طب سنتی رفع موهای زائد با روغن مورچه
- شناسه مطلب: 4934
- تاریخ انتشار: 5 فروردین 1402
طب سنتی استفاده از روغن مورچه را برای از بین بردن موهای زائد، از زمان های قدیم توصیه کرده است. استفاده از این روغن معروف است به این که ظاهر موها را کاهش می دهد.
به توصیه حکمای طب سنتی استفاده از روغن مورچه و تخم مورچه به صورت دائم موهای بدن را از بین می برد. تأثیر این روغن بر موهای زائد ناخوشایند هر قسمت از بدن شناخته شده است که به نازک تر شدن موها و رشد دیرتر آن ها کمک می کند.
بر اساس طب ایرانی ماساژ روغن مورچه بر پوست عاری از مو که موهای آن از ریشه در آمده موجب توقف رشد موهای زائد و رفع همیشگی آنها می شود.
تنها کافی است به مدت ۵ تا ۶ روز این روغن را سه بار در روز بر پوست تان ماساژ دهید تا شاهد اثرات معجزه آسای آن باشید.
در برخی از متون طب سنتی ایرانی به این موضوع اشاره شده که طِلا کردن مورچه های کشته شده روی پوست می تواند به از بین رفتن موهای زائد در بدن کمک کند.
به این ترتیب در زمان های قدیم برای از بین بردن موهای زائد، مورچه ها را می کشتند و می سابیدند و آنها را روی پوست می مالیدند و مانع رشد موهای زائد در بدن می شدند.
در این بخش از طب بوعلی قصد داریم به این سوال شما که آیا با استفاده از روغن مورچه می توان موهای زائد را از بین برد، پاسخ دهیم تا انتها با ما همراه باشید.
⇐ طب سنتی درمان موهای زائد با روغن مورچه
فهرست
روغن های گیاهی و حیوانی یکی از بهترین محصولات هستند که بسیاری از مردم به دلیل نداشتن عوارض جانبی نسبت به محصولات آرایشی و بهداشتی شیمیایی ترجیح می دهند.
طب نوین بر این عقیده است که پذیرفتن اثرات دارویی روغن مورچه نیازمند مطالعات و انجام آزمایشات بیشتری است . از نظر طب نوین رویش موهای زائد به دلیل به هم خوردن تعادل هورمونی است.
این روغن همچنین خاصیت مرطوب کنندگی و سفید کنندگی دارد. با این حال، ممکن است در صورت استفاده بیش از حد، واکنش های آلرژی یا برخی عوارض جانبی را در پی داشته باشد.
به همین دلیل قبل از استفاده باید آن را به قسمت کمی از بدن خود تست کنید تا از ایجاد واکنش ها مطمئن باشید. اگر آلرژی نداشتید در نتیجه استفاده منظم نتایج مثبتی به مرور خواهید گرفت.
متخصصان طب مدرن معتقدند استفاده از روغن مورچه تنها می تواند ساقه مو را از بین ببرد و رشد موهای زائد را به تعویق اندازد اما نمی تواند موهای زائد را به صورت دائمی از بین برد و ریشه مو همچنان سالم باقی می ماند.
اسید فرمیک موجود در روغن مورچه روی تغذیه پیاز مو اثر می گذارد و روند رویش موها را کند می کند. اما برخی از متخصصان پوست و مو معتقدند استفاده از این روغن تاثیری در کاهش موهای زائد ندارد.
درمانگران طب سنتی بر این باورند که استفاده از روغن مورچه تاثیری در کاهش موهای زائد ندارد بلکه خود مورچه و طلا ِ کردن و ماسک کردن آن روی پوست سبب از بین رفتن موهای زائد خواهد شد.
1- رفع موهای زائد با روغن مورچه
رفع موهای زائد بدن، از شناخته شده ترین فواید روغن مورچه است. این روغن حاوی پروتئین فراوانی است که روند رشد مو را در بدن کند می کند و مصرف منظم آن سبب کاهش موهای زائد بدن می شود.
بدین منظور، روغن مورچه را 5 تا 6 روز و در سه نوبت بر روی پوست خود ماساژ دهید تا شاهد کاهش رشد موهای زائد باشید. لازم بذکر است قبل از مصرف، موهای زائد بر روی پوست برداشته و پوست تمیز باشد.
