سرکه سیب میتواند مخاط ناشی از آلرژی را کاهش دهد و سیستم لنفاوی بدن را پاک کند. سه بار در روز فقط یک قاشق چایخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب ترکیب کنید و سپس آن را بنوشید.
این کار سبب میشود تا علائم آلرژی حاد مانند سرفه و حالت تهوع را بهبود بخشد.
طب سنتی امکان بروز آلرژی را در افرادی که دارای مزاج گرم هستند را بیشتر می داند. همچنین افرادی که بر اثر بیماری و یا تغذیه نادرست مزاج کل بدنشان و یا بهطور اختصاصی مزاج مغز آنها بهسمت گرمی رفته باشد، وجود دارد امان این بیماری وجود دارد.
در کتب طب سنتی ایرانی علائم آرژی با علائم بیماری نزله گرم مشابهت بسیاری داشته و درمانهای مختلفی برای پیشگیری و کاهش علائم آن توصیه شده است.
علاوه بر عوامل خارجی برخی دلایل آلرژی نیز از بدن انسان نشأت میگیرد .
آشنایی با علل و راههای درمان بیماریهای آلرژیک در فصل بهار از منظر طب ایرانی را در این بخش از طب بوعلی بررسی کرده ایم که به شما برای مواجهه با حساسیت های فصلی کمک میکند.
فهرست
تعدادی از افراد در فصل های مختلف به خصوص فصل بهار دچار حساسیت فصلی با علائمی مانند عطسه ، آبریزش بینی و خارش می شوند که روش های طبیعی و گیاهی برای درمان یا کاهش این آلرژی وجود دارد.
آلرژی عکسالعمل بیش از حد سیستم ایمنی به عوامل خارجی و عمدتا مضر است. زمانی که فرد در معرض چنین عامل خارجی قرار میگیرد، سیستم ایمنی به تدریج نسبت به آن حساس و حساستر میشود.
برای به یاد آوردن این عامل خارجی، سیستم ایمنی نیاز به زمان دارد و پس از تشخیص آن شروع به تولید و ترشح آنتیبادی علیه آن میکند. این پروسه ممکن است برای چند روز و یا حتی چند سال ادامه پیدا کند.
در مواردی ممکن است تولید آنتیبادی بطور کامل انجام نشود لذا فرد نیز تنها نشانههای جزئی از آلرژی را بروز میدهد.
علائم آلرژی مانند زکام، آبریزش بینی، عطسه و خارش یا آبریزش چشم میتواند به صورت فصلی، مثلا در فصل بهار بعلت فراوانی گردههای گیاهی در هوا، بروز کند.
آلرژی فصلی (که در طی فصول خاصی از سال خصوصا بهار و پاییز) ایجاد میشوند، معمولا در افراد بسیار زیادی قابل مشاهده بوده و هزینههای فراوان دارویی را شامل میشوند.
برای درمان آلرژی فصلی باید عوامل محرک سیستم ایمنی بدن را شناسایی کرد؛ همچنین میتوان با تغییر شیوه زندگی آلرژی فصلی را تا حدودی کنترل نمود.
برای فهم مبانی علت بروز علائم آلرژی از منظر طب سنتی بایستی توجه داشت که فصول و آب و هوا میتوانند روی اخلاط بدن تاثیر بگذارند.
در بهار که اغلب آلرژیهای فصلی درآن اتفاق میافتد، دم (خون) به جوشش و حرکت افتاده و باعث حرکت مواد اضافی میشود که سابقا در بدن تجمع پیدا کردهاند.
حرکت این ماده مازاد باعث میشود بدن به این ماده اضافی واکنش نشان بدهد و برای حذفش تلاش بکند. این واکنش میتواند با توجه به ماهیت مادهی اضافی، متفاوت باشد.
چنان که ذکر شد مثلا اگر آن مادهی اضافی، ماهیتاً صفراوی باشد، باعث بروز علائمی مثل آبریزش بینی و چشم یا علائم پوستی مثل قرمزی و التهاب و کهیر شود.
تشابه علائم آلرژی با تب یونجه و سرماخوردگی، باعث شده تا بسیاری از افراد در تشخیص آلرژی دچار مشکل شوند.
اما حساسیت فصلی علائم خاص خود را دارد که تفاوت این علائم با بیماریهای مشابه را توضیح میدهیم.
