خواص روغن درخت چای در طب سنتی
- شناسه مطلب: 4086
- تاریخ و زمان ارسال: 24 دی 1401 ساعت 09:09
- بازدید : 269
- نویسنده: طب بوعلی

در طب سنتی روغن های گیاهی اثرات درمانی بسیاری دارند. روغن درخت چای یکی از بی نظیرترین و بهترین انواع روغن های است که برای درمان بسیاری از بیماری های پوستی مورد استفاده قرار می گیرد.
روغن درخت چای از برگ درختان بومی استرالیا گرفته میشود که در دهههای اخیر در طب سنتی و طب ایرانی، این روغن به دلیل دارا بودن خواص دارویی بالا به عنوان یک درمان کننده محبوب شناخته شده است.
روغن درخت چای بسیار قوی و دارای عناصر مفید در خود است. در این روغن پرخاصیت، بیش از نود ماده موثر کشف شده است که هر کدام از آنها به تنهایی در سلامت پوست، مو و دیگر مشکلات نقش بسزایی دارند.
در ادامه این بحث و در این بخش از طب بوعلی با خواص دارویی این گیاه در طب سنتی ایرانی آشنا میشویم. با ما همراه باشید.
⇐ خواص روغن درخت چای در طب سنتی
فهرست
روغن درخت چای که با نام روغن melaleuca نیز شناخته میشود از برگ درختان بومی استرالیا روغن گیری میشود. روغن درخت چای دارای خواص درمانی است که می تواند به کاهش علائم و شدت بیماری های پوستی کمک کند.
این گیاه برگهای معطری دارد و از گذشته از خواص دارویی آن برای ضد عفونی کردن استفاده شده است. از برگهای این گیاه روغن تهیه میکنند. از خواص روغن درخت چای در صنعت لوازم آرایش استفاده میشود.
از روغن درخت چای معمولا برای حل مشکلات پوستی، رفع قارچ سر و ناخن، درمان شوره سر و… استفاده میشود.
طبع روغن درخت چای
یکی از مهمترین و اصلی ترین آیتم هایی که در خصوص استفاده از روغن درخت چای وجود دارد، طبع مربوط به این روغن می باشد.
توجه داشته باشید که طبع مربوط به روغن مذکور گرم بوده و همین امر سبب شده است تا شما بتوانید برای درمان بسیاری از بیماری های خود، به راحتی از این روغن استفاده نمایید.
1- روغن درخت چای، روغنی ضد آکنه و جوش
باکتری ها بر روی پوست موجب ایجاد آکنه می شوند. شما می توانید با استفاده از این روغن، به دلیل خواص ضد میکروبی ای که دارد پوست را از هرگونه آلودگی پاک کنید و موجب باز شدن منافذ پوست شوید.
برای بهبود جوش نیز مناسب است جوش در اثر وجود آلودگی و باکتری بر سطح پوست ایجاد می شود. همچنین پایین بودن اسید لینولئیک پوست نیز و بسته شدن منافذ پوست موجب بروز این مشکل می شود.
این روغن به خاطر اسید لینولئیک و خواص ضد التهابی دارد این مشکل را برطرف می کند. این روغن برای درمان جوش های پیشانی، جوش های زیر پوستی و جوش های چرکی قابل استفاده است.
از این روغن را برای تمامی نقاط بدن، صورت، پشت، بازوها و قفسه سینه می توان استفاده کرد. برای ترمیم کردن و بهبود جای جوش می توانید استفاده کنید و همچنین به کاهش لک های قهوه ای نیز کمک به سزایی می کند و پوستتان را درخشان می کند.
2-ضدعفونیکننده برای زخمها و خراشهای جزئی
روغن درخت چای برای ضدعفونی کردن زخمها و خراشهای جزئی مفید است. گاهیاوقات پوست بهخاطر آسیب زخمی میشود. میکروبها میتوانند از این زخم وارد جریان خون شوند. این مسئله ممکن است به عفونت منجر شود.
این روغن باکتریهای اس – اورئوس و سایر باکتریها را ازبین میبرد. این باکتریها میتوانند در زخمهای باز باعث عفونت شوند.
