8 مورد از خواص کرفس در طب سنتی
- شناسه مطلب: 4918
- تاریخ انتشار: 3 فروردین 1402
طب سنتی کرفس را دارای طبیعتی گرم و خشک می داند که این گیاه و ضد نفخ، بازکننده گرفتگی ها، عرق آور و ضد درد است.
کرفس را سلطان سبزی ها می نامند .بر اساس طب سنتی ایرانی کرفس انواع مختلفی دارد که ورمهای بلغمی و سرد، ورمهای تازه و حتی گرم را تحلیل میبرد.
این گیاه برای کبد و طحال مفید بوده و در درمان تنگی نفس و مشکلات ریوی بسیار سودمند است. رفس، گیاهی است که بسیار مورد استفاده ی ایرانیان قرار می گیرد.
بر اساس دست اندرکاران طب سنتی و طب ایرانی و آنهایی که به قلیایی و اسیدی بودن بدن باور دارند معتقدند که این سبزی میتواند قلیایی یا اسیدی بودن محیط داخلی بدن جلوگیری نماید.
کرفس خام کالری ناچیزی دارد امّا آن چه باعث می شود به عنوان داروی لاغری شناخته شود، دیرهضم بودن آن است. در واقع وقتی شما کرفس را دم می کنید و می نوشید.
معده، مدّت زمان زیادی صرف می کند تا کرفس را هضم کند و شما در این مدّت زمان نمی توانید ماده ی غذایی دیگری مصرف کنید. کرفس از این طریق، احساس سیری را به تعویق می اندازد و نیاز بدن به مواد غذایی به ویژه مواد کربوهیدرات دار را کاهش می دهد.
حکمای طب سنتی ایرانی بر این اعتقادند که افراد گرم مزاج بهتر است کرفس را با حجم کم مصرف کنند، چون دچار آسیب میشوند.
طب بوعلی در این مقاله قصد دارد به شما کمک کند تا بیشتر با خواص این گیاه شگفت انگیز آشنا شوید.
⇐ خواص کرفس در طب سنتی
فهرست
کرفس از جمله سبزیجات مطلوب و مفیدی است که فواید بسیاری برای هریک از ارگانهای بدن دارد. کرفس نیز مانند بسیاری از سبزیجات دیگر ، دارای خواص فوق العاده بیشماری است که معمولا برای سوپ و سالاد و خورش کرفس مورد استفاده قرار میگیرد.
کرفس نباتى است که آن را اقسام بسیار است و به حسب اماکن مختلف هریک را نامى خاص از بستانى و جبلى و صخرى و نبطى و مائى میباشد.
اما از مطلق آن مراد نوع بستانی آن است که برگ آن کمی مدور و شاخههاى آن باریک و بلند است. تخم کرفس ریزتر از سائر اقسام و تیره رنگ، با طعمی تند و با عطریت، نزدیک به عطر انیسون است و قوت آن تا دو سال باقى مىماند.
این گیاه بازکننده گرفتگیهای اندامهای فوقانی بدن است.
ضماد آن با آرد جو برطرف کننده ورم چشم است. آشامیدن آب آن جهت تنگی نفس و آسم و درد پهلو و سکسکه و سردی احشا و رفع قئ نفع دارد.
محرک اشتها به غذا و تحریک کننده میل جنسی و برطرف کننده باد و نفخ و معین بر عمل ادویه مسهله است و بازکننده گرفتگی کبد و طحال و پاک کننده مجاری ادرار و مثانه است.
لازم به ذکر است برای درد پا، درد سیاتیک و نقرس و اکثر بیماریهای ناشی از خلط بلغم مفید است. اما تحریک کننده صرع در گرم مزاجان و باعث صرع و خفت عقل خواهد بود.
همچنین مضر برای زنان باردار و زنان شیرده است چراکه محرک باه در ایشان است. کرفس تازه نفاخ است و مصلح آن انیسون میباشد.
1- خواص کرفس برای تنظیم فشار خون
2- خواص کرفس برای کاهش وزن
اگر به صورت روزانه آب کرفس مصرف نمایید، ولع مصرف شیرینیجات در شما از بین میرود. در واقع طبع کرفس به گونهای است که مصرف آن بر گرایش به مصرف شیرینیجات و هورمون های اشتها تاثیر گذاشته و از اضافه وزن جلوگیری مینماید.
این گیاه باعث آرامش اعصاب و درمان بیماریهای روحی است. منیزیوم و پتاسیم موجود در کرفس این گیاه را به گیاهی برای سلامت روان تبدیل کرده است.
افرادی که به کم خوابی یا بی خوابی دچار شده اند میتوانند از کرفس برای رفع بیخوابی و عوارض آن استفاده نمایند.
3- استفاده از کرفس برای کاهش التهاب
4- خواص گرفس برای جلوگیری از پیری
کرفس میتواند باعث پایین آمدن فشار خون شده و آن را تنظیم کند و با وجود گوگردی که در کرفس هست دردهای مفصلی و روماتیسم رفع میگردد. ستفاده از کرس برای بالابردن قدرت یادگیری و تقویت حافظه است.
یکی دیگر از مواد مفیدی که در کرفس وجود دارد فسفر است. به سبب وجود فسفر در کرفس، قدرت یادگیری به خصوص در کودکان بالا میرود و حافظه تقویات میگردد.
