خواص رب انار در طب سنتی
- شناسه مطلب: 3752
- تاریخ انتشار: 1 دی 1401
بر اساس عقاید اطباء طب سنتی و همچنین موارد موجود در کتاب ابوعلی سینا، آورده شده که انار شیرین، بعد از آن انار نیم ترش یا ترش و شیرین و در نهایت، انار ترش ارجحیت دارند.
در طب سنتی ایرانی انار به سه دسته تقسیم می شود: انار شیرین، انارملس و انار ترش. که طبع هر کدام با دیگری متفاوت می باشد، همچنین خواص درمانی آنها نیز با هم متفاوت است.
طبع رب انار بسته به نوع اناری که از آن تهیه شده باشد متفاوت است. انار یک میوه با خواص درمانی بسیار زیاد است. اما همیشه طبع این میوه از مباحث بحث برانگیز طب ایرانی و سنتی بوده است.
انار میوهای قدرتمند در تحولات درونی بدن است و قطعا طبع آن در احوال کلی بدن تأثیرات عمیقی میگذارد. طبع غذایی رب انار (Food nature of pomegranate paste) در امتداد میوه انار از اثرگذارترین خوراکیها است.
در این بخش از طب بوعلی به بررسی خواص رب انار در درمان بیماری ها پرداخته ایم، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
⇐ خواص رب انار در طب سنتی
فهرست
رب انار از بهترین چاشنیهای طبیعی است که در فرهنگ آشپزی سنتی ایران استفاده میشود. از این چاشنی ترش و گاهاً شیرین برای طعمدار کردن غذا در حین پختن استفاده میشود.
بسیاری از ما از رب انار به عنوان چاشنی غذاهای خود استفاده می کنیم. همانطور که در بالا گفته شد رب انار بسته به نوع انار دارای طبعی متفاوت است.
طبع رب انار
رب انار شیرین
رب انار شیرین طبع سرد و مایل به اعتدال دارد و خواص درمانی کمتری نسبت به انار ترش و ملس دارد. رب انار شیرین برای اصلاح و تصفیه خون مفید می باشد.
رب انار ملس:
رب انار ملس طبع سرد و تر و نزدیک به اعتدال دارد و به علت طعم خاص آن پرطرفدارمی باشد. خواص درمانی انار ملس (ترش و شیرین) بیشتراز انار شیرین است و این رب انار برتی کاهش صفرا، غلیان و جوشش خون پر فایده می باشد.
رب انار ترش:
انار ترش طبع سرد و تر دارد. از این رب انار می توان برای کاهش حالت تهوع در دوران بارداری و بیشتر شدن اشتهای خانم باردار کمک گرفت اما مصرف زیاد آن موجب ابتلا به یبوست خواهد شد.
خواص رب انار برای سلامت بدن
مصرف رب انار خواص بسیاری برای سلامت بدن، لاغری و چربی سوزی دارد به همین علت استفاده از رب انار در برنامه غذایی میتواند برای بدن بسیار مفید باشد.
رب انار سرشار از ویتامینهای گروه B، ویتامین A، ویتامین C و انواع آنتیاکسیدانهای پلی فنولی است. رب انار قند پایینی دارد و در آن مقداری کلسیم، پتاسیم، سدیم، منیزیم، اسید فولیک و آهن وجود دارد.
رب انار فاقد چربی و کلسترول است. بیماران دیابتی باید در مصرف رب انار احتیاط کنند و فراموش نکنند که مصرف زیاد رب انار برای دیابت خوب نیست.
1-خواص رب انار برای پیشگیری از سرطان
رب انار حاوی آنتی اکسیدان فراوانی است که با رادیکالهای آزاد بدن مبارزه میکند. رادیکالهای آزاد سبب آسیب به بافت بدن و بروز بیماریهایی مثل اختلالات قلبی یا سرطان میشود.
مصرف رب انار سبب میشود رادیکالهای آزاد از بین بروند زیرا آنتی اکسیدانهای موجود در رب انار به سلولهای بدن کمک میکند تا بر رادیکالهای آزاد تاثیر بگذارند.
