درمان سرخک با طب سنتی
- شناسه مطلب: 3550
- تاریخ انتشار: 8 آذر 1401
طب سنتی معتقد است که سرخک ریشه در کم کاری و یا ید کار کردن کبد و فعالیت میکروب ها و ذرات بیماری زا در بدن دارد.
همچنین در طب سنتی ایرانی میتوان با بررسی پوست و انساج بدن از نظر قرمزی، سفیدی و… ترکیبات کربن و نیتروژن را ارزیابی کرد و دلیل بروز بیماری پی برد.
بیماری سرخک یکی از مسری ترین بیماری های غفونی است، به طوریکه بیش از 90% افراد حساس در تماس نزدیک با بیمار آلوده می شوند.
حدود 10% کل مرگ و میر قابل پیشگیری کودکان زیر 5 سال در جهان به علت سرخک است و براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت سالیانه 200 هزار کودک را به کام مرگ می کشد.
کبد تنظیمکنندهی حالت اسیدی و قلیایی بدن، مقدار انرژی و دفع مواد زائد از راههای گوناگون است و هنگامی که درجه حرارت بدن و انرژی آن افزایش یابد با دفع صفرای اضافه مقداری از مواد زائد و انرژی را از بدن خارج میکند و تعادل انرژی به وجود میآورد.
طب بوعلی در این مقاله به بررسی علل ایجاو و راه های درمان بیماری سرخک با استفاده از طب ایرانی پرداخته است، تا انتها با ما همراه باشید.
⇐ درمان سرخک با طب سنتی
فهرست
در ابتدا تقریباٌ شبیه سرما خوردگی می باشد که با عطسه و سرفه زیاد بروز می کند. بعد از 24 ساعت اول چشم های کودک قرمز می شود، دهان خشک و کودک بی قرار و بی تاب می شود.
از روز دوم تب شروع می شود، که با پدیده های نزله ای مخاط ها را گرفتار می سازد. کودک اشک ریزش فروان دارد، عطسه ها، سرفه های خشک و درد گلو و گاهی خون دماغ دیده می شود .
چشم ها پف آلو و در مقابل نور حساسیت پیدا می کند. در روز دوم نقاط ریز و پراکنده ای به رنگ سرخ مایل به قهوه ای در دهان و گلوی کودک پیدا می شود.
در روز سوم بقطه های سفید رنگ نمایان می شوند. این دانه ها شبیه به ماسه های سفید رنگی هستند که در زمینۀ سرخ پهن شده باشند وقتی دانه های پوستی کاملاٌ بیرون ریخت این دانه ها از بین می روند.
علائم بیماری سرخک را به اختصار می آوریم:
1-سردرد
2-بی حالی
3-تب خفیف
4-آبریزش بینی
5-درد مفاصل مخصوصا در زنان جوان
6-بزرگ شدن غدد لنفاوی دردناک در پشت گوش
درمان بیماری سرخک با طب سنتی
1-مصرف عرق کاسنی
عرق کاسنی به دلیل طبع سردی که دارد، تقویتکننده کبد و کلیه و پاککننده مجرای ادراری است. مصرف عرق کاسنی سبب کاهش حرارت و عطش نیز میشود.
اگر کودک شما مبتلا به سرخک شده و درجه حرارت بدنش افزایش یافته است، روزانه یک تا ۲ لیوان عرق کاسنی به او بدهید.
2-گل گاو زبان
سه قاشق چایخوری گل گاو زبان را در سه استکان آب جوش دَم و پس از غذا با کمی نبات میل کنید؛ همچنین میتوانید این گیاه را همراه با مقداری ریشه سنبل الطیب دَم و میل کنید.
(برای کودکان کمتر از پنج سال یک قاشق چای خوری از مخلوط گل گاو زبان و سنبل الطیب را در یک استکان آب دَم کنید.)
3-درمان سرخک با جو
جو سرشار است از مواد معدنی فراوان، ویتامین C و آنتیاکسیدانّها. این مادهی خوراکی حاوی مقدار زیادی روی است که به بهبود سریعتر این بیماری کمک میکند.
