تاریخچه طب سنتی در ایران
- شناسه مطلب: 1174
- تاریخ انتشار: 15 فروردین 1401
طب سنتی ایرانی را میتوان یکی از مکاتب طبی دنیا با تاریخچه ده هزارساله دانست
فهرست
برخلاف برچسب طب سنتی که پیشوند نامش شده، همانند سایر علوم کاملا منطبق با مبانی علمی و تجربی میباشد.
به گزارش طب بوعلی ، در مکتب طب ایرانی حفظ سلامتی بر درمان اولویت داشته و اصول صحیح سبک زندگی براساس شرایط هر فرد در قالب ” اصول حفظ الصحه یا سته ضروریه” ارائه می گردد؛
همانگونه که شیخ الرئیس ابوعلی سینا در کتاب قانون چنین می فرماید:”
طب علمی است که به واسطه آن احوال بدن انسان شناخته میشود.
از جهت آنچه که موجب سلامتی و بیماری است تا صحت و سلامتی موجود را حفظ کند و در صورت از دست رفتن سلامتی آن را به بدن برگرداند.
” بنابراین اولین وظیفه یک پزشک در طب ایرانی حفظ تندرستی است.
بانگاهی به تاریخچه طب ، پزشکان ایرانی با استفاده از گیاهان دارویی موجود در مناطق مختلف ایران و کشورهای همسایه توانایی درمان بسیاری از بیماریها را داشتهاند.
تا قرن پنجم میلادی به قدری پیشرفت در طب سنتی سرعت گرفت که برخی معتقدند طب یونانی نیز تحت تاثیر طب سنتی قرار گرفته است.
به طوری که برخی از اصول طب یونانیان مانند اخلاط چهارگانه برگرفته از طب سنتی ایرانی است.
آشنایی با طب سنتی در ایران
مکتب طب سنتی ایران با سابقه ی ده هزار ساله ، دانش است آمیخته با فن و هنر و ذخیره ای است گرد آمده از اهالی حکمت خسروانی سرزمین آریا و حکمت یونانی که با محک تجربه در طول سالیان حیات بشر آزموده شده است.
از سویی دیگر اکنون جامعه ی پزشکی جهانی به اهمیت روش های طبیعی و مکاتب طب سنتی و مکمل پی برده است و دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی متعددی در نقاط مختلف دنیا به کار تحقیق و به کار گیری روش های مختلف که دارای سابقه علمی و تاریخی هستند مشغول می باشند.
از این روست که گرایش به شناخت مبانی طب سنتی در میان پزشکان ایرانی نیز افزاش یافته و این رسالت اکنون بر دوش ماست تا با علمی کردن این دانش به احیای مجدد این سنت ارزشمند و فراموش شده برآییم.
و بکوشیم تا با تربیت حکیمانی حازق و تفهیم اندیشه های ابن سینا و فارابی و جرجانی در دانشگاه ، طب سنتی را بار دیگر در خدمت بشر قرار دهیم .
طب سنتی ایران که برگرفته از فرهنگ ایران و اسلام است.
طب اسلامی ایرانی یک مکتب طبی کامل و پویا می باشد که جهان را به عنوان نظام احسن و آفریده خالق علیم و حکیم مینگرد و پزشک را از بابت تسلط و احاطه او به علوم مختلف و درک صحیح او از جهان هستی حکیم نامیده است.
ریشه های مکتب طب سنتی ایران به بیش از 1000 سال قبل می رسد، طبق نقل سیریل الگود مورخ پزشکی «قبل از طب یونانی وجود داشته است و ایرانیان اصول آن چیزی را که طب یونانی نامیده شده است.
به یونانیان تعلیم دادند ودر ایران قدیم وضعیت طب پیشرفتهتر از آشور بود» ستارگان طب سنتی ایران مانند:
ابن سینا، رازی، علی بن عباس اهوازی، ابن ابی الصادق نیشابوری، سید اسماعیل جرجانی و عماد الدین محمود شیرازی حدود هشت قرن هدایت دانشگاههای طب در غرب و شرق را برعهده داشتند.
با توجه به گسترش بهرهگیری از خدمات طب سنتی و مکمل در سراسر دنیا و همچنین اقبال اقشار مختلف جامعه ما برای استفاده از طب سنتی ایرانی و پشتوانه قوی تاریخی و فرهنگی در این عرصه، به نظر میرسد:
بهرهگیری از طب ایرانی در کنار طب نوین به صورت تلفیقی راهکاری مناسب در جهت ارتقاء سلامت جامعه باشد.
بازتاب: طب سنتی برای نازایی چه راهکارهایی دارد؟ - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی
بازتاب: نسخه طب برای سنتی درمان افسردگی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی
بازتاب: طب سنتی و درمان افسردگی و پیشنهادات آن - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی