طب سنتی و درمان ریزش آب دهان
- شناسه مطلب: 5231
- تاریخ انتشار: 14 مهر 1402
طب سنتی دلیل به وجود آمدن این مشکل را غلبه بلغم می دانند یعنی غلبه سردی و تری می داند و برای درمان آبریزش دهان، از روش های از بین بردن سردی و کنترل بلغم بر اساس طب سنتی ایرانی استفاده می کنند.
در طب نوین اما، برای درمان این بیماری جراحی را پیشنهاد میدهند. طب ایرانی نیز علت این بیماری را ناشی از سردی مزاج یا سردی معده یا سردی خوراک می داند.
در این مقاله از طب بوعلی به بررسی علل و راه ها درمان آبریزش دهان پرداخته ایم، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید . همچنین برای آموزش طب سنتی ( آموزش رایگان طب سنتی) مقاله های ما را در سایت طب بوعلی دنبال کنید.
↵ درمان ریزش آب دهان به کمک طب سنتی
شاید تا به حال برای شما نیز پیش آمده باشد که در خواب ریزش آب دهان را تجربه کرده باشید. در ابتدا به بررسی علل ایجاد این بیماری و بعد به راه های درمان بر اساس طب سنتی پرداخته ایم.
دلایل ریزش آب دهان در هنگام خواب شب از دیدگاه طب سنتی
– بیماری سینوسها از دیگر عوامل تشدید کنندهی این پدیده هستند.
– رعایت نکردن بهداشت دهانی نیز میتواند باعث بروز این حالت شوند.
– هنگامی که لوزه سوم بزرگ میشود نیز ما شاهد این ماجرا خواهیم بود.
– هنگامی که غدههای بزاقی کمکار میشوند نیز شاهد این ماجرا خواهیم شد.
– گاهی وجود عفونت در معده نیز باعث ریزش آب در دهان در هنگام خواب میشود.
– وجود سموم در بدن و بالا رفتن مقدار آن در بدن نیز از عومل ایجاد این حالت می باشند.
– یکی از دلایل پدید آورندهی این حالت ناخوشایند، سردی مغز و احساس درد در ناحیهی پشت سر است.
– مشکلات بلع و اختلال در هنگام قورت دادن نیز از دیگر دلایل ایجاد کننده ی این پدیدهی ناخوشایند میباشند.
– از دیگر عواملی که باعث این حالت در بدن میشود، غلبه خلط بلغم در بالاتنهی افراد به خصوص در سنین بالا میباشد.
– وجود انگل در دستگاه گوارش، دور ناف و معقد همراه با مورمور شدن نیز میتواند از دیگر دلایل ریزش آب از دهان در هنگام خواب باشد.
– از دیگر عواملی که میتوان به دلایل ایجاد کنندهی این حالت اشاره نمود، سرد شدن دستگاه گوارش، احساس ترشیدگی، سکسکه و آروغ ترش میباشد.
– استفاده از برخی داروها و عوار ناشی از آنها نیز میتوانند باعث به وجود آمدن این حالت در بدن شوند. مانند داروهای ضد روان پریشی و داروهایی که برای درمان آلزایمر مورد استفاده قرار میگیرد.
– از دیگر عواملی که میتوان به ان اشاره نمود، هنگامی است شما دچار آپنه خواب میشوید. که در این حالت به علت اینکه در طول شب شما نمیتوانید نفس بکشید ، وجود آب دهان میتواند یک عامل خطر برای گرفتگی تنفس در زمان خواب باشد.
اگر هنگامی که از خواب بلند میشوید شاهد ریزش آب زیادی از دهان هستند و این علامتها را در هنگام خواب دارید حتما به پزشک رجوع کنید:
در خواب صدای خرخر بلند دارید، هنگامی که از خواب بلند میشوید احساس تنگی نفس یا ایست تنفسی دارید، در طول شبانه روز دچار مشکلات توجه و تمرکز میشوید، در ساعات بیداری پیوسته احساس خواب آلودگی میکنید و هنگام بلند شدن از خواب احساس گلو درد و خشکی دهان هستید.
درمان ریزش آب دهان به کمک طب سنتی
1- ترشحات پشت حلق (نزله) سرد را هم دریابید.
این عارضه نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که میتواند علت ریختن آب دهان هنگام خواب شود. برای حل این مشکل:
1- کمتر بخوابید.
2- بالشتان کوتاه باشد.
3- سر پوشیده و در معرض هوا و سردی نباشد.
4- خواب روزانه و بلافاصله بعد غذا، برای شما مضر است.
5- بعد حمام و ورزش سرتان را با کلاه یا روسری بپوشانید
6- مصرف آب و عسل به جای آب برای شما مناسبتر است.
7- غذاهای نرم و ملین مثل سوپ حاوی شلغم و اسفناج برای شما خوب است
8- میوه و میان وعده مناسب شما بادام، مویز، فندق و سیب و به و گلابی است.