یک فنجان جو بردارید و آن را با ۳ فنجان آب مخلوط کنید. ترکیب را روی حرارت کم بگذارید تا آب به نصف کاهش بیابد. پس از آنکه ترکیب خنک شد، آن را صاف کنید.
نمک و شکر را برای بهبود طعم به آن اضافه کنید. ۲ تا ۳ لیوان از ترکیب را به مدت ۳۰ روز بخورید.
این ترکیب مطمئنا سرفهی ناشی از سرخک را تسکین میدهد. روش دیگر این است که میتوانید این نوشیدنی را با چند قطره روغن بادام شیرین ترکیب کنید.
4-درمان سرخک به کمک سیر:
خوردن له کرده سیر همراه با عسل، یا جوشانده سنبل الطیب و سیر باعث سرعت گرفتن بهبودی و فروکش کردن علائم می شود.
همچنین می توان روغن سیر را بصورت موضعی برای عارضه های پوستی ناشی از سرخک استفاده کرد.
یا اینکه در ظرفی که حاوی یک لیوان آب در حال جوش است، گیاه دارویی سنبلالطیب و سیر اضافه کنید.
پس از کمی جوشیدن روی حرارت ملایم آن را از روی شعله برداشته و آن را از صافی عبور دهید و سپس بنوشید. میتوانید در صورت دلخواه برای طعم بهتر کمی به آن عسل اضافه کنید.
همچنین شما میتوانید از روغن سیر نیز استفاده کنید به این صورت که کمی از آن را روی نواحی آسیب دیده بمالید و بگذارید به همین حالت باقی بماند. انجام مکرر و منظم این روش درمانی به بهبود سرخک سرعت میبخشد.
5- مصرف گل کالندولا
یکی دیگر از روشهای درمان خانگی و طبیعی سرخک، استفاده از گل کالندولا است. این گیاه سرشار از مواد معدنی است که بهبودی را سرعت میبخشد.
برای استفاده از این روش درمانی به این صورت عمل کنید که در ظرفی سه لیوان آب بریزید و بگذارید تا به جوش آید و سپس به آن یک قاشق غذاخوری پودر این گیاه را اضافه کنید.
حالا ظرف را از روی شعله برداشته و آن را از صافی عبور دهید. این نوشیدنی را تا زمان بهبودی کامل روزانه دو بار مصرف کنید. شما میتوانید برای گرفتن نتیجهی بهتر کمی روغن نعناع یا شکر به این نوشیدنی اضافه کنید.
6- استفاده از شیرین بیان
شیرین بیان دارای خاصیت ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد قارچی است که برای درمان سرخک بسیار توصیه میشود.
برای استفاده از این روش درمانی به این صورت عمل کنید که:
مقدار یک دوم قاشق غذاخوری عسل و یک دوم قاشق غذاخوری از پودر شیرین بیان را با یکدیگر مخلوط و به آن یک لیوان آب ولرم اضافه کنید.
این مواد را خوب هم بزنید و این ترکیب را در روز یکبار مصرف کنید تا گلو درد و سرفههای ناشی از بیملری سرخک از بین برود. روشی دیگر نیز به این صورت است که روزانه دو عدد آبنبات شیرین بیان بخورید.
برگ زیتون
استفاده از برگ زیتون نیز روش دیگری برای درمان سرخک است. برگ زیتون دارای خواص ضد ویروسی و ضد میکروبی است که باعث از بین ردن این بیماری میشود.
برای استفاده از این روش درمانی به این صورت عمل کنید که مقداری از برگهای زیتون را بکوبید تا به صورت خمیر سفتی درآید.
حالا خمیر حاصل شده را روی مناطق آسیب دیده بمالید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت روی موضع باقی بماند و سپس آن را با آب نیمه گرم شستشو دهید و خشک کنید.
این روش درمانی را به مدت دو هفته و روزانه یک تا دو مرتبه تکرار کنید تا بهبودی کامل حاصل شود. همچنین میتوانید از روغن زیتون نیز استفاده کنید و آن را روی نقاط آسیب دیده بمالید.
بازتاب: طب سنتی درمان خارش بدن - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️