در واقع شناسایی این علائم میتواند کمک حال شما در درمان و پیشگیری از ابتلا به آلرژیهای فصلی باشد. رایجترین علائم مشاهده شده برای حساسیت فصلی، شامل موارد زیر است:
1- خارش گلو
2- آبریزش بینی
3- گرفتگی صدا
4- خارش چشم
5- پف کردن پلکها
6- گرفتگی گوشها
7- عطسه کردن مکرر
8- گرفتگی بینی و سینه
از غذاهای پرادویه، تند و تیز، نوشیدنی های سرد و یخ استفاده نکنید.
باید از مصرف غذاهای تند و پرادویه حاوی فلفل، زنجبیل یا سیر و پیاز پرهیز کرد. همچنین میزان مصرف غذاهای چرب و شیرین را نیز بهتر است محدود کرد زیرا این مواد غذایی زمینه ساز افزایش تولید صفرا و آلرژی است.
لیمو یکی از میوههای مقوی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک بسیاری میکند. این میوه منبع ویتامین سی و انواع آنتیاکسیدانهای مفید است و از بروز آلرژیهای فصلی جلوگیری میکنند.
اگر شما در طول روز آب لیمو بخورید، بدن به طور کامل سمزدایی میشود و سموم و ناخالصیها از بدن دفع میشوند. آبلیمو یکی از چاشنیهای اصلی برای انواع سالادها است.
همچنین شما میتوانید در فصل تابستان شربت آبلیمو خنک هم تهیه کنید. در برخی از غذاها همانند عدسی و خوراک لوبیا هم از چاشنی لیمو استفاده میکنند.
حساسیت فصلی و رفع آلرژی و سرفه و کاهش تهوع و حتی سردرد گرم با نوشیدن سرکه سیب طبیعی یا بخور سرکه بر مبنای طب سنتی
سرکه سیب میتواند مخاط ناشی از آلرژی را کاهش دهد و سیستم لنفاوی بدن را پاک کند. سه بار در روز فقط یک قاشق چایخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب ترکیب کنید و سپس آن را بنوشید.
این کار سبب میشود تا علائم آلرژی حاد مانند سرفه و حالت تهوع را بهبود بخشد.
دمنوش بابونه و دارچین نیز برای درمان حساسیت فصلی پاییز بسیار مفید است؛ سازمان بهداشت جهانی بر خواص این دمنوش از جمله اکسیژن رسانی بیشتر به اندام های تنفسی، بهبود آسم و تنگی نفس تأکید می کند؛
به ویژه برای کودکانی که به مدرسه می روند و به دلیل حضور افراد زیاد در یک محیط در معرض ابتلا به بیماری قرار دارند و ممکن است باعث انتقال بیماری از مدرسه به خانه شوند، بسیار مفید است.
مربای شقاقل، بهارنارنج و خلال نارنج نیز علاوه بر تقویت سیستم ایمنی قدرت بهره وری ذهن را افزایش می دهد.
تخم شنبلیله را در حرارت ملایم تفت دهید و سپس آسیاب کنید و در کنار ادویه های دیگر نصف قاشق چای خوری از آن را در غذا استفاده کنید تا غلبه سودا رفع شود.
طب سنتی برای پیشگیری و درمان و کنترل آلرژی بسته به نوع خلط مازاد، تدابیر متفاوتی دارد.
در افراد با غلبهی دم ممکن است پزشک متخصص طب سنتی توصیه به حجامت یا فصد در حساسیت های بهاری بکند.
افراد با غلبهی سودا با مصرف ملینها میتوانند به دفع سودای اضافی از بدن کمک کنند.
افرد با غلبهی بلغم بایستی از مواردی که سردی و مخصوصا تری را در آنها تشدید میکند، بپرهیزند و فعالیت و ورزش مناسب و پرهیز از خواب زیاد برای این افراد حتما توصیه میشود.
افراد با غلبهی خلط صفرا بهتر است مصرف ادویه و شیرینی جات را کم کرده و بیشتر از از ترشیجات و غذاهای غیر گوشتی و بدون حبوبات دیرهضم استفاده کنند.
همچنین در این افراد اگر مبتلا به یبوست باشند، صفرا به میزان بیشتری به روده بازجذب شده و باعث تشدید علائم آلرژی میشود بنابراین مصرف ملین مناسب در کنار خوراکیها با طبع سرد، توصیه میشود.
بازتاب: خواص شیرین بیان در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: درمان گزگز دست و پا در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: درمان بی اختیاری مدفوع در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️