طب سنتی تدابیر مربوط به صفراوی مزاجان
- شناسه مطلب: 4986
- تاریخ انتشار: 9 فروردین 1402
حکیمان طب سنتی بر این ﺑﺎﻭﺭند که همانطور ﮐﻪ ﭘﯿﺪﺍﯾﺶ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ براساس دلایلی رخ میدهد، سلامتی هم ﻧﯿﺎﺯمند دلایلی است. اطلاع از مزاج هر فرد می تواند کمک بزرگی به درمان بیماری های شخص کند.
طب ایرانی صفرا را سبکترین جزء خون می داند که مانند کف روی خون قرار میگیرد. خلط صفرا معادل آتش است، طبع آن گرم و خشک و رنگ آن زرد و مزه آن تلخ است.
در کبد تولید و در کیسه صفرا ذخیره می شود.
کار اصلی صفرا ایجاد حرکت و حرارت در بدن است. در واقع صفرا به جریان خون در عروق تنگ و باریک و به هضم غذا کمک می کند؛
صفرا ضد عفونت است و باعث افزایش حرکت روده و تیزیذهن میشود و تحرکآفرین است. صفرا در سراسر بدن به دفع مواد زائد کمک می کند.
صفرا از بالا رفتن تری گلیسرید و کلسترول جلوگیری میکند، همچنین صفرای منتشر شده موجب فشار خون پایین میشود و مرض دیابت در صفراویها کمتر است؛
برای آگاهی از درمان بیماری ها بر اساس طب سنتی ایرانی و آموزش طب سنتی سایت طب بوعلی را دنبال کنید. در این سایت سعی بر آموزش رایگان طب سنتی داریم.
⇐ طب سنتی تدابیر مربوط به صفراوی مجازان
فهرست
صفراویها افرادی هستند که معمولاً در تابستان احساس گرمای زیاد و گرگرفتگی میکنند اما در زمستان احساس خوبی دارند و معمولاً زیاد در زمستان لباس زیاد نمیپوشند و با خوردن غذاهای با طبع گرم حالشان بد میشود.
افرادی که دارای طبیعت گرم و خشک هستند، خلط صفرا در بدنشان زیادتر است. پوست این افراد زردگون یا گندمگون روشن، خشک به ویژه در صورت و دستها، گاهی سرد و گاهی خیلی گرم با منافذی درشت و یا ریز است.
افراد صفراوی مزاج بدن کممویی داشته و معمولا در جلوی سر دچار ریزش مو میشوند. همچنین موهایی کلفت، با فر درشت و به رنگ خرمایی یا مشکی دارند.
مشخصات فرد صفراوی
لاغر اندام بودن،
داشتن بدن گرم،
پرکار و فعال بودن،
پوست خشک و زبر،
تمایل به هوای خشک،
حس برتریجویی و تسلط
زردی پوست و زبان و چشم،
تند بودن ضربان قلب و نبض،
تمایل به سردیها و ترشیها،
دارای رفتار تند و واکنش سریع،
کمخواب، دارای تحمل گرسنگی.
وظیفه خلط صفرا در بدن چیست؟
کار اصلی صفرا ایجاد حرکت و حرارت در بدن است. در واقع صفرا خلطی است تیز و سوزاننده که به خون لطافت میدهد و مسیر را برای دیگر اخلاط، باز میکند؛ به بیان دیگر، صفرا به جریان خون در عروق تنگ و باریک کمک میکند.
علّت این که افراد صفراوی، علیرغم عصبانی مزاج بودن کمتر سکته میکنند از این مطلب معلوم میشود.
صفرا به هضم غذا کمک میکند؛ بلغم لزج را از رودهها بیرون میراند؛ حرکات روده را زیاد میکند و با تحریک ماهیچههای مقعد، احساس دفع را باعث میشود.
همچنین صفرا در سراسر بدن به دفع مواد زائد کمک کرده و از بالا رفتن تری گلیسرید و کلسترول جلوگیری میکند. همچنین صفرای منتشر شده موجب فشار خون پایین میشود و به همین دلیل است که مرض دیابت در صفراویها کمتر است.
اگر رطوبت در صفراویها افزایش یابد باعث میشود که ابتدا تری گلیسرید و سپس کلسترول و بعد فشار خون بالا رود. در واقع هنگامی هم که صفراویها در سن سردی قرار بگیرند فشار خون گرفته یا اینکه در استرس گرمی قرار میگیرند.
تدابیر درمانی طب سنتی برای غلبه صفرا
1- غذاهایی مانند سوپ، آش جو، آش گوجه، آش آلو، آب دوغ خیار، خورشت اسفناج، خورشت آلو، خورشت کدو، بورانی اسفناج، خورشت بامیه، گوشت ماهی، گوشت گوسفندی و زرده تخم مرغ مصرف شود.
2- میوههایی همانند آلو بخارا، هندوانه، خیار،کاهو، لیمو ترش، زرشک، انار، پرتقال، انگور، گلابی، نارنج و نارنگی حتما بخورید و سبزیهایی مانند گشنیز، خرفه و اسفناج را در سبد غذایی خود قرار دهید.
3- نوشیدنی و طعم دهندههایی مثل آبلیمو، شربت ریواس، شربت عناب، سکنجبین، رب انار ترش، شربت زرشک، شربت آلبالو و دوغ میل کنید. همچنین در غذاها از سماق، لیمو عمانی، سرکه، گرد غوره و آب غوره به عنوان چاشنی استفاده کنید.
تذکر:
1- خوردن ماء الشعیر طبی برای درمان سوء مزاج صفرا مفید است.
2- عرق کاسنی و شاهتره از جمله نوشیدنیهای مناسب برای افراد صفراوی هستند.
3- بهتر است افرادی که مزاج صفراوی دارند، روغن چربی گاو، کنجد و زیتون استفاده کنند.
چند پیشنهاد غیر خوراکی برای درمان غلبه صفرا
1- عطرهای خنک را بو کنید.
2- به موقع و به میزان کافی بخوابید.
3- موسیقی ملایم و سنتی گوش کنید.
4- از بحث کردن و عصبانی شدن بپرهیزید.
5- ورزشهای سخت و سنگین انجام ندهید.
6- فیلم و سریال خانوادگی و کمدی تماشا کنید.
7- سوراخهای بینی را با روغن بنفشه و بادام شیرین چرب کنید.
بازتاب: طب سنتی درمان غلبه سودا و راه های درمان - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: خواص چهار شیره در طب سنتی - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️
بازتاب: طب سنتی خواص روغن بنفشه - طب سنتی و درمان بیماری با مرجع طب بوعلی✔️