5 راه درمان آلودگی هوا با طب سنتی
- شناسه مطلب: 3958
- تاریخ انتشار: 17 دی 1401
طب سنتی استفاده از مایعات و غذای سبک و همچنین بخورهای گیاهی را برای جلوگیری از بیماری در هوای آلوده توصیه می کند.
آلودگی هوا از مشکلات شایع در سراسر جهان و مخصوصا در شهرهای صنعتی و پرجمعیت است. وجود بیش از اندازه ذرات معلق در هوا سالهاست که سلامت انسانها را به خطر انداخته است.
در طب ایرانی دستورالعملهای ساده ای وجود دارد که با عمل به آنها میتوان اثرات آلودگی هوا بر بدن را به حداقل رساند.
در این بخش از طب بوعلی، راه کارهای طب سنتی ایرانی را برای مقابله با آلودگی هوا آورده ایم، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
⇐ درمان آلودگی هوا با طب سنتی
فهرست
آلودگی هوا در فاز اول یک آلاینده گرم و خشک ایجاد می کند و تجمیع آلاینده ها نیز سرد و خشک است که بر طبق آموزه های طب سنتی، در این موارد باید از تمامی غذاهایی که سرد و خشک است، دوری جست.
به گفته متخصصان طب سنتی بعضی از خوراکیها خاصیت خنثیکنندگی دارند و با مصرف آنها مواد سمی موجود در هوا که وارد بدن شده است تا حدی از بین میرود.
به گفته ی یک متخصص طب سنتی کاهی اوقات با استفاده از مواد غذایی میتوانیم به دفع سموم ناشی از آلودگی هوا در بدن خود کمک کنیم.
سوپهایی که سبزیجات زیادی دارند در این زمینه خیلی کمک کننده هستند، بویژه اگر با چاشنیهای ترشی مانند آبلیمو، زرشک و آب نارنج ترش شده باشند.
همچنین استفاده از دمنوشها را نیز برای دفع سموم موثر است. به عنوان مثال استفاه از دمنوش بهارنارنج و یا عرق بهارنارنج بویژه در کسانی که دچار استرس هستند نیز کمک کننده است.
برخی از تدابیر “طب سنتی” برای کاهش و خنثی شدن اثرات منفی و ضایعات آلودگی هوا:
1ـ از آب نارنج یا لیموترش تازه روی غذا و سالاد خود استفاده کنید.
2ـ بین میوهها، لیمو شیرین، انار شیرین، سیب شیرین و نارگیل را مصرف کنید.
3ـ از انواع سبزیهای تازه استفاده کنید البته مصرف آنها در حدی باشد که منجر به نفخ نشود.
4ـ در وعده صبحانه میتوانید کره و عسل یا مرباهای سیب، به و انجیر یا تخممرغ عسلی میل کنید.
5ـ بهترین غذاها در این شرایط، خورش، سوپ یا آشهای پرسبزی حاوی جو، کدو مسما یا حلوایی، هویج، شلغم، اسفناج، کمی جعفری، گشنیز، پیاز و… است.
6ـ از مصرف غذای غلیظ و دیرهضمی مانند فستفودها، سرخکردنیها، حلیم، کلهپاچه، ماکارونی، لازانیا، قارچ، الویه، مود غذایی کنسروی و صنعتی و… پرهیز کنید.
7ـ از بین نوشیدنیها، آب سیب شیرین، شربت لیموترش با عسل و گلاب، شیر محلی گرم همراه با عسل و گردو جزو بهترین گزینهها هستند همچنین سکنجبین، دمنوش “به” یا گلسرخ، ماءالشعیر طبی نیز مفیدند.
دمنوش های ضد آلودگی هوا
مصرف دمنوشهای سنتی برای مقابله با آلودگی هوا و عوارض ناشی از آن مفید است.
1-مصرف دمنوش آویشن
برای مشکلات تنفسی، به ویژه در مبتلایان به آسم و برونشیت مزمن یکی از بهترین گزینههاست. برای تهیه این دمنوش کافی است مقداری برگ آویشن و یک عدد لیمو عمانی را داخل آب جوش بریزید.
سپس اجازه دهید حدود ۱۵ دقیقه دم بکشد. آن را داخل فنجان بریزید و بعد از شیرین کردن با کمی نبات یا عسل روزی دو بار میل کنید. اگر هم برگ آویشن در دسترس نداشتید، میتوانید سراغ پودر آویشن بروید.
2- دمنوش گل گاوزبان
نوشیدن دمنوش های سنبلالطیب و گل گاوزبان برای افراد مبتلا به پرفشاری خون توصیه میشود.
کافی است سه قاشق غذاخوری گل گاوزبان، یک قاشق غذاخوری سنبل الطیب، یک عدد لیمو عمانی و یک تکه نبات را در دو لیوان آب جوش بریزید. اجازه دهید تا نیم ساعت دم بکشد و به رنگ قرمز آلبالویی در بیاید.
مصرف روزانه یک تا دو فنجان از این دمنوش هم آرامشبخش است و استرس را از بین میبرد و هم از بروز گرفتگی عروق قلب و سکته، به ویژه در هوای آلوده پیشگیری میکند.
برای درمان سردرد در هوای آلوده :
نوشیدن روزانه یک فنجان عرق کاسنی همراه عرق شاترِ (نسبت دوسوم کاسنی و یکسوم شاترِ) و همچنین عرق ترکیبی اسطوخودوس سردرد ناشی از آلودگی هوا را تسکین میدهد.
از طرفی مخلوط کردن چند قطره آب با بادام تلخ کوبیده شده و ماساژ سر با این پماد گیاهی، قرار دادن برشهای نازک لیمو روی پیشانی، ماساژ پیشانی با سرکه و بو کردن ریحان و برگ نعناع هم گزینههای مناسبی هستند.
کلام آخر
تقویت سیستم ایمنی بدن و استفاده از راهکارهای پیشگیرانه برای مقابله با آلودگی هوا از اهمیت زیادی برخوردار است.
پیشنهاد میکنیم قبل از هر گونه تصمیم برای اصلاح رژیم غذایی خود و استفاده از خوراکیهای مختلف، از تناسب آنها با مزاج خود مطمئن شوید.
همچنین اقدام خودسرانه برای پاکسازی بدن نیز جایز نیست و ممکن است بیشتر دچار آسیب شود تا اصلاح!
بازتاب: برداشتن خال با طب سنتی و داروهای گیاهی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: درمان خال با طب سنتی و داروهای گیاهی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: برداشتن خال با طب سنتی و داروهای گیاهی۱ - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: ۶ روش درمان سردی دست و پا با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: طب سنتی درمان کبودی زیر چشم - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️