خواص هل در طب سنتی
- شناسه مطلب: 3601
- تاریخ انتشار: 13 آذر 1401
بر اساس منابع معتبر طب سنتی طبع هل سبز گرم و خشک است. مصرف آن در فصل سرما و در سرد مزاجان فواید بیشتری دارد.
طب سنتی ایرانی هل را مقوى قلب می داند که در طپش قلب، درد معده ناشى از سردى، نفخ و آروغ موثر است و بریان کرده دانه هل شکمروش (اسهال) را بند میاورد.
اگر ۵ گرم دانه هل و به همین اندازه از هریک از اجزاء تخم خیارین را با سکنجبین مخلوط و تناول شود سنگ گرده (سنگ کلیه) و مثانه را خارج میکند.
براى جلوگیرى از زیان رساندن آن به سینه و ریه بهتر است با کتیرا مصرف شود. در صورت عدم دسترسى به هل میتوان به میزان نصف آن کبابه یا حب بلسان مصرف نمود.
هل گیاهی متعلق به جنوب شرق آسیا و دارای خواص ویژه ای در طب ایرانی است و می توان بسیاری از بیماری ها را با آن درمان کرد. طب بوعلی در این بخش به معرفی خواص بی نظیر هل پرداخته است.
⇐ مزایا و خواص هل در طب سنتی
فهرست
هل یک دانه ی کوچک و خوشبو است که در 3 نوع سبز، سیاه و سفید است. هل سبز در مقایسه با انواع دیگر این ادویه مرغوب تر بوده و طعم و عطر بیشتری دارد.
هل از همان خانواده زنجبیل است که در بسیاری از غذاهای هند مانند شیربرنج یا بریانی استفاده میشود که باعث میشود عطر و بویی خاص و طعم شیرینی به آن اضافه شود.
نه تنها این، بلکه هلها به دلیل مزایای سلامتی و کیفیت درمانی نیز ارزشمند هستند. قدمت استفاده از هل به حداقل 4000 سال قبل برمیگردد.
این ادویه که یکی از قدیمیترین ادویههای جهان بهحساب میآید، در مصر باستان به دلیل خواص دارویی و حتی بهعنوان بخشی از مراسم و مومیایی کردن مورد استفاده قرار میگرفت.
ارزش تغذیه ای هل:
هل متعلق به خانواده زنجبیل هاست. یک قاشق غذاخوری از آن در برگیرنده موارد زیر خواهد بود:
1- ۱۸ کالری
2- ۶ گرم فیبر
3- ۴ گرم چربی
4- ۶ گرم پروتئین
5- ۸ میلی گرم آهن
6- ۴ گرم کربوهیدرات
7- ۶ میلی گرم منگنز
8- ۴ میلی گرم روی(۲.۷ درصد از نیاز روزانه بدن)
9- ۱۰ میلی گرم فسفر( ۱ درصد از نیاز روزانه بدن)
10- ۱۳ میلی گرم منیزیم(۳.۳ درصد از نیاز روزانه بدن)
11- ۶۵ میلی گرم پتاسیم(۱.۹ درصد از نیاز روزانه بدن)
12- ۲۲ میلی گرم کلسیم( ۲.۲ درصد از نیاز روزانه بدن)
1-خواص چای هل
چای هل یک نوشیدنی رایج و بسیار پراهمیت در فرهنگ شرق است. این دمنوش اثرات شگفتانگیزی بر پوست صورت دارد و از درون و بیرون باعث سلامت پوست شما میشود.
رادیکالهای آزاد یکی از دلایل بروز سرطان هستند. بهعلت وجود آنتیاکسیدانهای زیاد در چای هل، این آنتیاکسیدانها به مبارزه با رادیکالهای آزاد کمک کرده و در نتیجه باعث ضدپیری بودن هل میشوند.
هل با افزایش گردش خون در پوست، به پوست شما جلا و طراوت میبخشد.
طرز تهیه چای چربی سوز هل و زنجبیل
هر روز صبح یک دانه هل کامل یا نصف قاشق چایخوری پودر هل و نصف قاشق چایخوری زنجبیل و نصف قاشق چایخوری رازیانه را به یک قوری آب داغ در دمای 80 درجه اضافه کنید و بگذارید 5 دقیقه دم بکشد و سپس میل کنید.
این دمنوش نهتنها به چربی سوزی شما کمک میکند، بلکه باعث سم زدایی بدن هم میشود.(این نسخه برای خانمها توصیه میشود)
2-خواص هل برای معده
از هل میتوان در غذاها نهتنها برای طعم و عطر بسیار عالی آن، بلکه برای تقویت هضم و بهبود عملکرد معده نیز استفاده کرد.
این ادویه همچنین متابولیسم را با توجه به خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی آن افزایش میدهد. بهعلاوه هل با تحریک ترشح اسید صفراوی در معده، کمک بیشتر به هضم و متابولیسم چربی مناسب خواهد کرد.
این ادویه همچنین از سایر بیماریهای گوارشی مانند رفلاکس اسید، سوزش سر دل، اسهال و غیره جلوگیری میکند.
3-پیشگیری از سرطان با هل
هل به عنوان یک درمان طبیعی سرطان نیز شناخته شده است؛ این ادویه را می توان برای جلوگیری، تاخیر و حتی معکوس سازی سرطان استفاده کرد.
هل همچنین باعث کاهش التهاب کلیه می شود که رشد سلول های سرطانی را مهار می کند و باعث از بین رفتنشان می شود.
4- درمان آسم با هل
هل در مبارزه با علائم آسم مانند خس خس سینه، سرفه و تنگی نفس نقش دارد. این ادویه با افزایش گردش خون در ریه ها تنفس را آسان تر می کند.
همچنین مصرف آن به تسکین غشاهای مخاطی کمک کرده و با التهاب مبارزه می کند. با توجه به اطلاعات به دست آمده از گزارش دیگری مشخص شد که
هل سبز را می توان برای درمان آسم، برونشیت و بسیاری دیگر از مشکلات تنفسی استفاده کرد.
5- سم زدایی بدن
هل باعث می شود تا بدن سم زدایی شود. هل سرشار از ویتامین های آ، ب، سی، نیاسین و ریبوفلاوین می باشد. هل به عنوان یک ادویه برای تصفیه خون عالی بوده و باعث می شود تا سموم اضافی از بدن خارج شود.
6- درخشان کردن پوست با استفاده از هل
هل سبز برای بهبود درخشندگی پوست بسیار موثر است. هتل آنتی اکسیدان زیادی دارد که به حذف سموم و پاکسازی بدن از درون کمک میکند. در واقع وقتی سموم از بدن ما دفع میشوند، پوست ما شفاف و درخشان خواهد شد.
نحوه استفاده از هل برای درخشندگی پوست:
مقدار مساوی پودر هل و ماست را در یک کاسه کوچکی مخلوط کنید. سپس آن را روی صورت و گردن بمالید. بگذارید ۱۵ دقیقه روی پوست بماند و سپس آن را بشویید.
راه دیگری برای استفاده از هل، ساخت ماسک لایه بردار صورت است. یک پیمانه پودر هل، یک فنجان گلاب و ۳.۴ فنجان بلغور جو دوسر ساده تهیه کنید.
همه چیز را داخل مخلوط کن بریزید و خمیر نرم و لطیفی درست کنید. آن را روی پوست مرطوب بمالید و بگذارید ۵ دقیقه بماند.
هنگام برداشتن ماسک، آن را پاک کنید. هفتهای یکبار از این مخلوط برای داشتن پوستی درخشان استفاده کنید.
7-فواید هل برای ضد پیری
یکی دیگر از خواص هل، اثرات ضد پیری آن است. آنتی اکسیدانهای موجود در هل را میتوان عامل اصلی ضد پیری پوست دانست. آنتی اکسیدانها با رادیکالهای آزاد مبارزه میکنند و پوست ما را جوان نگه میدارند.
نحوه استفاده از هل برای ضد پیری:
مصرف منظم هل سبز را در برنامه غذایی خود بگنجانید.چند قطره اسانس هل را به سرم صورت خود اضافه کنید و سپس آن را روی پوست ماساژ دهید.
این مخلوط بافت پوست را بهبود میبخشد، رنگ ناهموار پوست را درمان میکند و خطوط ریز و چین و چروک را کاهش میدهد.
8- درمان بوی بد دهان
استفاده از هل برای درمان بوی بد دهان و بهبود سلامت دهان و دندان یک درمان قدیمی است. در بعضی از فرهنگها، تازه کردن نفس با خوردن کامل غلاف های هل بعد از غذا معمول است.
دلیل اینکه هل میتواند منجر به ایجاد نفس تازه شود، به این دلیل است که میتواند به توانایی آن در مبارزه با باکتریهای شایع دهان مربوط باشد.
یک مطالعه نشان داد که عصارههای هل در مبارزه با پنج باکتری موثر در ایجاد پوسیدگیهای دندانی موثرتر است. در بعضی موارد آزمایشگاهی، عصاره ها تا ۰,۸۲ اینچ (۲.۰۸ سانتی متر) از رشد باکتری جلوگیری کردند.
تحقیقات اضافی نشان میدهد که عصاره هل میتواند تعداد باکتریها را در نمونههای بزاق ۵۴٪ کاهش دهد.
با این حال، همه این مطالعات در آزمایشگاه انجام شده است، و مشخص نیست که چگونه نتایج ممکن است برای انسان اعمال شود.
بازتاب: درمان آفت دهان با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: خواص مریم گلی در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: خواص رب انار در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: درمان عرق سوز شدن با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: درمان کیست سینه با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️