5 راه درمان اسپاسم عضلانی با طب سنتی
- شناسه مطلب: 5083
- تاریخ انتشار: 14 فروردین 1402
از دیدگاه طب سنتی شایع ترین علت آن کاهش آب بدن است که با نوشیدن آب و مایعات زیاد برطرف می شود.
افراد مبتلا به گردن درد و کمر درد اغلب از اسپاسم عضلانی رنج می برند. زنان باردار نیز به علت افزایش وزن ناگهانی در معرض اسپاسم عضلانی هستند.
زنان در دوره قاعدگی به دلیل انقباضات رحمی، دچار اسپاسم عضلانی میشوند. هر چند که شدت درد در افراد متفاوت است.
مدرسانی که به آموزش طب سنتی مشغولند بارهای بار گفته اند که درمان این مشکل در طب سنتی ایرانی به صورت بادکش و حجامت بسیار مؤثر است.
اما اکیداَ توصیه میشود ابتدا با پزشک متخصص مشورت کرده و در صورت تایید پزشک این درمان را انتخاب نمایید.
بسیاری از متخصصان طب ایرانی بر این مورد اتفاق نظر دارند که درد گردن و کتف در مواردی ناشی از سردی مزاج میباشد.در این مطلب از طب بوعلی می خواهیم درمان درد گردن را به کمک طب سنتی بیان کنیم.
اگر به طب سنتی و راه های درمان بیماری ها بر اساس طب سنتی و داروهای گیاهی علاقه مندید می توانید از آموزش رایگان طب سنتی در سایت ما بهره مند شوید.
⇐ درمان اسپاسم عضلانی با طب سنتی
فهرست
اسپاسم عضلانی یک عارضه جانبی رایج ناشی از بیماریهای مزمنی مانند مولتیپل اسکلروز یا دیستروفی عضلانی و اختلال مک آردل است.
اسپاسم عضلانی انقباضی غیرارادی است که در عضلات و ماهیچهها اتفاق میافتد. دردی که فرد هنگام اسپاسم و گرفتگی عضلانی در نقاط مختلف بدن از قبیل پا، کمر، دست و جاهای دیگر احساس میکند، بسیار شدید و غیرقابل تحمل است.
لازم به ذکر است این اسپاسمها گاهی آنقدر شدید هستند که حرکت انقباضی آنها زیر پوست با چشم قابل دیدن خواهد بود.
دلایل گرفتگی عضلات
1- کم آبی بدن
2- کمبود مواد معدنی
3- کاهش جریان خون
4- فشار عصبی و استرس
5- تحت فشار بودن عصب
عضلاتی که بیشتر درگیر اسپاسم میشوند:
تحقیقات نشان میدهد عضلات و ماهیچههایی که به دو مفصل متصل هستند یا از آنها عبور میکنند، بیشتر درگیر گرفتگی و اسپاسم میشوند. بعضی از این عضلات و ماهیچهها عبارت هستند از:
1- عضلات کمری
2- ماهیچههای بازو
3- عضلات پشت ساق پا
4- ماهیچههای شکم و پهلو
5- عضلات پشت و جلوی ران
6- ماهیچههای کف دست و پا
7- ماهیچههای قلب و عضلات قفسه سینه
درمان سنتی و خانگی گرفتگی عضلات
راه های زیادی برای درمان گرفتگی عضلانی در خانه وجود دارد، از جمله اقداماتی که می توانید برای جلوگیری از وقوع آن در وهله اول انجام دهید.
اکثر انواع گرفتگی عضلات نیازی به مراقبت پزشکی ندارند و در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه از بین می روند. با این حال، این درمانهای گرفتگی عضلانی میتواند به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید و به روال عادی خود بازگردید.
1- انجام حرکات کششی و ماساژ
کشش ناحیه ای که دارای اسپاسم عضلانی است معمولاً میتواند به بهبود اسپاسم یا پیشگیری از آن کمک کند. تمرینات کششی را به برنامه روزانه خود اضافه کنید.
فیبرهای عضلانی و بنابراین شما از کشش ملایم سود میبرند. شرکت در کلاسهای پیلاتس یا یوگا را در نظر بگیرید؛ همیشه قبل از ورزش گرم کنید.
