6 روش طب سنتی در درمان بوی بد ادرار
- شناسه مطلب: 4531
- تاریخ انتشار: 25 بهمن 1401
طب سنتی معتقد است که ادرار طبیعی شفاف است و دارای رنگ زرد کهربایی است. در حالی که بوی ادرار می تواند تا حدودی متفاوت باشد ، در اغلب موارد بوی قوی ندارد.
طب ایرانی دلایل مختلفی را برای بد شدن بوی ادرار می داند که باعث می شود بوی ادرار در برخی مواقع غیر قابل تحمل شود که می تواند از علائم یک بیماری و یا کمبود آب بدن باشد.
ادرار اغلب بوی آمونیاک مختصری دارد که علاوه بر اینکه برای هر فرد منحصربفرد است، منشا کاملا طبیعی دارد. اما گاهی بوی ادرار نسبت به همیشه بوی قویتری پیدا میکند که البته دلایل مختلفی دارد.
مثلا وقتی که بدن فرد در هنگام صبح دچار کم آبی میشود، این اتفاق برای او میافتد. بوی بد ادرار همیشه دلیلی برای نگرانی نیست، اما گاهی اوقات نشانه یک بیماری مزمن یا عفونت است.
در این مطلب از طب بوعلی، قصد داریم روش های درمانی طب سنتی ایرانی را در درمان بوی بد ادرار برای زنان، مردان و همچنین کودکان به شما معرفی کنیم، تا انتها با ما همراه باشید.
⇐ راهکارهای طب سنتی در درمان بوی بد ادرار
ادرار بد بو یکی از مواردی است که باعث اذیت و آزار افراد زیادی می شود. ادرار معمولا بوی بدی دارد اما مقصود ما بوهای غیر طبیعی تر و شدید تر می باشد. خوشبختانه می توان این بوی بد را درمان کرد.
رنگ ادرار در مواقع مختلف:
1- زرد شفاف: طبیعی است.
2- رنگ کاهی کم رنگ: نشانه طبیعی و سالم بودن است.
3- کف کردن: ممکن است پروتئین بیش از حد مصرف کرده باشید.
4- زرد پررنگ: طبیعی است اما بهتر است آب بیشتری مصرف کنید.
5- عسلی رنگ: آب کافی به بدن نمی رسد. به همین دلیل آب مصرف کنید.
6- سبز یا آبی رنگ: می تواند به علت رنگ غذا یا دارو یا نشانه بیماری ژنتیکی نادر باشد.
7- قهوه ای: احتمال دارد دچار بیماری کبدی باشید یا به طور شدید دچار کمبود آب شده باشید.
8- نارنجی: به اندازه کافی آب مصرف نمی کنید یا این که دچار ناراحتی کبد یا مجرای صفرا شده اید. احتمال دارد به علت رنگ غذا هم باشد.
9- صورتی متمایل به قرمز: احتمال دارد در ادرار خون باشد. همچنین می تواند علایم بیماری کلیوی، تومور، عفونت لوله ادراری و مشکلات پروستات باشد.
موارد زیر از علتهای بوی بد ادرار است:
1- مصرف برخی از غذاها
برخی از خوراکیها باعث بدبو شدن ادرار فرد میشوند. مارچوبه با بوی بد ادرار ارتباط دارد. مارچوبه حاوی یک اسید (اسید مارچوبه) است که باعث ایجاد بوی شبیه گوگرد میشود.
برخی از سبزیجات نیز عامل بد بو شدن ادرار نیز هستند. هنگامی که شما سبزیجات مصرف میکنید، اسید آن را هضم میکنید، سپس به جریان خون و، کلیهها میرود و باعث میشود وارد مجاری ادرار در مثانه شود و بوی ادرار را تغییر دهد.
سعی کنید رژیم خود را تغییر دهید.
سایر مواد غذایی که عامل بد بو شدن ادرار میباشند شامل موارد زیر هستند:
1- سیر. سیر در همان خانواده پیاز است، بنابراین به همان شیوه عمل می کند.
2- ماهی. به طور کلی، ادرار شما حاوی ترکیبات شیمیایی از غذایی است که شما خورده اید.
3- پیاز. این سبزی دارای ترکیب خاصی است که بوی نامطبوع پیاز مانند را در بدن به همراه دارد.
2- مصرف زیاد قهوه
مصرف مقادیر زیاد قهوه می تواند بوی ادرار را نیز متمایل به بوی قهوه کند. علت این اتفاق مشخص نیست اما احتمالا برخی محصولات حاصل از تجزیه قهوه وارد ادرار شده و بوی آن را تغییر می دهند.
3- ادرار غلیظ و کم آبی بدن
مصرف آب ناکافی می تواند غلظت ادرار را افزایش دهد که این شرایط نیز می تواند موجب بوی قویتر از حد معمول و شبیه آمونیاک ادرار شود.
زمانی که بدن را هیدارته نگه نمی دارید، محصولات زائد تولید شده در کلیه ها هنگام دفع از بدن به مایع کافی برای رقیق شدن دسترسی ندارند.
همچنین، بوی بد و تند ادرار معمولا با رنگ تیرهتر از حد معمول آن نیز همراه است که نشانه دیگری از نیاز به افزایش میزان آب مصرفی است.
4- عفونت مجاری ادراری :
عفونت مجاری ادراری یک عفونت باکتریایی است که روی اندام تناسلی تاثیر می گذارد. عفونت به وجود آمده می تواند وارد ادرار شود .
اگر دچار عفونت های باکتریایی یا قارچی آلوده شده باشید، عوامل عفونت زا می تواند به جریان ادرار راه پیدا کند و باعث بد بو شدن آن شود. بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
5- نارسایی کبد:
نارسایی کبد، یک بیماری جدی است که باعث غیر طبیعی شدن بوی ادرار می شود. کبد سبب شکسته شدن آمونیاک و تبدیل آن به اوره می شود.
