6 مزیت و خواص آلوئه ورا در طب سنتی
- شناسه مطلب: 4591
- تاریخ انتشار: 29 بهمن 1401
طب سنتی معتقد است که آلوئه ورا دارای مزاج گرم و خشک است. این گیاه یکی از مهمترین گیاهان دارویی جهان است. از نظر بسیاری از مردم گیاه تازه و ناشناختهای است.
در حالی که این گیاه دارای پیشینه تاریخی طولانی است که به قبل از میلاد مسیح میرسد.
این گیاه حاوی ترکیبات مهم شامل قندها از جمله: گلوکز، مانوز و سلولز، آنزیمها از جمله: اکسیداز، آمیلاز و کاتالاز، همچنین ویتامینهایی نظیر: B1، B2، B6، C، E و اسید فولیک و مواد معدنی مانند: کلیسم، سدیم، منیزیم، روی، مس و کروم میباشند.
بر اساس طب سنتی ایرانی گیاه آلوئهورا در چاق شدن صورت بسیار تأثیرگذار است.
تحقیقات دانشمندان نشان میدهد که زنانی که به مدت ۹۰ روز، یک قاشق چایخوری ژل آلوئهورا مصرف میکردند، قابلیت ارتجاعی پوست بهتری نسبت به دیگران داشتند،
البته از آبمیوه آن هم میتوان استفاده کرد اما بهتر است که این گیاه به صورت موضعی استفاده شود.
در طب سنتی هندوستان و طب ایرانی از آلوئه ورا برای درمان یبوست، بیماریهای پوستی، آلودگی بدن با کرمها، عفونتها و درمان کولیک (قولنج) استفاده میشود.
در طب چینی آلوئه ورا برای درمان بیماریهای قارچی تجویز میشود. در دنیای غرب آلوئه ورا بهطور گستردهای در تولید لوازم آرایشی، داروها و صنایع غذایی استفاده میشود.
امروزه صنایع مرتبط با استخراج عصارهی آلوئه ورا از بزرگترین صنایع وابسته به گیاهان است. برای آشنایی با خواص آلوئه ورا این مقاله از طب بوعلی را مطالعه کنید.
⇐ خواص آلوورا در طب سنتی
فهرست
صبر زرد و خواص آن در طب سنتی ایران شناخته شده بود. در کتب معتبر پزشکی آن زمان همانند قانون ابن سینا و الحاوی رازی از آن نامبرده شده است.
از خواص ضدالتهاب و التیامبخشی آن برای درمان جای زخم و جای ضربه استفاده میشده است.
آلوئه ورا ماده ای طبیعی است که در ترکیب بسیاری از ماسک ها و کرم ها کاربرد دارد و می توان آن را خورد یا به طور مستقیم روی پوست استفاده کرد.
گرچه شاید تصور شود که تاثیر این گیاه فقط شادابی پوست است اما فواید متعدد دیگری نیز دارد که شناخت آنها باعث می شود بیشتر مورد مصرف باشد.
فواید آلوئه ورا چیست؟
دو ترکیب موجود در آلوئه ورا خاصیت دارویی بالایی دارند. ژل که از سلولهای موجود در مرکز برگ به دست میآید و مادهی دیگر نوعی شیرابه است که از سلولهای موجود در زیر پوست آلوئه ورا به دست میآید.
بسیاری از افراد از ژل آلوئه ورا برای درمان عارضههای پوستی مانند سوختگی، آفتاب سوختگی، یخزدگی، پسوریازیس و تبخال استفاده میکنند، در حالی که خواص آلوئه ورا به همین موارد محدود نمیشود.
ژل آلوئه ورا در درمان آرتروز، بیماریهای روده، تب، خارش و التهاب نیز مؤثر است. از ژل آلوئه ورا در کاهش علائم آسم، زخم معده، دیابت و کاهش عوارض جانبی پرتودرمانی هم استفاده میشود.
خواص آلوئه ورا و و فواید درمانی آن از نظر طب سنتی ایران
1-خواص آلوئه ورا برای پوست
ژل موجود در گیاه آلوئه ورا یک لایه بردار طبیعی و فوقالعاده برای پوست است و کاهش نشانههای بیماریهای پوستی را نیز به دنبال دارد. نوشیدن آب آلوئه ورا در کنار افزایش سلامت پوست موجب درمان زخمها، بثورات، آکنه و پسوریازیس نیز میشود.
روش اشتفاده از آلوئه ورا برای پوست
از آلوئه ورا برای پوست نرمال و طبیعی ترکیب زیر را تهیه کنید و با استفاده از آن پوستی نرم و صاف را تجربه کنید.
یک قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا با یک قاشق غذاخوری آرد نخود، یک قاشق مرباخوری پودر پوست پرتقال و مقداری ماست مخلوط کرده و این ترکیب حاصل را به پوست صورت و گردن خود بمالید.
اجازه دهید برای مدت زمان ۳۰ دقیقه بماند و سپس با آب صورت و گردن خود را شسته و با حولهای تمیز به آرامی پوست خود را خشک کنید. توجه کنید از این ماسک برای دور چشمهای خود استفاده نکنید.
برای پوستهای چرب که مستعد زدن جوش هستند باید برگ گیاه آلوئه ورا را برای نرم شدن در آب جوشانده و پس از نرم شدن برگها آنها را به خوبی بکوبید تا خمیری از آن حاصل شود.
به این خمیر حاصل شده چند قطره عسل اضافه کنید و آن را روی پوست صورت مالیده و بعد از ۱۵ دقیقه صورت خود را با آب سرد بشویید.
برای پوستهای خشک و مقابله با خشکی پوست ژل آلوئه ورا را با روغن زیتون مخلوط کنید و به آن کمی کره shea نیز اضافه کرده و از این ترکیب را مخلوط کنید تا خمیر سفتی حاصل شود و آن را روی پوست صورت و گردن خود بمالید.
اجازه دهید برای مدت زمان ۲۰ دقیقه روی پوست بماند و سپس آبکشی کنید.
علاوه بر این، خواص ضد باکتریایی آلوئه ورا باعث درمان بریدگیها و زخمهای جزئی و جلوگیری از عفونت میشود. همچنین در درمان جوش و آکنه نیز بسیار مفید است.
البته خواص ضد باکتریایی تنها دلیل مفید بودن این گیاه برای پوست های مستعد آکنه و جوش نیست. وجود اسید سالیسیلیک در الوئه ورا نیز آن را تبدیل به مادهای دارویی برای از بین بردن جوش های سر سیاه و چرکی نموده است.
2- رفع یبوست با مصرف آلوئه ورا
لاتکس آلوئه ورا برای پاکسازی روده ها و رفع یبوست توصیه می شود. با این حال، نباید در مصرف آن زیاده روی کرد زیرا ممکن است عملکرد روده ها را کاهش دهد.
آلوئه ورا یک ملین طبیعی است. شیره آلوئه ورا حاوی آنتراکینونهایی است که با افزایش آب روده و ترشح مخاط حرکات رودهای را افزایش داده و از یبوست جلوگیری میکنند.
در آزمایشی برای بررسی خاصیت درمانی یبوست آلوئه ورا، 28 فرد بزرگسال سالم را با آلوئه ورا و دارویی که از فنل فتالئین قوی تر بود درمان کرده و مقایسه کردند و در آخر به قوی تر بودن خواص آلوئه ورا برای درمان یبوست پی بردند.
3-درمان تبخال
درمان تبخال یکی دیگر از خواص آلوئه ورا می باشد. خاصیت ضدویروسی و ضد التهابی از جمله خواص آلوئه ورا هستند که میتوانتد موجب درنان تب خال شوند.
برای درمان تب خال کافی است آلوئه ورا را روی محل تب خال بمالید( لبها). همچنین آلوئه ورا حاوی اسیدهای آمینه، ویتامین B1، B2، B6 و ویتامین C است که در درمان تب خال موثر و مفید هستند.
4- اثر بخشی قوی در درمان بیماری HIV
در گیاه آلوئه ورا، مانوز استیله وجود دارد که ترکیبی ضد ویروس است و مستقیما به خود ویروس ها حمله می کند و در جهت درمان ویروس ایدز موثر است.
ولی قسمت خوب این ماجرا، آنجایی است که آلوئه ورا، موجب تقویت و افزایش اثر بخشی AZT می شود که دارویی مفید برای ویروس ایدز است.
بنابراین گفته شده است که در صورتی که در کنار داروهای درمانی ایدز، از آلوئه ورا هم استفاده شود، 90 درصد از میزان مصرف داروهای این بیماری کم می شود چراکه آن 90 درصد را آلوئه ورا جبران می کند.
در نتیجه هم هزینه های درمانی بسیار کم می شود و هم عوارض جانبی داروها تقلیل می یابد.
حالا اگر تصمیم به مصرف این گیاه پر خاصیت گرفته اید، باید روزی 800 تا 1600 میلی گرم از مانوز استیله استفاده کنید که این بدان معناست که شما هر روز باید نیم لیتر تا یک لیتر از عصاره آلوئه ورا مصرف نمایید.
البته باید دانست که درصد مانوز استیله در هر فرآورده ای از آلوئه ورا متفاوت است.
5- تقویت عملکرد سیستم ایمنی می شود
سیستم ایمنی بدن شما نیاز به خون غنی از اکسیژن دارد. آلوئه ورا جذب مواد مغذی از روده را بیشتر می کند؛ این شامل جذب آهن نیز می شود.
آهن، مولکول های اکسیژن آزاد را از ریه ها به تمام بدن حمل می کند و جذب آهن مناسب عامل اصلی حفظ سطح اکسیژن خون است.
آلوئه ورا همچنین به عنوان یک ترکیب آداپتوژن عمل کرده و به حفظ سلول ها و بافت ها در تعادل کمک می کند.
این باعث می شود که کار سیستم ایمنی بدن برای محافظت سلول ها از استرس اکسیداتیو و عوامل دیگر که عملکرد آنها را مختل می کند، آسان تر شود.
آلوئه ورا منبع غنی از پلی ساکاریدها است. تحقیقات نشان می دهد که این قندهای پیچیده باعث بهبود کارایی سیستم ایمنی می شوند. آلوئه ورا همچنین غنی از آنتی اکسیدان ها است که سلول ها را از آسیب های رادیکال آزاد محافظت می کند.
6- کمک به هضم غذا
همانطور که گفته شده آلوئه ورا حاوی پلی ساکارید هاست. این مواد تاثیر بسیار مثبتی در رفع مشکلات و اختلالات گوارشی دارند. این مواد به هضم هرچه بهتر مواد غذایی کمک کرده و در دفع عناصر مضر نقش بسزائی دارند.
هضم راحت تر غذا ، موجب ایجاد آرامش در اعضاء داخلی بدن شده و سلامت شما را تضمین می کند. بنابراین استفاده از آلوئه ورا برای هضم غذا ، میتواند به سلامت فکری شما منجر شود.
پلی ساکارید های آلوئه ورا میتوانند با تنظیم ترشح اسید های دستگاه گوارش، جلوگیری از تشکیل مخمرهای مضر و تقویت باکتریهای دستگاه گوارش و تنظیم حرکات رودهای در هضم و دفع غذا موثر بوده.
آلوئه ورا می توانند یبوست را برطرف کرده و در درمان سندرم روده تحریک پذیر نقش مثبتی داشته باشند. اگر از بیماری هایی مانند زخم معده، زخم های گوارشی و غیره رنج می برید مصرف آلوئه ورا را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
قطعاً بعد از گذشت 4 هفته ، تاثر آن را بر بدن خود مشاهده خواهید کرد.
مضرات آلوئه ورا
حال که فواید آلوئه ورا را بررسی کردیم، اجازه دهید که در مورد مضرات آن نیز صحبت کنیم. به طور کلی مصرف زیاده از حد این گیاه در تمامی موارد ذکر شده اثر عکس دارد و باعث بروز اختلالات و اثرات معکوس می شود. مثلا از آنجایی که این گیاه کنترل کننده قند خون است، اگر با قرصهای کاهش قند خون مصرف شود ممکن است باعث افتادن قند خون و عوارض ناشی از آن شود.
اگر به صورت خوراکی بیش از حد مصرف شود، باعث بروز اختلالات دستگاه گوارش میشود. استفاده زیاد از این گیاه باعث بروز اسهال نیز میشود. اگر باردار هستید در مصرف این گیاه دقت کنید، چون در بعضی شرایط باعث سقط جنین میشود.
بازتاب: خواص گلاب در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: طب سنتی و خواص سمنو - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: تغذیه کودکان در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: توصیه های طب سنتی در ماه رمضان - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: ۸ مورد از خواص کرفس در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️