درمان دفع پروتئین با طب سنتی
- شناسه مطلب: 4907
- تاریخ انتشار: 2 فروردین 1402
طب سنتی در گام اول برای درمان تمام بیماری های تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی را توصیه می کند. این مورد در تعالیم اسلامی و طب ایرانی نیز مورد تاکید بوده است.
در طب چینی برخی میوه های استوایی را برای درمان این بیماری پیشنهاد داده اند که ادعا می شود بر این عارضه تاثیر گذار است اما هیچ استدلال علمی برای آن ارائه نشده است.
بعضی اوقات به دلیل مشکلاتی خاص عملکرد کلیه ها با اختلال مواجه می شود. در این وضعیت کلیه علاوه بر دفع مواد زائد بدن اقدام به دفع پروتئین نیز می کند.
در حالت عادی هنگامی که خون از کلیه عبور می کند کلیه در نقش یک صافی مواد زائد آن را خارج کرده، مواد ضروری را جذب می کند.
اگر عملکرد کلیه با اختلال مواجه شود هنگام تصفیه خون علاوه بر دفع مواد زائد، پروتئین ها نیز دفع می شوند و همراه با ادرار از بدن خارج می شوند.
وجود بعضی از پروتئین ها در ادرار در حد بسیار کم مثلا کمتر از 150 میلی گرم در یک شبانه روز طبیعی می باشد.
اما اگر پروتئین موجود در ادرار بسیار بیشتر از این مقدار بود به احتما زیاد کلیه های فرد دچار مشکل شده است.
دفع پروتئین از کلیه یک بیماری نیست بلکه نشانه ای از آسیب کلیه است. یعنی کلیه آسیب دیده پروتئین زیادی از بدن دفع می کند. بنابراین لازم است در رژیم غذایی خود به کلیه های خود بیشتر اهمیت دهید.
ما در این بخش از طب بوعلی به راه های درمان دفع پروتیین بر اساس طب سنتی و طب سنتی ایرانی پرداخته ایم، اگر به این مطلب علاقه مند هستید تا انتها با ما همراه باشید.
⇐ درمان دفع پروتئین با طب سنتی
فهرست
پروتئینوری یا دفع پروتیین میتواند یک نشانه خیلی مهم از بیماریهای زمینهای کلیه باشد. در واقع بهتر است بگوییم پروتئینوری، بیماری نیست بلکه نشانهای مهم است.
این بیماری ممکن است به دلیل سوء اثر برخی داروها بر کلیه یا در جریان برخی بیماریهای عفونی به وجود آید. در اثر دیابت و فشار خون هم ممکن است پروتئینآوری پیدا شود.
به طور کلی پروتئینوری موردی است که نباید به راحتی از کنارش گذشت.علت و درمان دفع پروتئین از کلیه (پروتئینوری) چیست؟
کلیه یکی از مهمترین اندامهای درونی بدن انسان است.اکثر اعضای بدن برای عملکرد مطلوب وابسته به کلیهها هستند، بنابراین عملکرد مناسب این عضو حکلیهها در بدن وظایف بسیار مهمی بر عهده دارند.
ازجمله شرکت در فعالیت خونسازی بدن، تنظیم متابولیسم ویتامین D و دخالت در متابولیسم کلسیم و سیستم استخوانی. کنترل سیستم اسید و باز بدن که یکی از مهمترین سیستمهای بدن برای حفظ تعادل داخلی است.
نشانههای اولیه دفع پروتئین از ادرار
پروتئین زیاد در ادرار می تواند ادرار را کف آلود کند. همچنین کمبود پروتئین در بدن ممکن است باعث ورم دست، پا، شکم و یا صورت شود.
البته این موارد نشانههای حتمی برای این مشکل نیستند و اکثرا دفع پروتپین از ادرار هیچ علامتی ندارد و فقط در آزمایش ادرار مشخص میشود.
وجود یا نبود گلبولهای قرمز و گلبولهای سفید در ادرار بیمارانی که پروتئین دفع میکنند، در تشخیص بیماری اهمیت دارد. در این شرایط بیماران باید به فوقتخصص بیماریهای کلیه برای اقدامات تکمیلی مراجعه کنند.
