طب سنتی و درمان آنفولانزا
- شناسه مطلب: 3138
- تاریخ انتشار: 16 آبان 1401
طب سنتی همواره برای افزایش مقاومت بدن در برابر عوامل بیماری زا راهکارهایی را توصیه می کند که این اقدامات مبتنی بر استفاده از گیاهان به شکل های مختلف مانند دمنوش یا روغن های گیاهی است.
دمنوشهای تهیه شده از داروهای گیاهی خاصیت شفا بخشی دارند. متخصصان طب سنتی ایرانی این گیاهان و اثرات درمانی آنها را شناسایی می کنند و به بیماران مبتلا به آنفولانزا توصیه می کنند.
این روزها به دلیل سرد شدن هوا آنفلوآنزا کشور را فراگرفته است و عوارض آن مبتلایان را آزار میدهد.درکنار درمان و مراجعه به مراکز درمانی، میتوان با کمک از طب ایرانی در خانه این بیماری را درمان کرد.
آنفولانزا در شروع بیماری سبک و خفیفی است که میتوان در خانه و با انجام اقداماتی آن را درمان کرد. در صورتی که میخواهید با راههای درمان آنفولانزا با کمک طب سنتی در خانه آشنا شوید، خواندن این مطلب از طب بوعلی را از دست ندهید.
⇐ طب سنتی و درمان آنفولانزا
فهرست
یکی از بیماری های حاد ویروسی آنفولانزا است که علائمی شبیه سرماخوردگی دارد. تفاوت بین این دو بیماری در طول دوره بیماری و شدت بروز علائم است.
آنفولانزا دستگاه تنفسی را درگیر میکند و موجب بروز اختلالات تنفسی در ریه، بینی و گلو میشود.همچنین شامل تب، لرز، سردرد، بدن درد، گلودرد، خستگی و ضعف، آبریزش بینی یا گرفتگی بینی می شود.
علائم آنفولانزا شامل موارد زیر است:
1-گلودرد
2-تب و لرز
3-بدن درد
4-سرفه خشک
5-آبریزش و گرفتگیبینی
در برخی از انواع آنفولانزا ممکن است دستگاه گوارش درگیر شود که باعث بروز علائم زیر میشود:
1-اسهال
2-استفراغ
3-تب و لرز
4-حالت تعوع
5-گرفتگی معده
روشهای درمان خانگی آنفولانزا :
1- استفاده از دمنوش زنجبیل
زنجبیل حاوی موادی با خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که میتواند از بدن در برابر عوامل بیماریزا دفاع کند.
نوشیدن روزانه دو لیوان چای زنجبیل تازه میتواند ضمن از بین بردن احتقان بینی و گلو موجب بهبود سایر علائم آنفلوانزا نیز شود.
2-دمنوش بابونه:
بابونه دارای اثرات ضدویروسی است و به بهبود علائم ناشی از آنفولانزا کمک میکند. آپیژنین موجود در بابونه باعث کاهش التهاب در برونشیت و تسکین سرفه میشود.
نوشیدن روزانه دمنوش بابونه به بهبود علائم آنفولانزا کمک میکند.
3- نوشیدن آب و مایعات زیاد
اولین و مهمترین کاری که باید بعد از ابتلا به آنفولانزا انجام دهید، نوشیدن آب بیشتر است. بهتر است در طول بیماری بیشتر از همیشه از آب گرم استفاده کنید و به هیدراته شدن بدنتان کمک کنید.
نوشیدن آب میتواند به دفع میکروبها از بدن و به برطرف کردن علائم بیماری کمک کند. نوشیدن ۸ لیوان آب گرم یا ولرم برای افرادی که به آنفولانزا مبتلا هستند، درست همانند معجزه عمل میکند.
به خاطر داشته باشید که اگر به بیماریهای خاص همچون «نارسایی احتقانی قلب» مبتلا هستید، نباید به میزان زیاد آب بنوشید و از همین رو بهتر است برای درمان از پزشک متخصص خود کمک بگیرید.
4- غرغره آب نمک
از جمله روش های درمان آنفولانزا در طب سنتی استفاده از «آب نمک» است. آب نمک میتواند گلو را ضدعفونی کند و درد گلو را تا حد زیادی درمان کند.
برای تهیه آب نمک باید ۱/۲ قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان فرانسوی دستهدار آب گرم ترکیب کنید. سپس از این ترکیب چندین بار برای غرغره کردن استفاده کنید.
بهتر است از اولین روز شروع بیماری تا خوب شدن کامل به این کار ادامه دهید تا گلودردتان سریعتر تسکین پیدا کند.
5-غرغره گلاب و سرکه سیب
غرغره کردن گلاب باعث از بین رفتن التهاب میشود و راههای تنفس را باز میکند. همچنین سرکه سیب باعث ضدعفونی کردن مجاری تنفسی و از بین بردن میکروبها میشود.
اما باید دقت کنید غلظت این مواد در آب مناسب باشد. بهترین نسبت بین آب و این مواد ۵ به ۱ است. استفاده از آن هم باید حتماً به صورت روزانه و دو یا سه مرتبه باشد که تاثیر گذاری بالایی داشته باشد.
درمان گلودرد با طب سنتی را در این مقاله بخوانید
نکات مهم در استفاده از دمنوش های گیاهی که باید به خاطر داشته باشید:
1-دمنوش ها را با حرارت غیرمستقیم بخار کتری یا روی توری درست کنید و موظب باشید که نجوشد.
2- برای تهیه دمنوشی با ترکیب چند گیاه حتماً از نداشتن تداخلات میان آن گیاه ها اطمینان حاصل کنید.
3-اگر از داروی خاصی استفاده می کنید با پزشک خود در مورد نداشتن تداخلات دارویی دمنوش های گیاهی با دارو اطمینان کسب کنید.
4- در صورتی که باردار هستید قبل از استفاده حتماً با پزشک معالج تماس بگیرید و از بی خطر بودن دمنوش برای مادر باردار و جنین مطمئن شوید.
بازتاب: درمان گلودرد با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: خواص زنجبیل در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️