درمان تعریق زیاد با طب سنتی
- شناسه مطلب: 4574
- تاریخ انتشار: 27 بهمن 1401
طب سنتی معتقد است که هر فرد با توجه به نوع مزاج خود دارای عرقی با مزه و بوی خاصی است. به عنوان مثال افرادی که دارای عرق ترش بویی هستند، مزاج بلغم آنها غلبه دارد و یا افرادی که بوی عرق آنها تند است، مزاج صفرا آنها غلبه دارد.
همچنین افرادی که عرق به شدت بدبویی دارند، دارای اختلاطاتی در بدن خود هستند که به واسطه برخی از بیماریها و مشکلات بوجود آمدهاست.
تعریق، پاکسازی بدن از راه پوست است و به دلیل خاصیت ضد عفونی کننده ای که دارد، سطح پوست را نیز تمیز میکند.
اما وقتی ترشح غدد عرق از حد طبیعی خود فراتر برود، چون از تنفس پوست جلوگیری میکند و با ماندن بر روی پوست بستر فعالیت میکروبها را فراهم میکند، باعث بوی بد بدن میشود.
از دیدگاه طب ایرانی نیز ترکیب شدن بلغم و صفرا در بدن نیز میتواند در ایجاد این مشکل نقش داشته باشد. ضعیف بودن قوه ماسکه (برخلاف هاضمه عمل میکند و تا زمانی که غذا هضم نشده اجازه خروج از بدن را نمیدهد.
اگر قوه ماسکه در بدن نباشد فرد دچار بیاختیاری ادرار و مدفوع میشود) میتواند باعث تعریق بیش از اندازه شود.
افراد برای تقویت وضعیت ماسکه خود، باید گیاه مورد سبز را روی زغال کمی حرارت داده و پودر مورد سبز را در نقاطی از بدن که در آن تعریق زیاد است، قرار بدهند.
مورد سبز به این دلیل که قابض است، قوه ماسکه را تقویت خواهد کرد. آن دسته از افرادی که مقدار بلغم و صفرا در بدن آنها بالاست، دچار مشکل تعریق زیاد میشوند، به طوریکه شبها، تختخوابشان از تعریق زیاد، کاملا خیس میشود.
هنگامی که فرد بهصورت افقی قرار میگیرد، بلغم بهدلیل سنگین بودن به سمت صفرا که سبکتر است میرود و به این شکل بلغم و صفرا در بدن ترکیب میشوند که این مساله باعث افزایش تعریق خواهد شد.
در این بخش از طب بوعلی به راه های درمان این بیماری بر اساس طب سنتی ایرانی پرداخته ایم.درمانهای این عارضه در طبّ کلاسیک، اغلب، مشکل، پر هزینه و کم اثر است؛ اما با دنبال کردن این مراحل، قادر به درمان این بیماری خواهید بود.
⇐ درمان تعریق زیاد با طب سنتی و داروهای گیاهی
فهرست
راه های زیادی وجود دارد که می توانید به طور طبیعی به کاهش تعریق بیش از حد خود در خانه کمک کنید. برای جلوگیری از مصرف غذاهای محرک عرق می توان رژیم غذایی را اصلاح کرد.
برای درمان این بیماری، ابتدا باید ببینیم علت عرق کردن زیاد چیست. علت عرق زیاد میتواند چیزی به سادگی رژیم غذایی نامناسب و استرس یا مشکلات جدیتری مانند بیماری هایپرهیدروزیس باشد.
چه عواملی باعث میشوند عرق کنیم؟
1- گرما
2- بیماری و تب
3- داشتن اضافه وزن
4- عوارض جانبی داروها
5- خوردن غذای داغ یا تند
6- تحرک و فعالیتهای فیزیکی
7- پوشیدن لباس از الیاف مصنوعی
8- بیماری هایپرهیدروزیس (Hyperhidrosis)
9- عوامل احساسی و عاطفی مانند ترس و استرس
10- تغییرات هورمونی مانند یائسگی، بارداری، بلوغ و…
مواد غذایی و گیاهان دارویی مفید برای کاهش تعریق زیاد بدن
1- گلاب
2- آب گندم
3- چای سبز
4- مریم گلی
5- آب زرشک
6- گل بنفشه
7- گوجه فرنگی
8- جوش شیرین
9- مصرف سرکه در رژیم غذایی
درمان تعریق زیاد در طب سنتی
1- استفاده از برگ حنا:
پودر برگ حنا به تنهایی یا همراه با پودر برگ سدر یا جوش شیرین، با اثر خنک کنندگی پوست و کم کردن فعالیت غدد عرق به رفع بدبویی پوست کمک می کند.