توصیه های تغذیه ای :
برای درمان این بیماری و حل سریع تر این مشکل باید توصیه هایی که در طب سنتی ایرانی وجود دارد را رعایت کنیم.
از جمله این توصیه ها استفاده از مواد غذایی می باشد که کلیه را تقویت می کنند و به کار آن کمک می کنند. این توصیه ها عبارتند از:
1- درمان دفع پروتیین با مصرف هویج :
خوراکی که باید گفت از جمله چیز هایی است که مورد ظلم و جفا واقع شده است، هویج است. این خوراکی خوب و مفید که خواص بسیاری دارد با دست کاری ژنتیکی و تغییر آن به هویج فرنگی عملا از دست رس ما خارج شده است.
هویجی که باعث رفع مشکلات جنسی مردان و باعث قوت آن می شد و گرم کننده کلیه بود با زیرکی تمام از ما گرفته شد و چیزی به ما دادند که هیچ خاصیت قابل توجهی ندارد بلکه مضر هم هست.
در روایتی از امام رضا علیه السلام آمده : «خوردن هویج کلیه ها را گرم می کند و آلت مردانه را قوی می کند!» (۲) و در روایت دیگری آمده که راوی پرسیده فدای تان شوم ، من دندان ندارم ! پس امام (ع) فرمودند به اهل خانه بگو آن را آب پز کنند و بخور. (۳)
این تاکید که با وجود دندان نداشتن باز هم تاکید شده که هویج بخورد، اشاره به اهمیت استفاده از آن برای تقویت کلیه می کند.
2- مصرف توت فرنگی
توت فرنگی حاوی دو نوع فنل، آنتوسیانین و الاژیتانین است که عملکرد کلیه را بهبود میبخشد. سرشار از آنتی اکسیدان است که به محافظت از بدن در برابر آسیب اکسیداتیو کمک میکند.
این میوه خوش آب و رنگ منبع عالی ویتامین C، منگنز و فیبر است. حاوی خواص ضد سرطانی و ضد التهابی است.
3- مصرف شیر گاو :
شیر گاو را باید دوباره و چند باره مورد توجه قرار داد و توجه ویژه ای به آن داشت چرا که در طب اسلامی بسیار با اهمیت و پر خاصیت می باشد.
درباره شیر گاو هم این نقطه ضعف مسئله ای آزار دهنده شده است که با وجود پیشرفت ظاهری علوم خاصیت این نعمت الهی کمتر و کمتر شده تا جایی که با صنعتی کردن دامداری صرفا تبدیل به منبع درآمدی برای سرمایه داران و نه توشه ای برای سلامتی مردم شده است!
امام صادق علیه اسلام : [شیر گاو] معده را پاک می کند و به کلیه ها شحم (و چربی) می پوشاند و غذا را گوارا می کند . سپس فرمودند اگر فصل بهار بود ، من و تو (راوی) به ینبُع می رفتیم تا شیر بنوشیم! (۵)
نکته ای که در این روایت هست این است که شیر گاو باعث ایجاد قلوه پی (چربی دور کلیه ها) در انسان می شود که خود ، باعث قوت بدن می شود. نکته دیگر این که اهمیت شیر به قدری است که امام (ع) حاضر می شوند برای استفاده از آن به مسافرت بروند!
به طور کلی نکاتی که به بیماران توصیه می شود، عبارتند از:
1- ورزش کنید.
2- سیگار نکشید
3- وزن خود را کاهش دهید.
4- مصرف نمک را محدود کنید.
5- مشروبات الکلی مصرف نکنید
6- از برنامه غذایی DASH استفاده کنید.
7- مقدار زیادی آب بنوشید و از نوشابه خودداری کنید.
8- پتاسیم، کلسیم، منیزیم و روغن ماهی مصرف کنید.
9- پیاز و سیر را به اکثر وعده های غذایی خود اضافه کنید.
10 -بیماران کلیوی که دارای آلبومین بالا هستند و یا دفع پروتیین از کلیه ها دارند ، بهتر است بجای برنج سفید ،از والک پلو و یا ماش پلو میل کنند.
بازتاب: ۷ مورد از خواص کرفس در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: طب سنتی رفع موهای زائد با روغن مورچه - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: درمان نارسایی کلیه با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️