برای ضدعفونی کردن زخمها و خراشها این کارها را انجام دهید:
1-محل زخم را با استفاده از آب و صابون کاملا تمیز کنید.
2-یک قطره روغن درخت چای را با یک قاشق چایخوری روغن نارگیل مخلوط کنید.
3-کمی از این مخلوط را روی زخم بمالید و باندپیچی کنید.
4-این فرایند را روزی یکی دو بار تکرار کنید تا وقتی که زخم بسته شود.
3- درمان آفت دهان
آفت های دهانی معمولا دردناک و آزار دهنده هستند. چند قطره از روغن درخت چای می تواند به این درد پایان دهد. خواص ضد باکتریایی و ضد انگلی این روغن در چند روز، میکروب آفت را از بین می برد.
روش استفاده :
2 قطره روغن درخت چای را با 4 قطره روغن زیتون با استفاده از قطره چکان مخلوط کنید. سپس، با پنبه یا گوش پاک کن تمیز روی آفت بزنید. تا زمانی که آفت به طور کامل خوب شود روزی دو بار مصرف کنید.
4-مقابله با دندان درد و تمیزی دهان و رفع بوی بد دهان
لثه های ملتهب و دردناک معمولا نتیجه تجمع میکروب در دهان است. روغن چای با دارا بودن خواص ضد باکتری می تواند غشای مخاط را تمیز کند و درد را تسکین بخشد.
زمانی که بافت دندانی آسیب می بیند، دندان دچار پوسیدگی می شود. مهم این است که خیلی زود با این پوسیدگی مقابله کنید تا بیشتر نشده و ریشه دندان را از بین نبرد.
روغن درخت چای باعث نابودی میکروب ها می شود و فلور طبیعی دهان را احیا می کند.
روش استفاده :
2 قطره روغن درخت چای را با یک روغن گیاهی دیگر مانند روغن زیتون مخلوط کنید و به مدت یک دقیقه در دهان نگه دارید. روزانه سه مرتبه این کار را تکرار کنید و البته دقت کنید که نباید روغن را قورت داد.
بوی بد دهان نیز یک مشکل آزار دهنده برای خود فرد و اطرافیان محسوب می شود. برای حل این مشکل علاوه بر رعایت بهداشت دهان و دندان، می توانید از این روغن استفاده کنید تا نفستان کاملا خوشبو شود.
روش استفاده :
روی مسواک تان یک قطره روغن درخت چای بچکانید و به آن خمیر دندان بزنید. سپس با دقت دندان هایتان را مسواک بزنید.
5-مقابله با عفونت های ادراری
عفونت ادراری نتیجه وجود میکروبی است که مجاری ادراری را آلوده می کند. روغن درخت چای در این بیماری می تواند به عنوان درمان کمکی داروها استفاده شود.
روش استفاده :
علاوه بر داروهای مصرفی می توانید 2 قطره روغن درخت چای را با نصف قاشق روغن زیتون مخلوط کنید. روغن را کف دستتان بریزید و زیر شکمتان را به آرامی ماساژ دهید تا جذب شود. این درمان را تا پنج روز، روزی سه مرتبه می توانید تکرار کنید.
فواید مربوط به روغن درخت چای
همانطور که در قسمت های قبلی نیز به این موضوع اشاره شد، روغن درخت چای از فواید بسیار زیادی برخوردار می باشد که در ادامه به برخی دیگر از مزیت های این روغن اشاره می شود.
1-درمان تاول پا
2-درمان سلولیت
3-درمان گل مژه ها
4- درمان درد دندان
5-تقویت کردن ناخن ها
6-از بین بردن بوی بد واژن
7- درمان بیماری های مقاربتی
8-درمان تورم مربوط به غدد لنفاوی
9–درمان عفونت های مربوط به ناف
10-درمان عفونت های مربوط به مثانه
11- درمان عفونت های مربوط به گوش
12- درمان شوره سر و درمان پوسته های سر
بازتاب: طب سنتی وسریعترین راه درمان گل مژه - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: ۹ روش طب سنتی در درمان بوی بد واژن - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: درمان سفید شدن مو با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: خواص روغن کنجد در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: طب سنتی درمان انگل روده - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️