طب سنتی درمان زخم پای دیابتی
- شناسه مطلب: 2659
- تاریخ انتشار: 28 شهریور 1401
طب سنتی و حکمای طب ایرانی بر این اعتقادند که میتواند زخم دیابت را به خوبی درمان کند. یکی از مهمترین داروهای شیمیایی که برای بیماران دیابتی استفاده میشود نیز ترکیب گیاهی دارد.
در طب سنتی ایرانی راههای مختلفی برای درمان زخم دیابت پیشنهاد میشود تا به موقع جلوی پیشروی زخم گرفته شود.
دیابت یک بیماری متابولیک مزمن است که با سطح بالای قند خون در ارتباط است. دیابت کنترل نشده عوارض جانبی جدی بر روی بسیاری از اندام ها دارد و توانایی بدن در مبارزه با عفونت را کاهش می دهد.
در ادامه ی این مقاله از طب بوعلی به راهکارهای سنتی و داروهای گیاهی موثر در درمان زخم پای دیابتی پرداخته ایم . تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
⇐ راهکارهای موثر طب سنتی درمان زخم پای دیابتی
فهرست
دیابت بیماری است که می تواند تمام اُرگانیسم بدن انسان را تحت تاثیر قرار می دهد؛ به ویژه این امر زمانی بسیار خطرناک است که سطح قند خون بیمار به ندرت مورد بررسی قرار بگیرد.
عوارض ناشی از سطح بالای گلوکز در بیماری دیابت باعث کاهش جریان خون در قسمت های پایین بدن شود. این وضعیت اعصاب و رگ های پا را مختل می کند. این یکی از دلایل بروز مشکل پای دیابتی است.
علائم و نشانه های زخم دیابتی پا شامل:
1-اثرات ترشح بر روی جوراب
2-بوی نامطلوب در صورت پیشرفت زخم
3-سوزش غیر عادی، قرمزی و تورم در محل
4-واضح ترین نشانه زخم جدی پا بافت سیاه شده (پوست زخم) در اطراف زخم
اگر در زمانی که زخم پا در مراحل اولیه و یک زخم ساده است شناسایی و تشخیص داده شود درمان را راحت تر می کند. این کار که به آسانی با بررسی منظم قابل انجام است.
بررسی های منظم تاثیر بسیار زیادی در جلوگیری از زخم پای دیابتی و بروز عواقب جبران ناپذیر آن دارد. توصیه می شود بلافاصه پس از تشخیص زخم پای دیابتی و یا مشکوک شدن به آن به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
جلوگیری از عفونت زخم پای دیابتی
عفونت زخم پای دیابتی را می توان با موارد ذیل پیشگیری کرد:
1-حمام کردن پا
2-ضدعفونی کردن پوست در برابر زخم
3-زخم را با عوض کردن مکرر پانسمان خشک نگهدارید
4-درمان آنزیم؛ مخلوط حاوی آلژینات های کلسیم، برای جلوگیری از داروهای رشد باکتری ها.
مشکلات زخم پای ناشی از دیابت
1-عفونت استخوان و پوست:
زخم یا بریدگی کوچکی که در نهایت منجر به عفونت می شود.
2-آبسه:
بعضی اوقات عفونت وارد استخوان ها یا بافت ها می شود و توده چرکی به نام آبسه ایجاد می کند.
3-قانقاریا:
زمانی که جریان خون قطع می شود و بافت می میرد.
4-نافرمی.:
آسیب به عصب ها سبب ضعیف شدن عضلات پا می شود و مشکلاتی به وجود می آورد.
5-قطع عضو:
مشکلات جریان خون و اعصاب، بیش تر باعث به وجود آمدن زخم پا در افراد مبتلا به دیابت می شود، متاسفانه افراد بیمار متوجه آن نمی شوند تا وقتی که زخم عفونت کند.
وقتی عفونت درمان نمی شود، آبسه ایجاد می کند یا جریان خون را کاهش می دهد و درنهایت قانقاریا به وجود می آید. در اینگونه موارد قطع عضو اغلب بهترین گزینه است.
1- استفاده از روغن نارگیل و خواص درمانی آن
مقداری روغن نارگیل را در کف دست خود بریزید و آن را با ملایمت رو زخم خود بزنید. این مقدار به اندازه یک تا دو قاشق چایخوری است و باید روزی دو تا سه مرتبه این کار را انجام دهید.
2-مصرف روغن بذر کتان برای ترمیم بافت آسیب دیده
این بذر، درمان خانگی مناسبی برای زخم پای دیاتی است. بذر کتان، یکی از دلایل ریشهای زخم پای دیابتی را که آسیب عروق خونی است، درمانمیکند.
این بذر منبعی سرشار از اسیدچرب امگا-2 است که برای درمان رگهای خونی آسیبدیده و حفظ انعطافپذیری و کارایی عروق خونی، ضروری است.
درنتیجه، تخم کتان با بهبود سلامت عروق، باعث بهبود چشمگیر زخم پای دیابتی میشود.
3- اثر مسکن آلوئهورا برای زخم
آلوورا خواص درمانی بسیاری دارد،در طب سنتی، در سراسر دنیا، از آلوئهورا برای درمان بیماریهای مختلفی استفادهمیشود.این ماده، دارای خاصیت آنتیبیوتیک، آنتیباکتریایی و ضدالتهابی است.
خواص درمانی و جوانسازی پوست فوقالعادهی آلوئهورا، معروفاست. خواص آنتیباکتریایی آلوئهورا، نقش مهمی در تسریع درمان زخم پای دیابتی دارد.
پس شما میتوانید برای زخم از ژل آلوئهورا بهشکل طبیعی استفادهکنید، این ماده اثر خنککنندگی و مسکن خواهدداشت. همچنین میتوانید با نوشیدن یک فنجان آب آلوئهورا، سلامت کلی و ایمنی بدنتان را تقویتکنید.
4. استفاده از ضماد عسل
شما به عسل صد در صد ارگانیک نیاز خواهید داشت.
کمی عسل ارگانیک را بر نوک انگشتانتان بردارید؛ سپس آن را به آرامی بر روی زخم باز خود بمالید و بعد از 10 تا 15 دقیقه می توانید آن را با آب بشویید؛ این را، حداقل 2-3 بار در روز انجام دهید.
5. روغن درخت چای
شما به 10 تا 12 قطره روغن چای و 30 میلی لیتر روغن نارگیل نیاز دارید.
روغن درخت چای را با روغن نارگیل مخلوط کنید و کمی از این مخلوط را به زخم پای خود بزنید. مخلوط باقی مانده را در یک ظرف تمیز، برای استفاده بعدی ذخیره کنید، برای نتایج بهتر، حداقل 2 بار در روز انجام دهید.
بازتاب: درمان دیابت در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: طب سنتی درمان گال با داروهای گیاهی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: تدابیر طب سنتی برای درمان حس بویایی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️