اوره نیز از طریق کلیه ها دفع می شود. زمانی که کبد مشکل داشته باشد و دچار نارسایی کبدی شده باشید، آمونیاک تجزیه نشده و ادرار بد بو می شود.
6- دیابت و بوی بد ادرار
پزشکان صد ها سال پیش با چشیدن ادرار بیماران از ابتلای آن ها به دیابت آگاه می شدند. ادرار افراد دیابتی شیرین است. امروزه به لطف پیشرفت فناوری برای تشخیص دیابت نیازی به این روش نیست.
افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده یا نا آگاه از ابتلای خود ممکن است بویی شیرین را از ادرار خود احساس کنند. افراد غیر مبتلا با مصرف مقادیر زیاد شکر نمی توانند این پدیده را تجربه کنند زیرا بدن آن ها با ساخت انسولین مقدار قند خون را کنترل می کند.
7- مصرف برخی داروها و مکمل ها
برخی داروها و مکمل هایی که منجر به ایجاد بوی بد ادرار میشوند، عبارتند از:
1- شیمی درمانی
2- برخی داروهای دیابت
3- دوز بالای ویتامین b تیامین و کولین
4- برخی آنتی بیوتیک ها مخصوصا سولفونامید ها
درمان گیاهی عفونت ادراری
1- درمان بوی بد ادرار با اضافه کردن جوش شیرین به آب
به دلیل آنکه جوش شیرین حاوی آلکالین میباشد، و این ماده به خنثی کردن اسید ادرار کمک میکند، در درمان و همچنین تسکین التهابات و نیز علائم عفونت بسیار تاثیر گذار میباشد.
جهت استفاده از این روش در درمان بوی بد ادرار، شما میبایست کمی آب را با جوش شیرین مخلوط کنید و سپس آن را میل کنید تا شاهد خواص بی نظیر آن در درمان بوی بد ادرار خود باشید.
2- مصرف زنجبیل
زنجبیل را می توانید در نوشیدنی ها و ومیان وعده ها استفاده کنید و همچنین از عفونت ادراری جلوگیری می کند و آن را درمان می نماید . زنجبیل دارای خواص ضد التهابی است و برای روده نیز ضد میکروب می باشد.
3- درمان بوی بد ادرار با رعایت بهداشت فردی
عدم بهداشت فردی، یکی از عوامل ایجاد بوی بد ادرار میباشد. از مواردی که در این راستا میبایست رعایت کنید، شستشوی کامل و درست واژن از بیرون است؛ این عمل، سبب از بین رفتن باکتری ها شده و بوی بد ادرار را درمان خواهد کرد.
علاوه بر آن، با استفاده از لباس زیر های مناسب، و همچنین تعویض روزانه ی آنها، میتوانید بهداشت فردی را رعایت کرده و مانع از ایجاد بوی بد ادرار شوید. به علاوه، با این کار میتوانید بوی بد ادرار را درمان کنید.
رعایت نکات زیر در درمان بوی بد ادرار بسیار تاثیر گذار خواهد بود:
1- برخی مواد خوراکی مانند مارچوبه سبب ایجاد بوی بد ادرار خواهند شد. بنابراین با کنترل مصرف این گونه مواد، و در مواردی اجتناب کردن از مصرف این مواد، بوی بد ادرار خود را درمان کنید.
2- چنانچه سطوح بالای تیامین یا کولین در شما سبب ایجاد بوی بد ادرار میشود، مکمل خود را تغییر دهید.
3- توصیه میشود به قدر کافی آب بنوشید تا بدن تان هیدراته باقی مانده و بدین صورت، علاوه بر سلامت کلیه ها و مجاری ادراری خود، سبب جلوگیری از ایجاد بوی بد ادرار شوید.
4- به محض حس دفع ادرار، سریعآ به سرویس بهداشتی مراجعه کنید و آن را به تأخیر نیندازید.
5- جهت جلوگیری از بروز بوی بد ادرار، هر گونه بیماری مزمن را کنترل کنید. بیماری هایی نظیر دیابت، میبایست تحت نظر پزشک باشند.
6- داشتن یک سبک زندگی سالم به همراه کاهش یا حذف مصرف الکل نیز سبب محافظت از کبد و جلوگیری یا درمان بوی بد ادرار خواهد شد.
4- مصرف جعفری در درمان بوی بد ادرار
جعفری باعث افزایش ادرار می شود و در نتیجه شستشوی آلت تناسلی بیشتر اتفاق می افتد. جعفری همچنین دارای خواص ضد التهابی است و به فرآیند ریکاوری بعد از بیماری های ادراری نیز کمک می کند.
5- مصرف کرفس، جهت درمان بوی بد ادرار
از آنجایی که کرفس حاوی مقادیر خوبی ویتامین A، ویتامین E و آهن میباشد میتواند در درمان بوی بد ادرار موثر واقع شود. علاوه بر آن، کرفس دارای خواص ضد التهابی بوده و قادر است عفونت های ادراری را از بین ببرد.
جهت بهره مندی از خواص درمانی کرفس، جهت از بین بردن بوی بد ادرار، شما میتوانید کرفس را به صورت خام مصرف کرده و یا آب کرفس را گرفته و میل کنید.
6- مصرف ویتامین ث
این ویتامین حاوی مواد آنتی اکسیدانی است و میزان اسیدی بودن ادرار را کاهش می دهد و از رشد باکتری ها جلوگیری می کند و در نتیجه آن را از عفونت مصون نگه می دارد .
بازتاب: طب سنتی درمان عفونت پوستی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: درمان تعریق زیاد با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: طب سنتی و خواص سمنو - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️