طب سنتی درمان لکنت زبان
- شناسه مطلب: 3090
- تاریخ انتشار: 12 آبان 1401
طب سنتی لکنت زبان را نوعی غلبه سردی در اعصاب و عضلات و روان می داند، لکنت زبان عمدتاً و بطور کلی جز در موارد استثنایی در دوران خردسالی آغاز شده و یک پدیده خاص دوران کودکی است.
این اختلال معمولاً از سنین ۲ تا ۴ سالگی شروع میشود. لکنت زبان از مهمترین و متداولترین اختلالات تکلمی است. در واقع سن، شرایط و ویژگیهای بلوغ نیز احتمالاً در تغییر شکل یا تشدید لکنت موثر است.
لکنت زبان در میان پسران بیشتر از دختران است و در بررسیها و تحقیقات مختلف نسبتی در حدود ۷۰ درصد برای پسران و ۳۰ درصد برای دختران ذکر گردیدهاست.
طب سنتی چینی همچنین طب ایرانی علت اصلی این عارضه را عدم تعادل در جریان انرژی بین قلب و زبان و همچنین استرس دانسته است.
جهت درمان لکنت زبان با طب سوزنی، بهتر است از گفتار درمانی نیز استفاده شود.
طب سنتی ایرانی برای درمان لکنت زبان داروهای زیادی را پیشنهاد داده است که در این مقاله از طب بوعلی به بررسی این داروها پرداخته ایم.
⇐ طب سنتی درمان لکنت زبان
فهرست
یکی از مشکلات خاص دوران کودکیT اختلالات و ناهنجاریهای گفتاری است. که از شایعترین انها می توان لکنت زبان را نام برد. این بیماری نوعی آشفتگی و اختلال روانی در گفتار است.
uوامل مختلفی در بروز اختلال لکنت زبان موثرند مانند:
1-عوامل محیطی:
در مواقعی خود والدین و مربیان کارهایی را انجام می دهند که مانع سخن گفتن عادی کودک می شوند و کودک را وادار می کنند که عجولانه و اشتباه حرف بزند.
مواردی مانند: انتقاد زیاد از صحبت های کودک، قطع نابه جای کلام، فشار انضباطی شدید، توقعات بیش از حد و … از عوامل محیطی موثر در لکنت زبان کودک هستند.
2-عوامل بیولوژیک:
با توجه به اهمیت ویژه مغز در گفتار، هرگونه فشار و آسیب به مغز می تواند عوارض متعددی داشته باشد و در سیستم گویایی مغز باعث ایجاد اختلال شده و منجربه بروز لکنت زبان در کودک شود.
3-عوامل روان شناختی:
عواملی مانند هیجانات، ضربه های عاطفی ، تنش ها و سایر عوامل روان شناختی می تواند باعث تاثیر منفی بر کلام و گویش کودک شود.
4-عوامل ژنتیکی و عصب شناسی:
براساس پژوهشهای انجام گرفته ثابت شده است که سابقه خانوادگی در مبتلا شدن به لکنت زبان موثر است و فرد مبتلا به لکنت زبان از نظر ژنتیکی با شخص سلام فرق می کند.
نشانه های لکنت زبان:
1-دشواری شروع جملات
2-مکث برای ادای یک کلمه
3-تکرار کردن یک حرف یک کلمه
4-استرس داشتن هنگام صحبت کردن
5-طولانی تر ادا کردن یک حرف یا صدا از یک کلمه
6-نتوانستن در برقراری ارتباط موثر و کوتاه با دیگران
7-تنش غیر عادی صورت و اندام های فوقانی برای ادای یک کلمه
8-“مِن مِن” کردن و اضافه کردن کلماتی مانند um قبل از کلمه دشوار
برای درمان لکنت زبان در طب سنتی ۳ نسخه گیاهی زیر را پیشنهاد می دهیم که در این قسمت آن ها را ذکر می کنیم.
نسخه اول درمان گیاهی لکنت زبان
۱۰۰ گرم نبات با ۲۵ گرم عاقرقرها بصورت کامل بسابید. ماده بدست آمده را بصورت کامل دم کنید و دم کرده مربوطه را در یخچال نگه داری کنید و هر روز یک قاشق چایخوری از آن را به کودک دارای اختلال لکنت بدهید.
نسخه دوم درمان گیاهی لکنت زبان
۲۵ گرم دانه برگ زبان گنجشک را با مقداری نبات نیم کوب کنید و به مدت یک ساعت دم نمائید. دم کرده مربوطه را نگه دارید و در هر وعده غذایی یک قاشق چایخوری از این دمنوش را میل نمائید.
نسخه سوم درمان گیاهی لکنت زبان
نظر بسیار از افراد برای درمان لکنت زبان در کودکانشان بیشتر با این نسخه مسیر شده است.
۱۰ گرم عاقرقرها، ۱۰ گرم تخم خرفه، ۵ گرم زبان گنجشک را با هم سائیده کنید و سپس با ۷۵ گرم مویز بدون هسته بسابید تا خمیری بدست آید.
خمیر بدست آورده را بصورت لوله کرده در آورید و در انتها بصورت تکه قرص آن را در جای خشک و خنک نگه دارید و هر روز ۱ عدد از این قرص ها را مصرف نمائید.
گیاه عاقرقرها چیست؟
عاقرقرها گیاهی است علفی و چند ساله شبیه بابونه است. منشاء اصلی عاقرقرها، الجزیره و آفریقای شمالی بوده و از آنجا به نقاط گرم و معتدل زمین مانند آسیا و آفریقا راه یافته است.
ریشه عاقرقرها راست به طول ۲۵–۲۰ سانتیمتر و به ضخامت یک انگشت و با انشعابات زیادی است.
قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه آن است که به صورت قطعاتی به اندازه ۱۰–۸ سانتی متر و قطر ۵/. سانتی متر به بازار عرضه می شد.
بوی آن معطر و محرک مخاط بینی و طعم آن تند، سوزنده و ناپسند است.
در بعضی منابع، بخاطر خواص بسیار نزدیک این گیاه با ریشه طرخون کوهی، این گیاه را به اشتباه با آن یکی دانستهاند.
گل های آن در تابستان و در دو گونه روی ساقه ظاهر میشود.
1-گل های لوله ای زرد
2-گل های زبانه ای سفید
مصرف گیاه زبان گنجشک
۲۵ گرم دانه برگ زبان گنجشک را با مقداری نبات نیم کوب کنید و به مدت یک ساعت دم نمائید. دم کرده مربوطه را نگه دارید و در هر وعده غذایی یک قاشق چایخوری از این دمنوش را میل نمائید.
گرم کردن مغز و گلو
1-اسفند دودش درفضای خانه استشمام شود
2-تغذیه سرد مثل دوع و ماست و بادمجان ممنوع
3-زیر گلویش را همیشه روعن بادام شیرین یا روغن زیتون
4-دمنوش اسطوخدوس با گل گاوزبان با بادرنجبویه روزی یک لیوان میل کند
5-به احتمال قوی غده هیپوفیزاین بچه آسیب دیده پس سراورا با یکی از روعنهای سیاهدانه و کنجد و نارگیل یک ساعت قبل حمام چرب و یکساعت بعد بشورید حداقل ۲۱ بار
بازتاب: طب سنتی درمان لاغری صورت - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️