خواص سیر و معجزه خوردن آن در طب سنتی
- شناسه مطلب: 207
- تاریخ و زمان ارسال: 14 مهر 1400 ساعت 10:24
- بازدید : 420
- نویسنده: مدیر

نام علمی: Allium sativum
طب بوعلی در این مقاله به خواص سیر پرداخته است:
گیاهی است از راسته مارچوبهسانان (Asparagales) از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان (Alliaceae) و سرده سیر (Allium).
در طب سنتی چینی و هندی سیر را برای کمک به تنفس و هضم غذا و درمان جذام و آلودگی انگلی توصیه شده است.
سیر گیاهی علفی و دائمی است که در شرایط مناسب می تواند بیش از ۴۰ سانتی متر هم رشد کند.
در طب سنتی ایرانی سیر به همراه گیاه شناخته شده ای مانند مارچوبه ، زعفران و موسیر در راسته مارچوبه سانان دسته بندی می شود.
این گیاه دارویی برای پیشگیری و درمان طیف گستردهای از شرایط و بیماریها استفاده شده است.
برخی از اولین اشارات به این گیاه دارویی در اوستا یافت شده است، مجموعهای از نوشتههای مقدس زرتشتیان که احتمالاً در قرن ششم قبل از میلاد گردآوری شده است.
سیر همچنین به عنوان یک داروی مهم برای سومریان و مصریان باستان مورد توجه بوده است.
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد در اولین بازیهای المپیک یونان، سیر برای افزایش استقامت به ورزشکاران داده میشد.
در دوره قرون وسطی نیز سیر نقش مهمی در درمان بیماریهای مختلف داشت.
ابن سینا در کتاب معروف خود به نام «القانون فیل طب» سیر را به عنوان ترکیبی مفید در درمان آرتروز، دندان درد، سرفه مزمن، یبوست، آلودگی انگلی، نیش مار و حشرات، بیماریهای زنان و زایمان و در بیماریهای عفونی توصیه کرده است.
سیر به دلیل اعتقاد گسترده در مورد تأثیرات آن در حفظ سلامتی، توجه خاص پزشکی مدرن را نیز به خود جلب کرده است.
سیر به دلیل داشتن خاصیت ضد عفونی کنندگی به طور سنتی برای پوشاندن زخم ها در زمان جنگ استفاده می شد همچنین سرشار از مواد معدنی کمیاب مانند ید، کلر، گوگرد و آلیسین است.
طب سنتی درمان یبوست را در این مقاله بخوانید
خواص درمانی سیر
فهرست
- خواص درمانی سیر
- کم کالری و ضد چاقی
- تقویت کننده ایمنی
- درمان طبیعی سرماخوردگی
- کاهش فشار خون
- جلوگیری از سکته مغزی و حمله قلبی
- کاهش کلسترول
- منبع آنتی اکسیدان
- جلوگیری از ابتلا به زوال عقل و آلزایمر
- بهبود عملکرد ورزشکاران
- درمان سردرد و سینوزیت
- سم زدایی طبیعی بدن
- بهبود سلامت استخوان
- بهبود اشتها
- کاهش خطر ابتلا به سرطان
- حاوی ترکیبات ضد باکتری
- خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتری
- درمان عفونت پوست
- تنظیم سطح قند خون
- سیر چه مدت در بدن می ماند؟
سیر برای درمان بسیاری از مشکلات تجویز می شود، مشکلاتی مثل:
کم کالری و ضد چاقی
مهم نیست که چقدر پیشنهاد در مورد چگونگی جلوگیری از مصرف کالری در غذا می شنوید.
اما کالری ها همچنان نقش مهمی در متابولیسم بدن دارند و بدون مصرف آنها انرژی کافی برای انجام فعالیت های روزمره دریافت نمی کنید.
با این حال، کالری موجود در سیر به میزان مناسب است، بدون اینکه باعث افزایش نامناسب وزن شود.
تقویت کننده ایمنی
مطالعات نشان می دهد یکی از فواید خوردن سیر تازه کمک به افراد در بهبود سیستم ایمنی بدن است.
به همین دلیل هر زمان که احساس ضعف کردید و به تقویت ایمنی نیاز دارید ، سیر بخورید تا یک لایه محافظ برای سیستم ایمنی بدن خود داشته باشید.
درمان طبیعی سرماخوردگی
سیر یک تقویت کننده ایمنی طبیعی و برای درمان سرماخوردگی عالی است.
سرماخوردگی یا آنفولانزا یکی از بیماری های شایع است که نیاز به درمان خاصی ندارد. با این حال، با خوردن سیر بطور مرتب در هنگام سرماخوردگی می توانید به تسریع روند بهبودی و کوتاه شدن زمان استراحت کمک کنید.
کاهش فشار خون
تعداد افراد مبتلا به فشار خون بالا روز به روز در حال افزایش است و به همین دلیل فشار خون یکی از بزرگترین عوامل مرگ و میر جهان بشمار می رود اما می توان از آن جلوگیری کرد. مصرف منظم سیر تازه می تواند به شما در کاهش سطح فشار خون کمک کند و سیستم قلبی عروقی را بهبود بخشد.
