طب سنتی درمان ماکولا چشم با داروهای گیاهی
- شناسه مطلب: 4698
- تاریخ انتشار: 9 اسفند 1401
طب سنتی بیماری ماکولا را به دو دسته خشک و تر تقسیم می کند.یکی از شایع ترین دلایل کوری در اشخاص سالمند بیماری دژنراسیون ماکولا است.
ماکولا قسمت حساس به نور شبکیه است که مسئولیت دید واضح و مستقیم را بر عهده دارد و سبب انجام کارهای دقیقی همچون خواندن، رانندگی و… میشود.
طب ایرانی بر این اعتقاد است که استفاده درست از رژیم غذایی و رفتار صحیح سلامت چشم های شما را در برابر ابتلا به این بیماری تضمین می شود.
افرادی که به این بیماری ( ماکولا یا همان تخریب لکه زرد )مبتلا می شوند دچار مشکلاتی می شوند مه در این مقاله از طب بوعلی به راه های آن به وسیله ی طب سنتی ایرانی خواهیم پرداخت.
⇐ طب سنتی درمان ماکولا چشم
فهرست
ماکولا مقدمه ای بر شروع بسیاری از بیماری های چشمی می باشد.بیماری دژنراسیون یک لکه زرد رنگ است که در قسمت مرکز شبکیه قرار دارد.
این بیماری اگر به موقع درمان نشود باعث کوری میشود اگر خطوط مستقیم را موج دار مبینید یا دیدتان تار است احتمالا دچار علائم اولیه بیماری دژنراسیون ماکولا شده اید.
این بیماری بیشتر در سن بالای ۶۰ سال رخ می دهد و موجب آسیب به لکه زرد خواهد شد و درنهایت منجر به تاری دید و مشکل در بینایی خواهد گردید.
این بیماری به تنهایی باعث کوری دید نمی شود بلکه می تواند اختلالاتی در زندگی روزمره ما از جمله رانندگی، مطالعه، خواندن، نوشتن آشپزی و یا تعمیر وسایل را سخت و دشوار نماید.
همانطور که در بالا گفتیم دژانسیون وابسته به سن ماکولا به دو صورت خشک و تر است.
دژانسیون وابسته به سن خشک باعث می شود بافت شبکیه کوچک می شود و رنگ دانه های چشم کاهش می یابد. و این نوع از انواع مرسوم این بیماری است.
اگر به دژانسیون وابسته به سن ماکولا خشک مبتلا هستید احتمال دارد در انتها منجر به بروز دژانسیون وابسته به سن ماکولای تر شود. در این حالت عروق خونی جدیدی در چشم در پشت شبکیه و در اطراف آن بروز می کند.
همچنین این بیماری می تواند منجر به خونریزی نیز شود.این عروق خونی همچنین به بافت ماکولا منتقل شده و منجر به اگزودات می شود. و منجر به زخم ها و اسکارهایی می شود که از بین نمی رود.
علائم ماکولای چشم
1- مشکل در شناسایی چهره ها
2- تیرگی در دید، آسیب به شبکیه
3- کاهش شدت یا روشنایی رنگ ها
4- تیرگی کلمات چاپی افزایش می یابد
5- کاهش دید مرکزی در یک یا هر دو چشم
6- تجربه یک نقطه تار یا کور کاملاً مشخص در زمینه بینایی
7- تحریفات بینایی ، مثلا خطوط مستقیم، خمیده به نظر می رسند.
درمان ماکولا چشم با طب سنتی
1- استفاده از میوه و سبزیجات تازه
بای پیشگیری و درمان این بیماری از میوه و سبزیجات به مقدار زیاد استفاده نمایید زیرا مصرف آن ها تا حد زیادی در بینایی چشم شما و درمان ماکولا چشم با طب سنتی موثر است.
هرچقدر که تنوع رنگی در این میوه و سبزیجات بیشتر باشد، بهتر است زیرا در این حالت انواع متعددی از ویتامین ها را دریافت می نمایید.
از مصرف اسفناج و کلم بروکلی غافل نشوید زیرا استفاده از آن ها موجب بالا رفتن سطح آنتی اکسیدان هایی میشود که برای اشخاص مبتلا به دژنراسیون ماکولا بسیار مفید میباشد.
برای درمان این بیماران مصرف سبزیجات پررنگی مانند اسفناج خام، کلم بروکلی، کلم و کلم بنفش توصیه می شود. سبزیجات برگ سبز حاوی مقدار زیادی رنگدانه آنتی اکسیدانی هستند که از ماکولا محافظت می کنند.
به همین دلیل، بیماری لکه زرد در افرادی که سبزیجات دارای برگ سبز تیره مانند اسفناج، کلم پیچ و کلم بروکلی مصرف می کنند، کمتر دیده می شود.
علاوه بر اینها، سبزیجاتی مانند ذرت، آووکادو، فلفل زرد، زرده تخم مرغ، پرتقال، هلو و خرما سبزیجات غنی و حاوی مواد فعال از چشم در برابر لکه های زرد محافظت می کنند.
عبارتند از :
بابونه
بابونه سرشار از آنتی اکسیدان است. حاوی مواد فعالی است که به محافظت از چشم در برابر آسیب اشعه ماوراء بنفش کمک می کند.
بلوبری
میوه بلوبری را می توان به طور تازه و یا ویتامین آن را مصرف کرد.
کِیل
کِیل یک نوع کلم است که سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین های مبارزه کننده با سرطان میباشد.
حبوبات
عدس، لوبیا چشم بلبلی، نخود و لوبیا سبز منابع عالی روی هستند که به بدن ما در جذب مواد مغذی و ویتامین ها کمک می کند. حبوبات همچنین منبع عالی پروتئین هستند.
2- مصرف ماهی و امگا 3
انواع ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 از جمله ماهی تن، ماهی قزل آلا و ساردین را در رژیم غذایی خودتان قرار دهید. این امر می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به آسیب دیدگی چشم به دلیل دژنراسیون ماکولا شود.
اسیدهای چرب امگا 3 در دژنراسیون ماکولا مهم هستند. ماهیهایی که دارای مفیدترین سطح امگا 3 هستند عبارتند از: تن، سالمون، قزلآلا، ارکینوس، ساردین و حامسی. آجیل و گردو نیز منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند.
خوردن هفته ای دو مرتبه ماهی سالمون، ساردین و یا خالمخالی توصیه می شود، البته با توجه به صلاحدید پزشک می توانید از مکمل های روغن ماهی هم بهره ببرید.
3- مصرف روغن زیتون:
برای درمان ماکولا چشم با طب سنتی از روغن های سالم استفاده نمایید، روغن هایی که حاوی چربی های غیر اشباع هستند همچون روغن زیتون. این نوع از روغن ها قادر اند از بینایی شما محافظت نمایند.
از مصرف چربی های نا سالم یا چربی های اشباع پرهیز نمایید که برخی از آن ها عبارتند از: کره و مواد غذایی بسته بندی شده ای که دارای روغن های هیدروژنه میباشند.
4- استفاده از زعفران
کروکتین یکی از مواد زعفران اثبات کردند که آنتیاکسیدان طبیعی اثر استرس اکسیداتیو بر سلول شبکیه را کم کرده و پیشرفت بیماری تحلیل لکه زرد را کاهش داده یا متوقف می کند.
پژوهشگران استرالیایی در مطالعات خود دریافتند که زعفران دارای یکی از فاکتورهای کلیدی در پیشگیری از کاهش قدرت بینایی و نابینایی است.
براساس این پژوهش، عصاره زعفران نه تنها سلول های گیرنده نوری در چشم را از تخریب حفظ می کند، بلکه می تواند از بیماری هایی همچون تحلیل ماکولار و التهاب
رنگدانه ای شبکیه چشم (نوعی بیماری چشمی ژنتیکی و مهم ترین عامل شب کوری) پیشگیری نموده و همچنین آنها را بهبود بخشد.
5- محدود کردن گوشت قرمز و غذاهای ناسالم
اگر به این بیماری مبتلا شده اید تا می توانید از چربی های اشباع شدن و ترانس موجود در گوشت قرمز، شیر پرچرب و غذاهای سرخ شده فاصله بگیرین و روغن زیتون و کانولا رو جایگزین سایر روغن ها از جمله آفتابگردان و ذرت کنین.
بازتاب: تقویت مینای دندان با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: خواص شیرین بیان در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: درمان دندان قروچه با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: درمان آلرژی فصلی در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️