پس از انجام حرکات کششی، باید برای تسکین گرفتگی عضلات را ماساژ دهید . با استفاده از یک غلتک یا دستان خود، به آرامی عضلات را ماساژ دهید تا شل شوند.
2- استفاده از روغن میخک
میخک درمان خانگی معتبری برای گرفتگی های کمر مثل گرفتگی های عضلانی است. با توجه به توانایی کنترل پالس های عضلانی از کنترل خارج شده، درمان بسیار خوبی به حساب می آید؛
به علاوه درد را تسکین می بخشد و حالت روغنی آن نیز تا حدی قابلیت حرکت را تسهیل می کند. (برگرفته از سایت کلینیک درمان دردهای عضلانی امید)
دستورالعمل ها:
تمامی آنچه که باید انجام دهید، گرم کردن مقداری از روغن میخک است.
سپس با ماساژ دادن و حرکات دایره ای، محلی را که درد می کند را به روغن آغشته کنید. این کار به بهبود جریان خون و ریکاوری شما نیز کمک می کند.
این کار را به مدت ۱۵ دقیقه انجام دهید؛ سپس آنرا تا زمانی که احساس می کنید برای فروکش کردن دردتان نیاز دارید، ادامه دهید.
3- مصرف دمنوش زنجبیل
زنجبیل گیاهی است که به بهبود التهابات کمک فراوانی میکند. عضلات و ماهیچهها در هنگام اسپاسم، ملتهب هستند و همین امر باعث میشود تا گرفتگی عضلات با درد همراه باشد.
با مصرف روزانه دمنوش زنجبیل تازه میتوانید از میزان التهابات بکاهید و به درمان اسپاسم عضله کمک کنید. زنجبیل به همراه عسل میتواند خواص معجرهآسایی برای گرفتگی عضلات داشته باشد.
4- استفاده از رزماری
رزماری قطعا یکی از بهترین درمان های گیاهی خانگی برای گرفتگی کمر است. ذات این ماده تسکین دهنده است و بعنوان یک ماده ضد التهاب طبیعی به آرام شدن عضلات شما در زمان هایی که فشار روی آنها زیاد است کمک می کند. با توجه به این ساختن محلول حاوی رزماری می تواند به شما در یافتن درمان مورد نظرتان کمک کند. (برگرفته از سایت درمان اسکولیوز امید)
دستورالعمل ها:
۳ اونس برگ رزماری خشک را بردارید و سپس ۸ لیوان آب به آن اضافه کنید.
ظرف را حرارت دهید و به مدت چند دقیقه بگذارید تا بجوشد.
هنگامی که آن را از روی حرارت برداشتید، بگذارید تا به مدت ۲۰ دقیقه خنک شود.
تکه ای پارچه را با این محلول خیس کنید و سپس به مدت ۱۵ دقیقه آنرا روی کمر خود قرار دهید.
برای ظهور اثرات این کار، آنرا به مدت ۲ تا ۳ روز و روزی ۲تا۳ مرتبه انجام دهید.
5- رژیم غذایی سالم
ممکن است گرفتگی عضلانی مکرر شما نشانه کمبود یک ماده غذایی در بدنتان باشد. کمبود مواد معدنی نظیر پتاسیم و کلسیم می تواند موجب گرفتگی عضلات شود.
مواد غذایی سرشار از کلسیم مانند ماست و شیر و هم چنین مواد غذایی غنی از پتاسیم نظیر موز و سیب زمینی را به رژیم غذاییتان اضافه کنید و می توانید از یک پزشک برای تهیه یک برنامه غذایی متعادل کمک بگیرید.
خلاصه
دردهای عضلانی معمولا طبیعی است ، خصوصاً اگر فعالیت بدنی زیادی دارید و یا به تازگی ورزش را شروع کرده اید.
به بدن خود گوش فرا دهید و اگر عضلاتتان شروع به درد گرفتن میکنند فعالیت خود را متوقف کنید. فعالیت های جدید را آسان تر و سبک تر انجام دهید تا از صدمات عضلانی جلوگیری کنید.
به عنوان یک قاعده کلی ، اگر درد عضلانی شما بعد از چند روز درمان خانگی برطرف نشد ، باید به پزشک مراجعه کنید.
بازتاب: درمان جوش ریز پیشانی با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️