درمان عرق سوز شدن با طب سنتی
- شناسه مطلب: 3764
- تاریخ انتشار: 2 دی 1401
طب سنتی معتقد است که معمولا افرادی دچار عرق سوز می شوند که طبعشان گرم است و باید از نوشیدنی های خنک استفاده کنند.
عرق سوز که یکی از معضلات تابستان است با کمی تدبیر و با استفاده از طب سنتی ایرانی، قابل پیشگیری و درمان است.
بر اساس راهکارهای طب ایرانی تعدیل مزاج برای افرادی که مبتلا به این معضل می شوند درمان اصلی است .این افراد باید اصلاح تغذیه شوند .
اگر در حد قرمزی پوست و کمی سوزش است شستن با آب ساده و خشک کردن و ماساژ با روغن زرد محلی روزانه چند بار موثر و مفید است .
طب بوعلی در ادامه این بحث به راهکارهای درمان این بیماری بر اساس طب سنتی و استفاده از داروهای گیاهی موثر در درمان این بیماری، پرداخته است.
⇐ درمان عرق سوز شدن با طب سنتی
فهرست
در فصل گرما، عرق سوز شدن یکی از مشکلاتی شایع می باشد که بسیاری از افراد با آن مواجه میشوند. این عارضه زمانی رخ میدهد که به علت مسدودی غدد تعرق بدن، عرق تولید شده به سطح پوست نرسد.
این اتفاق باعث میشود تا عرق تبخیر نشود و در نتیجه مشکلاتی مثل حساسیتهای پوستی برای شخص به وجود آید.
برخی از علائم این مشکل را در این قسمت برشمرده ایم :
1-اضافهوزن و چاقی
2-عفونت باکتریایی
3-مشکل در غده عرق
4-استفاده برخی داروهای خاص
5-استفاده از لوازمآرایشی روغنی
6-رطوبت و عرق ناشی از گرمای هوا
7-پوشیدن لباسهای تنگ و پلاستیکی
8-جمع شدن عرق در برخی از نواحی بدن
8-انجام ورزشهای سنگین در فصل تابستان
9-رسیدن گرمای بیشازحد به بدن که باعث تولید عرق زیاد میشود.
درمان عرقسوز به کمک روغنهای طبیعی
1-درمان عرقسوز به کمک روغن نارگیل
اگر گردن و یا کشاله ران شما دچار عرقسوز شده است، روغن نارگیل گزینهی بسیار خوبی جهت درمان و تسکین دردهای ناشی از عرقسوز میباشد.
برای درمان کافی است هر شب قبل از خواب، مقداری روغن نارگیل را بهطور مستقیم بر روی موضع زخم خود بگذارید. این روغن تغذیهکنندهی پوست شماست و در درمان عرقسوز بسیار مؤثر است.
2-شستشوی بدن با پودر جوی دوسر
این یکی از بهترین شیوههای درمان خانگی عرق سوز است. اگر بدن دچار عرق سوز شدیدی بشود که نتوان آن را با دوش آب سرد ساده تسکین داد، بهترین کار استفاده از پودر جوی دوسر است.
برای این منظور یک فنجان جوی دوسر را آسیاب کرده و آن را در یک وان پر از آب ولرم بریزید. پودر جو دوسر را کاملاً با آب مخلوط کنید تا آب رنگ شیر شود.
پس از شستشوی بدن با آب و صابون به مدت 20 دقیقه تا نیم ساعت در این وان آب بنشینید. سپس بدنتان را با یک حوله نخی سبک و نرم خشک کنید.
اگر وان در اختیار ندارید، کافی است پودر جو دوسر ترکیب شده با آب را پس از حمام با یک حوله تمیز به نواحی بدن که عرق سوز شده است، بمالید.
3- درمان عرق سوز شدن با استفاده از خیار
استفاده از خیار و قرار دادن آن روی قسمت عرق سوز، خیار یک سبزی خنک می باشد و می تواند به خنک شدن و از خارش افتادن پوست عرق سوز شده کمک کند.
میتوانید از برشهای نازک یا رنده شده این میوه برای رفع علائم عرق سوزی بهره ببرید. خیار به تنهایی باعث خنکی و حفظ رطوبت پوست میشود و در کاهش خارش موثر است.
میتوانید خیارهای خرد شده را با آب سرد و آب لیمو ترکیب کنید و آن را روزانه ۳ بار به مدت ۱۰ دقیقه روی ناحیه آسیبدیده قرار دهید.
4-استفاده از کمپرس آب سرد
کمپرس آب سرد برای کاهش التهاب و خارشهای پوستی بسیار موثر عمل میکند. برای این کار میتوانید تکههای یخ را درون نایلون یا پارچه قرار دهید و سپس آن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روی ناحیه عرق سوز شده بگذارید.
تکرار این کار بهطور روزانه منجر میشود که عوارض ناشی از عرق سوزی به مرور بهبود پیدا کنند. همچنین میتوانید از پارچه نخی که آب سرد از آن چلانده شده است استفاده کنید.
اگر ناحیه آسیبدیده را هر ۶ ساعت یک مرتبه با آب سرد بشویید نیز بسیار مفید است.
5-استفاده از سرکه سیب
درمان عرقسوز شما در بین موادی است که در پختوپزهای روزانه از آن استفاده میکنید. با توجه به تحقیقات طب سنتی سرکه سیب یک داروی خانگی مؤثر برای درمان عرق جوشهای کشاله ران و گردن شماست.
برای درمان کافی است پنبهای تمیز را آغشته به سرکه سیب کرده و بر روی نواحی آلوده بمالید. این کار را تا زمان از بین رفتن جوشهای ناشی از سوختگی ادامه دهید.
6-درمان عرقجوش به کمک عسل
استفاده از عسل یکی از بهترین درمانهای سنتی برای درمان عرقسوز شدن است؛ بنابراین خواص معجزهگر این ماده را نادیده نگیرید.
تنها کافی است مقداری عسل را به مدت چند دقیقه بهطور مستقیم بر روی زخمهای خود قرار دهید. به لطف خواص ضد باکتری این ماده مشکل شما در عرض چند روز برطرف میشود.
بازتاب: درمان کرونا با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: طب سنتی و خواص اسطوخودوس - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: درمان تعریق زیاد با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: ۷ مزیت و خواص آلوئه ورا در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️