درمان سردی معده با طب سنتی
- شناسه مطلب: 3889
- تاریخ انتشار: 13 دی 1401
در طب سنتی، تغذیه با توجه به نوع مزاج بدن امری مهم و اساسی است. در واقع طب سنتی عامل هر نوع بیماری را عدم تعادل مزاج می داند که بخش اعظم آن مربوط به رژیم غذایی فرد است.
بر اساس طب سنتی ایرانی هر مزاج با توجه به خصوصیاتی که دارد، نیازمند یک نوع رژیم غذایی است. سردی معده و چاقی با هم ارتباط نزدیکی دارند. در واقع این سرد مزاجی است که باعث چاقی میشود.
طبق گفته برخی از کارشناسان طب ایرانی، سردی معده یکی از دلایل چاقی و اضافه وزن است. با این گروه از افراد بلغمی مزاج گفته میشود.
از آنجا که بلغمیها مزاج تر و سردی دارند، در انجام فعالیت بدنی تنبل هستند و میل زیادی هم به پرخوری دارند. به همین دلیل این افراد چاق میشوند.
در این مطلب از طب بوعلی قصد داریم تا سرد مزاجی را توضیح دهیم، بگوییم بیماری سرد مزاجی چیست؟ علائم سرد مزاجی چیست؟ و یک لیست از غذاهای سرد مزاج را معرفی کنیم که کمک به متعادل کردن طبع افراد خواهند کرد.
⇐ درمان سردی معده با طب سنتی
فهرست
اگر شما هم جز افرادی هستید که با خوردن مواد غذایی مانند شیر، ماست، پنیر و در کل غذاهایی با طبع سرد دچار مشکلات گوارشی از جمله نفخ معده، ترش کردن، یبوست و گاهی اسهال می شوید این مقاله را بخوانید.
به این افرادی در طب سنتی افرادی گفته می شود که به اصطلاح دچار ناراحتی سردی معده هستند. بهتر است بدانید که در کتب اطبا سنتی از جمله ابو علی سینا آمده است که پروردگار متعال به هر جانور و هر اندام مزاجی بخشیده است.
بر این اساس، مزاج اندام ها به 4 دسته گرم، سرد، مرطوب و خشک تقسیم بندی می شود. بنابراین، سردی معده بیماری محسوب نمی شود، بلکه فقط نوع مزاج است.
شناسایی نوع مزاج معده بسیار مهم است، زیرا عدم رعایت تغذیه مناسب سبب تشدید این مشکل خواهد شد. لذا در ادامه این مقاله با سردی معده و روش های درمان آن در طب سنتی آشنا شوید.
عوامل به وجود آورنده سوء مزاج سرد و تر معده
سردی معده ناشی از غلبه خلط بلغم بر معده و دستگاه گوارش است و برای رهایی از آن باید بلغم اضافه را از بدن دفع کرد. از علتهای سردی معده را میتوان موارد زیر برشمرد:
1-فعالیت جنسی با شکم پر.
2-خوردن سریع و باعجله غذا.
3-گرم نگه نداشتن قسمت معده و شکم.
4-مصرف مایعات همراه غذا یا با فاصله کم بعد از غذا.
5-کم تحرکی و بالعکس آن ورزش زیاد و پشت سر هم.
6-گرسنگی طولانی و پرخوری از دیگر علتهای سردی معده.
7-خوابیدن بر روی شکم از دیگر عوامل ایجاد سردی معده است.
8-عمده علت سردی معده مصرف آب و نوشیدنیهای سرد است.
9-مصرف میان وعدههای غیرضروری نیز موجب سردی معده میشود.
10-مصرف مواد غذایی مختل کننده هضم همراه غذا مانند ماست، سالاد گوجه و خیار و…
11-مصرف بیش از حد مواد غذایی سرد و تر بویژه ماست، خیار، بستنی، آب سرد، ماهی، پنیر و…
12-مصرف غذاهای سرد در وعده صبحانه مانند مصرف پنیر، گوجه، خیار، شیر سرد و…
13-نوشیدن آب یا مصرف میوه بلافاصله بعد از خواب، ورزش طولانی، رابطه جنسی، گرسنگی طولانی و…
14-مصرف غذای سنگین و دیرهضم که معده قادر به هضم کامل آن نباشد. گوشت گاو، ماکارونی، سالاد الویه، میوه های کال، لوبیا، اکثر حبوبات اگر خوب پخته نشوند، تخم مرغ آب پز زیاد سفت شده، آش رشته، پاستا، لازانیا و…
درمان خانگی سردی معده:
1-مصرف خرما
خرما میوهای گرمسیری با طبع گرم است که برای رفع سردی معده بسیار مناسب و موثر است. مصرف خرما در کنار غذاهای طبع سرد به راحتی از سردی کردن معده، دل درد و دل پیچه بعدی جلوگیری میکند.
به عنوان مثال خوردن خرما در کنار ماهی و عدس پلو بسیار رایج است.