جلوگیری از سکته مغزی و حمله قلبی
بدترین بیماری که ممکن است به دلیل فشار خون بالا ایجاد شود، حمله قلبی بر اثر انسداد شریان قلب و سکته مغزی بر اثر انسداد شریان مغزی است پس با مصرف منظم سیر تازه می توانید از بروز چنین شرایطی جلوگیری کنید.
کاهش کلسترول
برخی مطالعات نشان می دهند که خوردن سیر تازه در کاهش سطح کلسترول، به ویژه LDL یا کلسترول بد نقش مهمی دارد و لازم نیست نگران کاهش کلسترول خوب باشید.
منبع آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدان ها برای بدن انسان ضروری اند زیرا می توانند به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک و در عین حال با رادیکال های آزاد مبارزه کنند. متأسفانه، بدن به اندازه کافی قادر به تولید آنتی اکسیدان های خود نیست و مصرف مواد غذایی غنی از این ترکیب بهترین راه برای تأمین میزان مصرف روزانه است.
جلوگیری از ابتلا به زوال عقل و آلزایمر
یکی از اثرات رادیکال های آزاد کمک به تسریع روند پیری است. تسریع روند پیری می تواند تمام سلول های بدن شما و همچنین سلول های مغزی را تحت تأثیر قرار دهد. سلول های آسیب دیده یا پیر در مغز می توانند باعث برخی از بیماری ها مانند زوال عقل و آلزایمر شوند. سیر حاوی برخی از آنتی اکسیدان های قوی است که از چنین بیماری جلوگیری می کند.
بهبود عملکرد ورزشکاران
اگرچه مطالعات بیشتری در این زمینه لازم است اما ورزشکاران پیشرفت هایی را در عملکرد ورزشی خود به دلیل مصرف منظم سیر تازه تجربه کرده اند.
درمان سردرد و سینوزیت
سیر به علت خواص خنک کننده و تسکین دهنده اش می تواند یک درمان خانگی سردرد باشد و برای تسکین سردردهای ضربه ای به کار رود. برای درمان سینوزیت، چند حبه سیر له شده را در کره تفت دهید و با نان میل کنید.
برای درمان سردرد می توانید چند حبه سیر را له کنید و آنها را درون یک کیسه ی کوچک یا دستمال تمیز قرار دهید تا هر زمانی که دچار سردرد شدید، عطر سیرهای له شده را استنشاق کنید تا سردردتان تسکین یابد.
سم زدایی طبیعی بدن
کنترل ورود مواد به بدن کار آسانی نیست. یکی از مواردی که می تواند به بدن آسیب جدی برساند سمیت فلز است. این نوع ویژگی را می توان در غذا یافت اما به سختی قابل تشخیص است. به همین دلیل پاکسازی بدن به طور منظم برای از بین بردن چنین سمومی اهمیت زیادی دارد و سیر به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی می تواند به عنوان سم زدایی فلز عمل کند.
بهبود سلامت استخوان
خطر ابتلا به بیماری های استخوانی روز به روز به ویژه در افرادی که در محله های آلوده به دود زندگی می کنند، افزایش می یابد. از دست دادن تراکم استخوان در زنان بیشتر از مردان است اما با مصرف سیر تازه و بهبود سلامت استخوان می توان از این بیماری جلوگیری کرد.
بهبود اشتها
از آنجا که سیر کالری کمی دارد، بنابراین مصرف آن در طول برنامه رژیم غذایی بی خطر است. بعلاوه ، رایحه و عطر و طعم شدید سیر می تواند به شما در افزایش اشتها کمک کند زیرا بعضی اوقات در طول رژیم غذایی نمی توانید غذاهایی با طعم زیاد بخورید اما سیر می تواند به افزایش عطر و طعم غذاهایی که مصرف می کنید کمک کند.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
همه غذاهایی که غنی از آنتی اکسیدان هستند می توانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند و سیر از این قاعده مستثنی نیست. بعلاوه ، آنتی اکسیدان موجود در سیر کاملاً قوی است و می تواند از پیشرفت سلولهای سرطانی جلوگیری کند. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.
حاوی ترکیبات ضد باکتری
یکی از خواص شگفت انگیز سیر تازه داشتن ترکیبات ضد باکتری است که می تواند به مقابله با برخی از بیماری های ناشی از باکتری مانند مشکلات گوارشی و دندان درد کمک کند.
خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتری
یکی از مشهورترین فواید سیر داشتن خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی است. آنها به کنترل قارچ، ویروس، باکتری، عفونت کرم و مخمر کمک می کنند همچنین سیر تازه به پیشگیری از هرگونه خطر که توسط سالمونلا اینتریتیدیس و …به وجود می آید کمک می کند.
درمان عفونت پوست
ماده شیمیایی آجوئن ممکن است در درمان عفونت های قارچی پوستی مانند پای ورزشکار موثر باشد.
تنظیم سطح قند خون
مطالعات اخیر نشان می دهد سیر در تنظیم سطح قند خون نقش دارد. همچنین بر این واقعیت تأکید دارند که سیر تأثیر زیادی در کاهش علائم بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 دارد.
سیر چه مدت در بدن می ماند؟
سیر از 24 تا 48 ساعت در بدن باقی می ماند. خوراکی هایی مانند سیر از طریق عرق و همچنین دستگاه گوارش دفع می شوند.
بازتاب: درمان یبوست با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی