درمان بدن درد با طب سنتی
- شناسه مطلب: 3309
- تاریخ انتشار: 19 آبان 1401
طب سنتی و طب مدرن دارای اهداف مشترکی در کاهش درد و هم چنین شناسایی علل ایجاد درد هستند.
بادکش درمانی یکی از تکنیکهای موثر در شیوههای طبیعی درمانی در طب سنتی ایرانی و طب سنتی هند، چین است که درمانگران این مکاتب از آن برای درمان و تسکین بسیاری از دردها و بیماریها استفاده میکنند.
این شیوه که با مکانیسمهای مختلفی توسط درمانگران روی بدن انجام میشود یکی از پرکاربردترین تکنیکهای درمانی است که در زندگی روزمره مردم نیز نقش بزرگی دارد.
این روزها به دلیل عوارض داروهای شیمیایی و اثرات کوتاه مدت وبلند مدت این داروها در بدن شاهد تمایل هرچه بیشتر و بیشتر بیماران در جایگزینی طب ایرانی و گیاهی به عنوان درمان اولیه، مکمل یا جایکزین است.
برای اینکه همه چیز را درباره بدن درد، علتها و راههای درمان آن بدانید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله از طب بوعلی، با ما همراه باشید.
⇐ درمان بدن درد با طب سنتی
فهرست
بدن درد یا (Body Ache)، یکی از نشانه های رایج بسیاری از بیماریهاست. بدن درد میتواند دلایل مختلفی داشته باشد.
زمانی بهخاطر کمآبی یا کمبود خواب پیش میآید، گاهی هم بهخاطر استرس یا حتی وجود عفونت در بدن!
بنابراین، باید بدن درد را جدی گرفت و در موارد خاصی، برای درمان آن و تشخیص علت بدن درد، لازم است حتماً به پزشک مراجعه کرد.
متاسفانه امروزه با اولین احساس درد، حتی یک سردرد ساده، سریعا یک قرص مسکن میخوریم. بی آنکه بدانیم مصرف طولانی مدت این قرصها چه بر سر ما میآورند.
بعد از استفاده مداوم از قرصها، این قرصها دیگر تاثیری ندارند و ما همچنان بهدنبال مسکن جدیدتر و قویتر میگردیم.
در این مقاله به معرفی برخی مواد غذایی طبیعی پرداهته ایم که نتیجه مطالعات بسیاری خاصیت ضد درد و ضد التهاب آنها را نشان دادهاند.
توجه به این موضوع بسیار مهم است که مواد غذایی و گیاهن داروی با استفاده ی طولانی مدت تاثیربیشتری را روی بدن ما دارند.
علل بروز درد مفصلی و عضلانی از دیدگاه طب سنتی عبارتند از:
1-سوء مزاج گرم: غلبه گرمی در مفصل.
2-سوء مزاج سرد: غلبه سردی در مفصل.
3-سوء مزاج خشک: در این حالت غلبه خشکی در مفصل موجب انقباض و جمع شدگی بافت مفصلی شده و ایجاد درد مینماید.
به دنبال این انقباض در بین بافت مفصل و بافت اطراف آن گسستگی رخ میدهد و این مسئله باعث ایجاد درد میشود.
4-ضعف مفصل: از دیدگاه طب سنتی هرگاه به عللی ضعفی در یکی از اعضای بدن وجود داشته باشد، مواد زاید بدن در آن نقطه تجمع مییابند.
5-افزایش مواد زاید: در بدن و ریزش آن به مفصل.
1- مصرف زنجبیل برای تسکین بدن درد
مصرف زنجبیل فقط برای درمان درد معده و سرماخوردگیهای شایع نیست. زنجبیل سرشار ازترکیباتی است که نقش مهمی در کاهش دردهای استخوانی و ماهیچهها دارند.
در یک مطالعهای جدید، افرادی که کپسولهای حاوی زنجبیل را برای تنها 11 روز دریافت کرده بودند 25 درصد کاهش در درد مفصلی در حال ورزش را گزارش کرده بودند.
امروزه در خیلی از نقاط دنیا از تزریق عصاره زنجبیل در درمان دردهای ناشی از پوکیاستخوان و دردهای مفصلی استفاده میکنند.
2- استفاده و مصرف زردچوبه
زردچوبه برای درمان بسیار از بیماری ها استفاده می شود. این گیاه زرد رنگ دارای خاصیت ضد درد و ضدالتهابی بوده و یکی از بهترین روشهای خانگی برای درمان دردهای بدن است
این گیاه از شناخته شدهترین و موثرترین گیاهان دارویی با خواص ضدالتهابی است. کورکدمین ماده موثر موجود در زردچوبه است که اثرات ضدالتهابی و ضددرد شبیه مسکنهای معمولی را دارا میباشد.
برای استفاده یک قاشق چایخوری پودر زردچوبه را به یک لیوان شیر داغ و مقداری عسل اضافه کرده و خوب مخلوط کنید ، این محلول را حداقل روزی یکبار و قبل از خواب مصرف کنید.