2-نوشیدن دمنوش بابونه
اولین و ساده ترین روش برای درمان معده سرد، نوشیدن چای بابونه است. گیاه بابونه به سرعت می تواند التهاب و سرید معده را کاهش دهد. پیشنهاد ما به شما این است که این چای را همراه با عسل و لیمو ترش استفاده کنید.
3-مصرف عسل
عسل نیز از گذشته بسیار دور یک ماده بسیار شفا بخش برای بسیاری از بیماری ها است. عسل را می توانید برای درمان معده سرد نیز استفاده کنید. کافی است مقداری از عسل را با آب جوی و آبلیمو استفاده کنید.
این ترکیب علاوه بر رفع سردی معده در لاغری شما نیز مؤثر است. همچنین می توانید از عسل در کنار دم نوش های گیاهی نیز بهره ببرید.
4-دمنوش زنجبیل برای درمان سردی کردن
زنجبیل گیاهی با طبع گرم است که قرنهاست در طب سنتی از آن برای درمان سردی بدن و رفع التهابات استفاده میکنند.
برای درمان یا پیشگیری از سردی کردن بعد از خوردن غذاهایی با طبع بلغم، کافی است که مقداری ریشه زنجبیل را در آب بجوشانید و بعد از دم کشیدن، میل کنید.
همچنین میتوان از ریشه یا پودر زنجبیل در تهیه غذاهای سرد نیز استفاده کرد. این کار هم سردی غذا را خنثی میکند و هم به غذا طعم دلچسبی میدهد.
5-زنیان و سردی معده
زنیان دانههایی معطر است که میتوانید از عطاریها تهیه کنید. این گیاه خاصیت ضدالتهابی دارد و میتواند به تقویت سیستم گوارشی کمک کند.
جالب است بدانید زنیان میتواند رطوبت و سردی معده را دفع کند. یکی از راههای لاغری سریع بلغمی ها مصرف دمنوش زنیان است. زیرا با گرم کردن معده به کاهش وزن این افراد کمک زیادی میکند.
6- مصرف نعناع :
استفاده از برگ های شفابخش نعناع هم که از دیرباز به عنوان یک داروی بی رقیب برای درمان کلیه مشکلات معده مشهور بوده است.
بیمار می تواند با جویدن برگ نعناع یا عرق نعناع و چای نعناع را هنگام دل درد و سردی معده مصرف کرند تا التهاب برطرف شود، با توجه به طبع سرد ذاتی نعناع برای رفع سردی معده آن را همراه با نبات مصرف کنید.
نسخه های گیاهی جهت درمان التهاب معده ناشی از سردی معده
نسخه اول
ترکیبات:
1-موم 20 گرم
2-بابونه 20 گرم
3-سنبل 20 گرم
4-کندر 10 گرم
5-انجدان 10 گرم
6-پیه غاز 30 گرم
7-عسل 300 گرم
8-جاوشیر 10 گرم
9-شاه افسر 20 گرم
10-ریشه ختمی 30 گرم
11-شوید خشک 20 گرم
12-مریم نخودی کوهی 20 گرم
13-اصطرک (قره بخور) 20 گرم
روش آماده سازی: ابتدا تمام گیاهان دارویی و صمغ ها را با هم مخلوط و آسیاب کنید. سپس، موم، پیه غاز و عسل را به آن افزوده و روزانه در سه نوبت (صبح، ظهر و عصر) یک قاشق غذاخوری از آن میل نمایید.
نسخه دوم
ترکیبات:
- آب 2 لیوان
- بیخ رازیانه 20 گرم
- شاه افسر 20 گرم
روش آماده سازی: مواد مزبور را با هم مخلوط کرده و روزانه، 3 مرتبه و هر بار قاشق غذاخوری از آن میل نمایید.
نسخه سوم
ترکیبات:
1-کلم 20 گرم
2-لبلاب 20 گرم
3-مارچوبه 20 گرم
4-روغن زیتون 200 گرم
5-روغن بادام شیرین 20 گرم
روش آماده سازی: جهت درمان التهاب معده ناشی از سردی، تمام مواد مزبور را مخلوط کرده و روزانه در سه نوبت (صبح، ظهر و عصر) یک قاشق غذاخوری از آن میل نمایید.
توجه: از نسخه ها و درمان های خودسرانه جهت درمان سردی معده اجتناب نموده و تنها با مشورت پزشک و یا اطبا طب سنتی، اقدام به درمان های گیاهی نمایید.
نتیجه
سردی معده یکی از مشکلاتی است که در اثر شیوه نادرست زندگی و یا غفلت از خود ممکن است پدیدار شود و مشکلات زیادی را با خود به همراه آورد.
از اینرو لازم است ابتدا بدانید سردی معده چیست و سپس برای درمان معده سرد اقدام کنید. در این مقاله ما تمامی نکاتی که برای آگاهی از این مشکل و علائم سردی معده است را بیان کردیم.
بازتاب: مزاج شناسی در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: خواص زیره سیاه در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: درمان دیسک کمر با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: ۵ روش درمان سردی دست و پا با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️