می توان حنا را با جوشانده سماق یا سرکه خمیر کرده به موضع عرق مالیده و نیم ساعت بعد با آبغوره یا سرکه رقیق شده موضع را شستشو داد.
2- درمان تعریق زیاد با پوست و برگ گردو:
استفاده از پوست گردو برای درمان تعرق زیاد بسیار مورد استفاده قرار گرفته است. برای استفاده می توان به این صورت عمل کرد:
1- پوست سبز گردو نیز به علت دارا بودن تأفن فراوان و قابض بودن درکنترل ترشح عرق بسیار مفید است.
2- می توان مخلوط پودر برگ گردو، پودر پوست گردو، مردار سنگ و حنا به نسبت مساوی تهیه نمود و روی موضع عرق پاشید.
3- برگ گردو دارای خاصیت ضد میکروبی قوی می باشد لذا شستشوی موضع با خیسانده یا دمکرده غلیظ برگ تازه گردو در رفع بدبویی پوست مؤثر است.
3- مصرف مریم گلی
با استفاده از این گیاه می توان به صورت جوشانده و همراه با گل ختمی و زوفا، شربت خوراکی تهیه کرد و روزی ۲ مرتبه میل نمود تا در کاهش تعریق بدن اثر گذارد.
همچنین پاشیدن پودر آن زیر بغل یا داخل کفش یا شستشوی موضع عرق با دمکرده غلیظ آن در رفع بدبویی و خوشبو نمودن پوست مؤثر است.
4- استفاده از گِل ارمنی
خاک ارژیل، یا همان گِل ارمنی، نوعی گِل رس خالص ورز داده شده است که در التیام زخم و ضدعفونی کردن پوست و رفع بوی بدن موثر است.
طرز استفاده از گِل ارمنی:
می توان آن را به صورت خشک و به تنهایی و یا ترکیب با پودر نعناع و گل سرخ روی موضع عرق پاشید، یا به صورت محلول با مقداری آب و سرکه به صورت گل شل درآورد و روزی نیم ساعت روی موضع عرق گذاشت.
5- حجامت
حجامت، معمولاً اثری بسیار عالی در کاهش میزان تعریق بدن دارد. از آن غافل نشوید(البته کسانی که عرق سرد می کنند و سایر علایم واضح غلبه بلغم را دارند؛
باید در این مورد احتیاط کنند). حجامت پیشنهادی، حجامت عام است و در صورت ضرورت، یکی دو بار به صورت ماهیانه تکرار خواهد شد.
درمان عرق کف دست در طب سنتی
عرق کف دست یکی از مشکلات بزرگ برای افرادی می باشد که دچار تعریق زیاد هستند و همیشه بدنبال راه های برای درمان سنتی عرق کف دست خود می باشند.
در بیشتر موارد هزینه های زیادی را در این راه صرف میکنند که نتیجه مطلوبی شاید به همراه نداشته باشد درمان عرق کف دست در طب سنتی یکی از کم هزینه و موثرترین راه ها می باشد که می توان از آن استفاده کرد .
در طب سنتی گفته شده است از غذاهای طبع گرم و ادویه زیاد پرهیز شود. همچنین یونتوفورز(iontophoresis) برای افرادی پیشنهاد می شود که کف دست شان بیش از اندازه عرق می کند و این عرق کردن بسیار شدید است.
در کشور بلژیک نیز روشی را تحت عنوان درمان عرق کف دست به کمک طب سنتی را معرفی نموده اند که در این روش آن ها برخی از اعصاب ویژه را دست کاری می کنند و به این وسیله عرق کردن کف دست ها را برای همیشه از بین می برند.
محققان می گویند در روش جدیدی که ارایه کرده اند اعصاب سمپاتیک کف دست افراد را مسدود می کنند. دانشمندان معتقد هستند در طب سنتی برخی از گیاهان بطور خودکار پس از مصرف این فرایند را بوجود می آورند.
بازتاب: درمان عرق سوز شدن با طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: ۷ مزیت و خواص آلوورا در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: طب سنتی و خواص سمنو - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
منم خیلی عرق میکنم ، واقعا اذیت میکنه