استفاده منظم از رب و آب انار سبب کاهش خطر ابتلا به سرطانها بویژه سران سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان میشود.
2-رب انار برای سلامت و زیبایی پوست
رب انار سرشار از ویتامین C و آنتیاکسیدان است و از همین رو مصرف آن در سلامت پوست و کاهش التهاب و جلوگیری از پیری پوست بسیار مؤثر است.
«نیاسین» موجود در رب انار در افزایش خاصیت ارتجاعی پوست بسیار مؤثر است و از ایجاد چین و چروکهای پوستی جلوگیری میکند.
3-کاهش کلسترول بد خون
ترکیبات پلی فنولی موجود در رب انار موجب کاهش سطح کلسترول LDL یا کلسترول بد در خون میشود. این رب نقش مؤثری بر کاهش خطر ابتلا به تصلب شرایین و بروز حمله قلبی و سکته قلبی دارد.
4- خواص رب انار برای درمان آفت
یکی از بهترین درمان ها برای از بین بردن آفت دهان رب انار است. رب انار به درمان آفت و جوش دهان کمک میکند. برای بهتر شدن آفت و جوش دهان مقداری رب انار ترش را به صورت موضعی بر روی جوش یا آفت قرار دهید.
5-خواص رب انار برای لاغری
استفاده از رب انار میتواند به افزایش سوخت و ساز بدن کمک کند. معمولاً توصیه میشود افرادی که قصد دارد وزن کم کنند، از رب انار به صورت ناشتا استفاده کنند.
از مهمترین فواید رب انار ترش و شیرین به صورت ناشتا میتوان به جذب بهتر و اثربخشی بیشتر آن اشاره کرد.
6- فواید خوردن رب انار ناشتا برای درمان کبد چرب
اگر به چاقی مبتلا هستید، شما در معرض بیماری کبد چرب قرار گرفتهاید. اگر چه وزن بالا نمیتواند نشانه دقیقی برای مشخص شدن بیماری کبد چرب باشد.
اما براساس تحقیقاتی که انجام شده است، اغلب افراد چاق در معرض این بیماری قرار دارند. اضافه وزن باعث میشود تا بار سنگینی به کبد وارد شود.
چراکه افراد چاق در طی روز غذاهای پرکالری و چرب مصرف میکنند. این عادت غذایی به مرور زمان باعث تجمع چربیهای اضافه در کبد میشود.
کبد وظیفه پاکسازی بدن و دفع مواد زائد را برعهده دارد. وقتی به اضافه وزن مبتلا هستید و در عین حال غذاهای پرکالری مصرف میکنید، کبد قدرت کافی برای دفع کلسترول اضافه خون را ندارد.
پس مقدار زیادی از آن در کبد باقی میماند. اما این در حالی است که با مصرف برخی از غذاهای سالم، میتوانید به راحتی این مشکل را برطرف کنید.
برای درمان کبد چرب فقط کافی است روزی یک قاشق رب انار را در زمان صبح ناشتا میل کنید
مدتی به خوردن رب انار ناشتا مداومت کنید تا درمان حاصل شود. البته مراجعه به پزشک طب سنتی نیز لازم است.
اما این در حالی است که با مصرف برخی از غذاهای سالم، میتوانید به راحتی این مشکل را برطرف کنید.
برای درمان کبد چرب فقط کافی است روزی یک قاشق رب انار را در زمان صبح ناشتا میل کنید و مدتی به خوردن رب انار ناشتا مداومت کنید تا درمان حاصل شود. البته مراجعه به پزشک طب سنتی نیز لازم است.
نتیجه گیری:
این خواص دارویی در کنار دهها قابلیت دیگر رب انار را به یکی از بهترین داروها در طب سنتی تبدیل کرده است. اما نسبت به طبع رب انار باید حساس باشید.
چرا که مصرف زیاد آن باعث افت فشار خون خواهد شد. همچنین اگر داروهای مصرف فشار خون و کاهش کلسترول مصرف می کنید ، از مصرف رب انار اجتناب نمایید.
بازتاب: درمان عرق سوز شدن با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: درمان کرونا با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️