افرادی که از آرتریت روماتوئید رنج میبرند، میتوانند آن را به صورت خوراکی یا موضعی استفاده کنند.
میتوان یک قاشق چایخوری پودر زردچوبه را در فنجان آب جوش دم کرده و عصاره آن را روزی سه بار و هر دفعه یک قاشق غذاخوری میل کرد.
همچنین میتوان زردچوبه را با نمک و روغن زیتون مخلوط کرد و خمیر حاصل را روی مفصل قرارداده و بانداژ کرد.
3-بروملین (BROMELAIN)
بروملین، آنزیمی است که از ساقه آناناس استخراج میشود. این ماده، سطح پروستاگلاندین را کاهش میدهد.
پروستاگلاندینها ، ترکیباتی لیپیدی هستند که در بدن اثرات شبه هورمونی دارند و به همین دلیل با توجه به نوع گیرندههایی که به آنها متصل میشوند، میتوانند اثرات متفاوتی ایجاد کنند.
اگر مبتلا به التهاب و درد مفاصل ( آرتریت )، بیماریهای مرتبط با تنشهای عضلانی- اسکلتی مانند سندرم مفصل گیجگاهی فکی (اختلال در فعالیت عضلات
و اعصاب فک) یا التهابات مرتبط با تروما و ضربه هستید، بروملین میتواند برای شما مفید باشد و درد را کاهش دهد. این آنزیم در میوه تازه آناناس نیز یافت میشود.
بروملین همچنین میتواند به ترمیم و بهبود عضلات و بافت همبند نیز کمک کند.
4- استفاده از روغن خردل
روغن خردل دارای ترکیبی به نام «آلیل ایزو تیوسیانات» است که به کاهش درد ناشی از التهاب در بدن کمک میکند
مقداری روغن خردل را روی تمام بدن خود ماساژ دهید و 30 تا 40 دقیقه بعد دوش بگیرید ، اگر روزی یک بار این کار را تکرار کنید، بدن دردتان به سرعت از بین خواهد رفت
5- مصرف گیاه رزماری
عصاره رزماری، خاصیت ضد التهابی و ضد درد دارد و این خاصیت می تواند به طور طبیعی و موثر، به درمان بدن درد کمک کند
یک قاشق چای خوری از چای رزماری به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 5 الی 10 دقیقه بماند ، پس از عبور از صافی، مقداری عسل به آن اضافه کرده و بلافاصله مصرف کنید.
برای درمان نبهتر بدن درد این چای را می توانید روزانه سه بار بنوشید.
6- درمان بدن درد با آلوورا (ALOE VERA)
آلوورا گیاهی است که بیشتر در طب جایگزین از آن استفاده میشود. این گیاه به شکلهای مختلف مانند قرص، پودر، ژل و همچنین به صورت برگ در دسترس است.
آلوورا بهدلیل خواص درمانیاش، تقریباً مشهور است. به عنوان مثال از این گیاه برای درمان خراشهای کوچک روی پوست یا درمان آفتاب سوختگی استفاده میشود.
آلوورا اگرچه یک ضد درد قوی نیست اما میتواند در تسکین درد مفاصل مفید باشد. آلوورا دارای خاصیت ضد التهاب است و اثرات گوارشی منفی داروهای ضد درد غیر استروئیدی (NSAIDs) را ندارد.
ژل آلوورا را میتوانید مستقیماً روی پوست بمالید. برخی تحقیقات نشان میدهند مصرف آلوورا به صورت خوراکی نیز میتواند درد ناشی از التهاب مفاصل را تسکین دهد؛
اما برای تأیید اثربخشی این روشهای درمانی، به تحقیقات بیشتری نیاز است.استفاده از آلوورا احتمالاً خطری ندارد، اما بعضی افراد هنگام مصرف آن به صورت خوراکی ممکن است دچار برخی عوارض جانبی شوند.
البته نباید فراموش کرد از آنجا که آلوورا احتمالاً سطح گلوکز خون را کاهش میدهد، بنابراین شاید با برخی داروهای درمان دیابت نیز تداخل داشته باشد.
7- نمک اسپوم
نمک اسپوم نیز از موادی است که دارای خاصیت ضدالتهابی است و به همین دلیل باعث تسکین دردهای عضلانی میشود. یک لیوان نمک اسپوم را به وان حمام آب گرم اضافه کنید.
اجازه دهید نمک ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در آن حل شود؛ سپس خود را در آن خیس کنید. در هنگام دچار شدن به دردهای عضلانی، یکبار در روز یا یک روز در میان این کار را تکرار کنید.
بازتاب: درمان هضم غذا با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: طب سنتی درمان تنگی نفس - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: درمان خروسک با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: خواص اکیناسه در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: طب سنتی و درمان پلاکت پایین - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: خواص زنجبیل در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️