تدابیر طب سنتی برای درمان حس بویایی
- شناسه مطلب: 2691
- تاریخ انتشار: 3 مهر 1401
طب سنتی علت وجود این مشکل را پیدا شدن عیبی در مغز و یا بسته شدن عصب بویایی می داند.
اطباء طب سنتی ایرانی بر این معتقدند که زمانی که مغز سالم باشد و دستگاه گوارش بخار زیادی در دماغ و مرکز حس بویایی ایجاد نکرده باشدو مخاط زرد بینی بیشا زا حد مرطوب و یا خشک نباشند حس بویایی طبیعی است.
بیماری های بسیاری می تواند دلیل لز دست دادن حس بویای شود که مهمترین آنها این روزها ابتلا به بیماری کرونا بوده است که طب اسلامی برای این بیماری هم درمان های خودش را دارد.
در این مقاله از طب بوعلی به ارائه روش های ساده و توصیهشده ای بر اساس آموزههای طب سنتی پرداخته ایم که میتواند در بازگشت حس بویایی بسیار مؤثر باشد.
⇐ تدابیر طب سنتی برای درمان حس بویایی
فهرست
بدن با افزایش سن تغییر می کند و ممکن است تغییراتی در حس بویایی ایجاد شود، حس بویایی و چشایی شما می تواند کم شود، اما راههایی وجود دارد که می توانید برای بهبود حواس خود استفاده کنید.
اخلال در حس بویایی و چشایی پس از ابتلا به سایر انواع عفونتهای ویروسی مجاری تنفسی ایجاد می شود.
بیماری های زیادی می تواند علت این مشکل باشد مانند سایر انواع کرونا ویروسها، که علت آن عمدتا ناشی از التهابات بافتها و تغییر متابولیسم موکوزی در دستگاه تنفسی است.
از دست رفتن نورنهای عصبی مرتبط با حس بویایی در اثر آسیبهای سلولی، مرگ سلولی ناشی از التهاب و وجود ویروس از جمله علل ایجاد این تغییر میباشند.
اختلال در حس بویایی و چشایی میتواند تاثیر جدی و طولانی مدت در کیفیت زندگی افراد برجای بگذارد، بطوریکه باعث افسردگیهای شدید شود.
علل از بین رفتن حس بویایی (کربویی)
1-کوکائین
2-تومور مغزی
3-افزایش سن
4-برخی داروها
5-بیماری آلزایمر
6-سرماخوردگیها
7-کربویی مادرزادی
8-رینیت آلرژیک (آلرژی فصلی یا تب یونجه)
9-قرار گرفتن در معرض سموم یا مواد شیمیایی
بعضی از بیماری ها نیز ممکن است عامل از دست دادن حس بویایی باشند مانند:
ضربه مغزی، کمکاری تیروئید ، آنفلوانزا، الکلی بودن، دیاب کنترل نشده، جراحی های سرو گردن و ….
چند ساده راهکار برای بازگشت حس بویایی در طب سنتی
یکی از سادهترین درمانها برای بازگشت بویایی بعد از درمان بیماری آموزش بویایی است.
متخصصان طب سنتی پیشنهاد میکنند افراد بیمار به طور منظم بوهای تجویز شده را استشمام کنند تا دوباره بتوانند آنها را یاد بگیرند. شاید این راه بتواند با تکرار کردن برای بخشی از افراد کارآمد باشد و عملکرد بویایی آنها را بهبود بخشد.
از این شیوه که به عنوان فیزیوتراپی بویایی هم از آن نامبرده میشود باید روزانه و چندین مرتبه طی روز انجام شود.
معمولاً در هر بار تمرین ۲۰ تا ۳۰ ثانیه بوییدن کفایت میکند. رایحههای شایع و مناسب برای تمرین بویایی بعد از برگشت کرونا شامل موارد زیر است.
1-میخک
2-اکالیپتوس
3-گل محمدی یا گلاب
4-رایحه لیمو
5-دارچین
1- بازگشت حس بویایی با سیاه دانه
پخش شدن دود سیاه دانه در خانه موجب تحریک عصب بویایی میشود.
به همین جهت متخصصان طب سنتی توصیه میکنند کمی سیاه دانه را داخل سرکه بجوشانید و بعد از اینکه تمام سرکه تبخیر شد سیاه دانه باقی مانده را مانند اسپند دود کنید.
2- مصرف سیر
سیر دارای خاصیت ضد التهابی است. سیر باعث ازب بین رفتن ورم و التهاب را در اطراف بینی از بین می شود، تنفس را آسان می کند و به بازیابی حس بویایی و چشایی در زمان سریع تر می پردازد.
شاید نتوانید بوی سیر را تحمل کنید اما می توانید چند عدد سیر حبه شده رنده کنید و آن را داخل آب بریزید و کمی از آن بنوشید. آب لیمو هم یک ماده ضد سرماخوردگی است که می توانید برای فواید بیشتر، به این نوشیدنی اضافه کنید.
3- درمان از بین رفتن بویایی با روغن گیاهی
طب سنتی برای درمان عارضهی بیماریها از روغنهای گیاهی نیز استفاده میکند. روغن کرچک، روغن گل رز، روغن سیر و روغن اکالیپتوس میتواند وجب بازگشت بویایی بعد از کرونا شود.
برای استفاده میتوانید روزانه چندین بار این روغنها را بو کنید یا اینکه چند قطره از آن را داخل مجاری بینی بمالید.
4-استفاده از آب نمک رقیق
برای این کار، یک لیوان کوچک آب جوشیده را کنار بگذارید تا از حرارت افتاده و ولرم شود، طوری که دست را نسوزاند اما هنوز هم به دمای محیط نرسیده باشد.
سپس یک چهارم قاشق چایخوری نمک را در این آب ریخته و حل کنید و با سرنگ یا به وسیله دست خود این آب را از راه بینی به داخل کشیده و سپس مجدد از راه بینی یا حلق این آب را بیرون بریزید.
5-روغن کرچک
روغن کرچک یک ماده فعال است. سرشار از آنتی اکسیدان و مواد ضد التهاب می باشد. برای افرادی که از مشکلات سینوزیت و آلرژی رنج می برند بسیار عالی عمل می کند و پولیپ بینی را کاهش می دهد.
همچنین برای بهبود علائم سرفه وسرماخوردگی و بویایی مناسب است. بسته به وضعیتی که دارید، می توانید روغن کرچک را به طور منظم در دوران ریکاوری استفاده کنید تا تفاوت را مشاهده کنید.
روغن کرچک را کمی گرم کنید، چند قطره از آن را داخل بینی بریزید و یک نفس عمیق بکشید. همچنین می توانید به طور منظم با استفاده از این روغن بخور بگیرید.
بازتاب: طب سنتی درمان شبکیه چشم - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: طب سنتی درمان خشکی مغز با داروهای گیاهی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️