5- پیشگیری کننده انواع سرطان
ترکیباتی که در کرفس موجود است میتوانند پیشگیری کننده پخش سلولهای سرطانی باشند. همچنین استیلنیک (acetylenic) ترکیبی است که در کرفس وجود دارد و میتواند باعث توقف رشد سلولهای تومور گردد.
این سبزی پرطرفدار سرشار از ویتامینهای A، B، C و املاح فراوان است. این ویتامینها باعث حفظ ایمنی بدن شما میشوند و بدنتان را تصفیه میکنند.
کرفس شما را از مبتلا شدن به سرماخوردگی حفظ میکند به علاوه شما را از انواع بیماریهای قلبی و عروقی هم در امان نگه میدارد، به همین خاطر بسیاری از پزشکان هنگام سرمای شدید هوا مصرف این سبزی را توصیه میکنند.
این سبزی خوشعطر به خاطر داشتن آنتیاکسیدانهای بسیار قوی بدن شما را در برابر بیماریهای وخیم حفظ میکند.
ضمن آنکه کرفس به خاطر داشتن اسید فونولیک در بدن شما به گونهای عمل میکند که درنهایت جلوی رشد تومورهای سرطانی گرفته میشود چراکه این ماده قادر است از افزایش یکی از انواع هورمونها که در پیشرفت تومورهای سرطانی موثر است جلوگیری کند.
6- خواص کرفس و سیستم گوارش و هضم غذا
کرفس به علت اینکه دارای منبع آب فراوانی می باشد ، بنابراین باعث افزایش سطح مایع بدن میگردد ، که برای جذب مواد مغذی ،کمک شایانی مینماید .
و همچنین باعث سهولت دفع مواد غذایی از سطح روده ها می گردد و این دفع آسان مواد غذایی ، به علت وجود داشتن الیاف محلول و نامحلول موجود در کرفس می باشد .
که به نوعی به رفع یبوست کمک می کند . به همین علت بخاطر وجود فیبر ، کمک بسیار شایانی به بیماری زخم معده می نماید . به همین علت بسیار توصیه گشته در خوردن کرفس زیاده روی نکنید ، زیرا موجب اسهال می گردد .
7- کاهش التهاب با کرفس:
تحقیقات گسترده در سال 2007 نمایانگر این بودند که اثرات ضد التهابی بسیار بالای کرفس ، بسیار موثر برای بیماران التهابی مانند آرتریت بوده و بسیاری از پزشکان از داروهایی که دارای مواد ضد التهابی می باشند ،
برای درمان مشکلاتی آرتریت درد التهابی / بیماری التهابی روده / درد مفاصل / و دردهای عضلانی ریه و پروستات و لثه و مغز استفاده مینمایند .
زیرا کرفس ، دارای یک متابولیسم گیاهی بنام آپژنین می باشد ، که باعث تولید هورمون کورتیزول شده که بسیار مفید برای درمان بیماریهای مفصلی است و همچنین دیورتیک که موجب حذف بلورهای اسید اوریک در اطراف مفاصل می گردد .
8- خواص آب کرفس برای پوست و مو
از خواص آب کرفس برای پوست و مو این است که کرفس سرشار از انواع ویتامین ها از جمله ویتامین آ، ب وث می باشد و در آن املاح نیز به مقدار زیاد نهفته است می تواند مکمل خوبی برای زیبایی پوست و مو نیز باشد.
شما با نوشیدن یک لیوان آب کرفس فقط دو یا سه روز در هفته نه تنها می توانید به سلامتی قلب، معده و روده های تان کمک کنید.
بلکه اگر این کار برای شما مثل یک عادت شود علاوه بر سلامتی اندام های مهم درونی خود به شادابی و جوان نگه داشتن پوست و موی تان نیز کمک کرده اید و اثرات مفید آن را در همان روزهای اول خواهید دید.
ویتامین C و انواع ویتامین های B موجود در آب کرفس برای از بین بردن جوش ها و لکه ها و کلسیم موجود در آن سبب رشد و ترمیم مو و ناخن ها خواهد شد و علاوه بر آن
آب کرفس میل تان را به خوراکی های شیرین و انواع شیرینی ها که عامل مهمی در جوش زدن و ایجاد لکه ها خواهند بود کم کرده و شما را در داشتن پوستی بدون جوش و سالم و زیبا یاری خواهد کرد.
برگ کرفس و هزار خاصیت
بسیاری از افراد هنگام درست کردن خورش کرفس برگ آن را دور میریزند درحالیکه بسیاری از مواد مفید و ویتامینها در برگ آن نهفته است.
شما میتوانید برگ آن را هم خورد کرده و در خورش بریزید تا ضمن ایجاد غلظت، از مزایای آن نیز بهرهمند شوید.البته فراموش نکنید که در صورت استفاده از برگ کرفس هنگام آبگیری، کمی آب پرتقال یا هویج به آن اضافه کنید تا اندک مزه تلخ آن از بین برود.
برگ کرفس حاوی ویتامین A است و آهن، اسید فولیک و کلسیم دارد. جوشانده برگ کرفس هم باعث باز شدن صدای گرفته میشود و برای درمان به کار میرود، ضمن آنکه میتوانید از برگ کرفس در انواع کوکو یا سالاد استفاده کنید.
بازتاب: طب سنتی رفع موهای زائد با روغن مورچه - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: طب سنتی خواص گیاه چوچاق - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: طب سنتی تغذیه مناسب در فصل بهار - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️