9- حرکت و ورزش اندام تحتانی مانند پیادهروی به دفع ترشحات شما کمک میکند.
10 -برای صبحانه هم شله زرد، فرنی، حریره بادام و شیربرنج گزینههای خوبی هستند.
11- آبگوشت با مرغ و بلدرچین و زعفران و گلاب و دارچین و تاس کباب به و سیب غذای مناسبی برای شماست.
12- مصرف سردیجات خصوصا در شب هنگام را به حداقل ممکن برسانید یا در صورت شدت ترشحات، پرهیز کنید.
2- استفاده از زنجبیل برای کاهش و رفع مشکل ریختن آب دهان:
زنجبیل یکی از موثرترین و مفیدترین روش ها است که می توانید مقدار بزاق زیاد در دهان خود را کاهش دهید.به خاطر خواص ضد التهابی آن، زنجبیل به طور کلی نه تنها برای دهان شما مفید است، بلکه مزایای بیشتری نسبت به دیگر ادویه جات آشپزی یافته در آشپزخانه دارد.می تواند میزان باکتری مضر را نیز کاهش دهد.
زنجبیل را به تکه های نازک ببرید و یکی از آن ها را در دهان خود بگذارید و چند دقیقه نگه دارید و این کار را به صورت روزانه انجام دهید تا کارایی زنجبیل را ببینید.
3- مصرف گیاه میخک برای درمان ریزش آب دهان
اگر شما نیز جزء آن دسته از عزیزانی هستید که در هنگام خواب دچار ریزش آب از دهان خود هستید و به دنبال روشی طبیعی برای رفع آن هستید، طب سنتی به شما توصیه می کند از گیاه میخک استفاده کنید
میخک یک ادویه ویژه دیگری است که می تواند برای جلوگیری از تولید بزاق زیادی استفاده شود علاوه بر آن، به خاطر ترکیبات ضد التهاب و ضد باکتری، برای تخلیه میکروب ها از دهان بسیار عالی هستند.چند تکه گل میخک را پودر کنید و سپس با آب گرم مخلوط کنید ، شما می توانید این چای را روزانه بنوشید.
4- استفاده از گیاه دارچین
یکی از گیاهانی که استفاده از آن کمک شایانی به کم کردن بزاق دهان و در نتیجه کاهش ریزش آب دهان در هنگام خواب میشود، گیاه دارچین است. این گیاه با باکتری های موجود در دهان مبارزه می کند و میزان بزاق دهان را به سرعت کاهش دهد.
برای استفاده از دارچین برای این منظور کافیست از آن دمنوشی تهیه کنید و آن را به طور روزانه یک الی دو فنجان مصرف کنید تا شاهد نتایج عالی و اثربخش باشید.
برای تهیه این چای به چند عدد چوب دارچین نیاز داریم که بایستی ان را در قوری بریزید و به آن یک الی دو لیوان آب جوش اضافه کنید.
قوری را روی حرارت غیر مستقیم مثل بخار کتری و یا سماور قرار دهید و اجازه دهید برای مدت زمان ده الی پانزده دقیقه به خوبی دم بکشد و پس از اتمام مدت زمان ذکر شده و گذراندن این دمنوش از صافی آن را نوش جان کنید. شما عزیزان برای ایجاد طعم بهتر میتوانید این دمنوش را با کمی عسل میل کنید.
5- توصیه های کلی طب سنتی برای درمان ریزش آب دهان
1- گذاشتن عسل در دهان
۲- پرهیز ازتمام تغذیه های سرد و خشک + سرد و تر
۳- دمنوش رقیق پونه با آویشن با نعنا با مرزنجوش با زیره
۴- رفع چاقی بدن که نشانه بلغمی بودن روده ها است.
۵- گذاشتن کندردردهان به اندازه یک نخود در دهان تا ۴۰ روز
6- ریختن چندقطره روغن بادام شیرین به داخل ناف و ماساژ شکم
در این مقاله سعی کردیم علت ریختن اب دهان هنگام خواب را مورد بررسی قرار دهیم و برای درمان جمع شدن آب در دهان در طب سنتی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. اما لازم است بدانید اگر آبی که از دهان بیرون میریزد خیلی زیاد باشد و با تدابیر بالا برطرف نگردد، میتواند نشانهی یک بیماری عصبی باشد.
علاوه بر این، کسانی هم که پیش از آن دچار مشکلاتی مثل سکته شدهاند، بیرون ریختن آب دهان هنگام خواب را بیشتر و شدیدتر تجربه میکنند.
ولی در هر صورت اگر ریزش آب دهان بیشتر از حد باشد و علت ریزش آب دهان در خواب با تدابیر و توصیههای ذکر شده، مشخص و برطرف نشد؛ باید حتما به پزشک مراجعه کنید.