طب سنتی درمان گال با داروهای گیاهی
- شناسه مطلب: 2671
- تاریخ انتشار: 29 شهریور 1401
طب سنتی بر این اعتقاد است که غلبه خلط صفرا موجب بروز بیماری گال می شود که می توان با پرهیز از تندی و تلخی و شوری و مصرف آبلیموی طبیعی با آب گرم و کمی نبات این بیماری را درمان کرد.
در این بیماری فرد مبتلا شاهد جوش های بسیار زیادی در پوست خود میشود و از خارش بیش از حد آن رنج میبرد. این بیماری پوستی بر اثر هجوم انگلی به نام انگل گال در بدن پدیدار میگردد.
حکمای طب سنتی ایرانی بر این اعتقادند که افراد مبتلا به این بیماری قبل از ناهار و شام از آب خنک به جای آب گرم استفاده کنند ولی صبح ناشتا باید حتما آب گرم باشد.
این بیماران اگر از آب سرد استفاده کنند جدا از اینکه موجب سردی معده میشود، کبد را هم چرب میکند و سیر درمان بیماری را نیز کند خواهد کرد.
طب بوعلی در این مقاله راهکارهای طب ایرانی و طب سنتی در درمان ین بیماری را مورد بررسی قرار داده است.
⇐ طب سنتی درمان گال با داروهای گیاهی
فهرست
گال به شدت مسری و دارای شیوع بالایی است و بهراحتی با تماس پوست باپوست به افراد دیگر منتقل میشود و بهسرعت در مناطق شلوغ گسترش میابد.
یکی از نشانه های بارز این بیماری خارج شدید می باشد که این خارش به دلیل عکسالعمل ( حساسیت ) بدن به گال ، ضایعات و تخمهای آنها که در زیرپوست میگذارند میباشد.
داروهای گیاهی و خانگی درمان گال
1. روغن درخت چای
روغن درخت چای یکی از بهترین داروهای گیاهی برای رفع خارش می باشد این روغن دارای ترکیبات خاص ترپنین 4 ال می باشد که به از بین رفتن حشره گال کمک می کند.
این روغن داری خواص ضدالتهابی، گندزا، ضدعفونی کننده، ضدانگلی، ضد قارچی و ضد باکتریایی این روغن برای درمان زخم اثر بخش است.
روغن درخت چای خارش ناشی از گال را کاهش می دهد اما در از بین بردن تخم حشره در سطوح عمیق پوست اثری ندارد.
1- روش اول 1 قاشق غذاخوری روغن درخت چای را با 1 قاشق چایخوری روغن زیتون مخلوط کرده و با استفاده از توپ پنبه روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید.
برای تسریع درمان گل به مدت یک تا دو هفته و دو بار در روز از این درمان استفاده کنید.
2- روش دوم 10 قطره روغن درخت چای خالص را با مقداری آب گرم در وان حمام مخلوط کرده و در وان دراز بکشید. دو بار در روز و به مدت چند هفته این درمان را انجام دهید.
هشدار: مادران شیرده و زنان باردار از روغن درخت چای نباید استفاده کنند، افرادی که پوست حساس دارند قبل از استفاده، آن را روی بخش کوچکی از پوست تست کنند.
2- استفاده از گیاه رزماری
رزماری یکی از گیاهان دارویی است که میتوانند برای درمان موثر بیماری گال به کار روند. رزماری حاوی آلفا پینن و اوکالیپتول است که به همراه هم، دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی هستند؛
این دو ماده از نواحی آسیب دیدهی پوستتان در برابر عفونت ثانویه محافظت میکنند. به علاوه، آنها به کاهش درد و همچنین احساس خارش ناشی از این بیماری کمک میکنند.
همچنین، رزماری حاوی کافور است که با استفاده از خواص قبض خود، ناحیهی آسیب دیدهی پوست را به محل نامناسبی برای انگلهای عامل بیماری گال تبدیل میکند.
در نهایت، رزماری میتواند احساس ناراحتی ناشی از بروز بیماری گال را بر طرف کند، و به فرایند درمان پوست سرعت ببخشد.
به این منظور، میتوانید طبق دستورالعمل زیر عمل کند:
الف. ابتدا، مقداری رزماری را در ظرفی حاوی آب بریزید و روی شعله بجوشانید. سپس، آن را برای چند دقیقه در کناری قرار دهید تا خنک شود.
ب. این جوشانده را به آرامی روی پوست آسیب دیدهتان بمالید. چند دقیقهای صبر کنید و سپس، پوستتان را بشویید.
3-استفاده از زردچوبه روشی مناسب برای درمان بیماری گال
گیاه زردچوبه دارای خواص ضدالتهابی و ضدعفونی کنندگی میباشد و بنابراین استفاده از آن به بهبود هر چه زودتر این بیماری کمک شایانی خواهد کرد.
برای استفاده از این روش خانگی و طبیعی به این صورت عمل کنید که :
مقدار یک قاشق غذاخوری از پودر زردچوبه را در ظرفی بریزید و به آن نصف قاشق مرباخوری آبلیموی تازه و مقدار کمی آب اضافه کنید تا به صورت خمیر غلیظی درآید.
خمیر به دست آمده را بر روی نواحی مورد نظر بمالید و اجازه دهید برای مدت زمان یک ساعت باقی بماند و سپس با آب نیمهگرم شستشو دهید. این روش را به طور روزانه یک بار انجام دهید.
4-روغن اسطوخودوس خالص
استفاده از روغن اسطوخودوس خالص میتواند به بازیابی سلولهای پوستی، و همچنین، به نابودی انگلهای عامل بیماری گال کمک کند.
بیماری گال را میتوان با کمک داروهای پزشکی یا روغنهای عصارهای و طبیعی نظیر اسطوخودوس مداوا کرد. اسطوخودوس باعث افزایش توان بازیابی سلولهای پوستی و نابودی انگلها میشود؛
روش استفاده:
الف. روغن اسطوخودوس خالص
ب. وان حاوی آب گرم
دستورالعمل
الف. ابتدا، ۵ قطره روغن خالص اسطوخودوس را در وان حاوی آب گرم بریزید و خوب به هم بزنید.
ب. سپس وارد وان شوید و ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در آن بمانید. این کار باعث نرمی پوست و همچنین خلاصی کامل از شر خارشهای ناشی از بیماری گال میشود.
ت. باید این کار را روزی یک مرتبه، به مدت چند هفته، انجام دهید تا این بیماری بر طرف شود.
5- مصرف سرکه سفید برای درمان گال
سرکه سفید دارای طبیعتی اسیدی است که میتواند سطح pH پوستتان را تغییر دهد. گفته میشود، هر گونه تغییر در سطح pH پوست میتواند باعث مرگ انگلها شود.
مواد مورد نیاز
الف. سرکه سفید
ب. آب
پ. تکه پنبه
دستورالعمل
1-ابتدا، سرکه سیب و آب را با نسبتهای برابر با هم ترکیب کنید.
2- سپس، این محلول را در کاسهای بریزید و خوب به هم بزنید.
3- پنبه را به این محلول آغشته کنید و مستقیما روی ناحیهی آسیب دیده بمالید.
4- چند دقیقه صبر کنید.
5- در نهایت، پوستتان را با آب گرم بشویید.
6- باید این کار را روزی ۳ مرتبه، به مدت ۱۰ الی ۱۵ روز ادامه دهید تا عفونت به طور کلی از بین برود.
بازتاب: تدابیر طب سنتی برای درمان حس بویایی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: راهکارهای طب سنتی در درمان ویتیلیگو - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: طب سنتی درمان خارش بدن - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️