توصیه می شود قبل از استفاده از روغن مورچه استحمام کنید. همچنین، در هر بار مصرف تنها اجازه دهید روغن ده دقیقه با پوست در تماس باشد.
در کتاب های طب سنتی مانند تحفه حکیم مومن تبریزی و مخزن الادویه خراسانی که قدمت ۲۰۰ ساله دارند درباره روغن مورچه و خواص متنوع آن برای درمان بیماری ها مطالبی ذکر شده است.
در بخشی از این منابع به دو نوع روغن مورچه و خواص درمانی کم نظیر آن اشاره شده که یکی از آنها از روغن گیری مورچه در روغن گیاه زنبق و خیری و دیگری از روغن گیری مورچه در روغن زیتون به دست می آید.
اما در این منابع درباره کاربرد این نوع از روغن مورچه برای از بین بردن موهای زائد اشاره ای نشده که آیا استفاده از این روغن که این روزها علاوه بر عطاری ها به شکل
صنعتی و در بسته بندی های شکیل در فروشگاه های داخلی و خارجی به منظور از بین برنده موهای زائد به مردم ارائه می شود، چقدر می تواند در این زمینه موثر باشد.
2- معجزه مورچه ها برای بهبود شنوایی
3- مفید برای پوست
از دیگر فواید روغن مورچه، کمک به افزایش رطوبت پوست است. این روغن آبرسانی به پوست را افزایش داده و رنگ پوست را طبیعی و براق می کند.
همچنین، تیرگی پوست به ویژه آرنج، زانو، دست و صورت را که در نتیجه تماس مستقیم با اشعه های مضر خورشید و یا ساییدگی اتفاق افتاده اند را بر طرف می کند.
به علاوه، برای بسته شدن منافذ پوست مفید است. روغن مورچه برای کاهش سوزش و التهاب ناشی از اصلاح صورت، وکس و اپیلاسیون بسیار موثر است.
برای استفاده از این روغن، پوست را کامل تمیز کنید و این روغن را روزانه به مدت 5 دقیقه روی پوست صورت ماساژ دهید و سپس، با آب بشویید.
عوارض روغن مورچه چیست ؟
تاکنون عوارضی برای این محصول وجود نداشته است اما باید توجه داشت که از مصرف آن در اطراف چشم یا پوست آسیب دیده خوداری کرد این محصول مصرف خوراکی ندارد.
این روغن به دلیل داشتن فرمیک اسید در صورت مصرف زیاد باعث تیرگی و سوختن پوست بخصوص در نوزادان می شود.بنابراین مصرف آن برای نوزادان و دوران بارداری با اجازه پزشک ممکن خواهد بود.
توجه به این مسئله مهم است که هر محصولی باید به روش خاص خود و به اندازه مصرف شود و همچنین بهتر است که از درمان های خودسرانه پیشگیری کرده و قبل از هر شروعی درباره آن خوب تحقیق کرده یا با پزشک خود مشورت نمایید.
1- روغن مورچه خوراکی نیست و صرفا به صورت موضعی استفاده می شود.
2- از مصرف این روغن در دور چشم، بر روی پوست های حساس و آسیب دیده اجتناب کنید.
3- روغن مورچه برای زنان باردار، شیرده و نوزادان توصیه نمی شود و سبب بروز عوارض پوستی و آلرژی می شود.
4- روغن مورچه اگر به مدت طولانی مورد استفاده قرار گیرد، سبب التهاب پوست، آلرژی و جوش بر روی سطح پوست می شوند. همچنین، سبب رشد موهای زیر پوستی به دلیل بسته شدن منافذ، که مانع از خروج مو به صورت طبیعی می شود.
توجه: استفاده از روغن مورچه یا هر نوع دیگر از روغن هایی که باعث جلوگیری از رشد مو می شود، باید در مقادیر بسیار کم و برای مدت کوتاهی مورد استفاده قرار داد؛
زیرا حاوی ماده فورفورال (Furfural) است که مصرف بیش از حد آن برای بدن خطرناک است.
بازتاب: طب سنتی خواص گیاه چوچاق - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: خواص روغن کنجد در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: درمان لکه های بارداری با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: طب سنتی تغذیه مناسب در فصل بهار - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: طب سنتی تدابیر مربوط به صفراوی مزاجان - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: طب سنتی خواص روغن بنفشه - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️