5 راهکار طب سنتی در درمان درد پاشنه پا
- شناسه مطلب: 2643
- تاریخ انتشار: 26 شهریور 1401
طب سنتی درد در ناحیه پاشنه پا را به دو علت بیرونی و ناهنجاری های درونی ( یا مزاجی ) تقسیم بندی می کند.
مشکل درد در کف پا می تواند به دلیل فشار بیش از حد، کشش و یا پیچ خوردگی، تحت فشار قرار گرفتن عصب، پوشیدن کفش نامناسب و یا بیماری هایی مانند نقرس باشد.
در اکثر مواقع درد در کف پا نشانه یک بیماری است و تشخیص به موقع آن از اهمیت به سزایی برخوردار است تا فرد دچار مشکلات وخیم تری نشود.
اما، برای تسکین و درمان دردهای خفیف می توانید از چند راه ساده استفاده کرد. طب بوعلی در ادامه این مقاله به معرفی درمان درد پاشنه پا با روش های طب سنتی ایرانی و طب ایرانی پرداخته است.
⇐ راهکار های طب سنتی درمان درد پاشنه پا را ممکن ساخت
فهرست
دلایل بسیری مختلفی را می توان برای ایجاد این درد نام برد اما گاهی علت درد پاشنه پا دیسککمر و مشکلهای مربوط به آن است و اختلالی در خود پا وجود ندارد.
تشخیص به موقع دلایل درد پاشنه پا و می تواند درمان را سهل و آسان کند. راهکارهای ساده ای مانندمثل بانداژ، داروهای ضد التهاب خوراکی و استفاده از کفش طبی از پیشرفت درد جلوگیری کرد.
تعدادی از عواملی که باعث به وجود آمدن درد پاشنه پا می شوند عبارتند از:
1-فشار عصبی
2-التهاب تاندون آشیل
3-التهاب مزمن پاشنه پا
4-آرتریت روماتوئید یا نقرس
5-بورسیت (التهاب بورس ها)
6-ایستادن برای مدت طولانی
7-شکستگی و یا پیچ خوردگی
8-فاستئیت پلانتار (خار پاشنه)
9-آسیب فیزیکی به هنگام ورزش
10-مشکل، کمبود ویتامین D در بدن
11-اسپوندیلیت آنکیلوزان یا آنکیلوزانیا (التهاب شدید مهره ها)
روش های سنتی و طبیعی برای تسکین درد پاشنه پا:
1- درمان درد پاشنه پا با سنگ نمک
سنگ نمک را می توان یکی دیگر از داروهای طبعی و موثری دانست که به درمان درد پاشنه پا به آسانی کمک می کند.
برای این کار باید ، 2 تا 3 قاشق چای خوری سنگ نمک را در یک وان یا تشت آب گرم اضافه کنید و پای خود را به مدت 10 تا 15 دقیقه درون آن قرار دهید.
سپس پا را از آب خارج کرده و خشک نمایید. توصیه می شود این روش را روازنه یک بار انجام دهید.
2- استفاده از یخ:
از موارد دیگری که برای دردمان درد پاشنه پا مناسب است استفاده از دمای سرد است که بر کنترل دردوتورم تاثیر میگذارد و باعث کاهش درد می شود.
ایجاد کمپرس یخ با گذاشتن یخ در کیسه پلاستیکی یا حوله پنبه ای نازک و وگذاشتن آن در محل درد به مدت ۱۵دقیقه بسیار تاثیر گذار است.این درمان را در حد نیاز چندبار در روز تکرار کنید.
یا یک بطری آب را فیریز کنید و آن را درمحل درد به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بگذارید و تاحد نیاز تکرارکنید. توجه داشته باشید هرگز یخ را مستقیما روی پوست نگذارید.
3-درمان درد پاشنه پا با ماساژ
برای از بین بردن درد پاشنه, ماساژ دادن را امتحان کنید. این کار باعث تحریک جریان خون می شود و کشیدگی ماهیچه را در ناحیه پا تسکین می دهد. ماساژ منظم می تواند درد پاشنه پا را به طور دائم برطرف سازد.
این کار بهتر است شب ها قبل از خواب انجام شود و ماساژ تا جذب کامل روغن به پوست ادامه پیدا کند.
اضافه کردن کمی فلفل،دارچین یا زنجبیل به روغن و کشیدن یک پلاستیک فریزر روی محل ماساژ،اثر درمانی را بسیار بیشتر می کند معمولا کاهش درد از همان روز اول ملموس است و کم کم کامل می شود.
4-استفاده از روغن ماهی و امگا 3
امگا 3 و روغن ماهی سرشار از اسید چرب امگا 3 است. استفاده از این ماده مفید زمینه ساز کاهش ضخات ماهیچه ها و تسکین درد پاشنه پا است.
با توجه به اینکه مصرف مکمل روغن ماهی برای افراد مبتلا به غلظت خون و دیابت خطرناک است. این روش مؤثر باید حتماً پس از مشورت با پزشک و تحت نظارت وی انجام شود.
روغن ماهی جهت ترمیم زخم و سوختگی هم به کار می رود.
5- استفاده از مریم گلی برای کاهش درد پاشنه
مریم گلی را می توان برای رفع درد های مختلف پای استفاده کرد. این گیاه بیشتر برای دردهایی که به دلیل فشار و رگ به رگ شدن ایجاد شده اند موثر است و جراحت را درمان می کند.
علاوه بر این مریم گلی در کاهش بوی بد پا نیز تاثیر بسزایی دارد.
برای استفاده از این گیاه به صورت زیر عمل کنید:
برگ های گیاه را در قابلمه و با یک فنجان سرکه سیب پنج دقیقه بجوشانید، بعد از پنج دقیقه یک پارچه نرم و پنبه ای را در ترکیب خود فرو کنید و بعد آن را روی پاشنه پا یا قسمتی که درد می کند بگذارید.
برای تاثیر بیشتر این کار را چند بار تکرار کنید. توجه داشته باشید که بعد از چند بار تکرار می توانید پایتان را بشویید.
بازتاب: طب سنتی درمان ورم چشم به روش خانگی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️